Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uvidíte vzestup i pád posledního diktátora velkého Říma, jehož smrt předznamenala konec celé říše. Zažijte jeho mladické vize i tažení do Galie a Egypta. Byl to Caesar, kdo do Říma přivedl nejslavnější královnu Egypta - Kleopatru. A byl to on, jehož život ukončili senátoři v čele s Brutem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnohých Caserových televíznych biografií s pomerne silným hereckým zastúpením. Dejovo zvládnuté ne jednotku, ono tento donekonečna opakovaný príbeh dáva veľa možností na fantáziu a tak sa môže každý scenárista a režisér celkom dobre vybúriť. Hlavný predstaviteľ stvárňujúci Caesara mi nie celkom sedel, takže preto o hviezdičku menej. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní převedení Caesarova života do filmové podoby. Tomuto historickému filmu paradoxně pomohlo že se jedná o evropskou koprodukci s nižším rozpočtem. Nejsou tu žádné rušivé věci jako milostná zápletka, hollywoodské hvězdy nebo do podobných filmů naprosto nehodící se cool záběry. Drží se poměrně věrně historických událostí a i tak působí celkem draze. Davové scény včetně bitev se rozhodně nemají zač stydět. Vedle ROMA z HBO další skvělá exkurze do antiky. Historický film v pravem slova smyslu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový historický film, od kterého bych čekal opravdu málo, ale nakonec předčil mé očekávání a jak po herecké, filmové tak i příběhové stránce mě naprosto uspokojil. Celé to působí jako životopis tohoto vůdce a znázornění jeho největšího úspěchu tedy dobytí Gálie bylo velice pěkné a bitvy překvapivě opravdové. Samotná Kleopatra mi sice přišla trochu odlišná a neobvyklá od ostatních filmových ztvárnění, ale dalo by se říct, že film si staví na faktech a všechno je nakonec velice reálné a opravdové. --- Na ŘÍM!!!! Kostky jsou vrženy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +rozhodně jako historický film velmi hodnotný, správně vytvořená hudba -podle mě slabší choreografie bitek a slabší výprava (i když na televizní film je to výborné), některří herci se do svých rolí moc nehodili/// Určitě po včech stránkách poutavé vyprávění o Caesarově životě. Velmi mě potěšil historický rozsah od jeho mládí až po jeho smrt. Rovněž množství zmíněných postav a několik faktů, které mi změnili pohled na samotného Caesara. Přeci jen je mnoho podobných filmů a zpravidla každý se zaobírá trošku jinou dobou a jiným hlavním představitelem. Potěší zmínka o povstání otroků, tažení na Gálii a mnoho dalších událostí. Film je natočen přehledně a docela věrně./// Celkem 76%/// ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle byl fakt slusnej historickej velkofilm. Zivot Caesara je dostatecne zajimavej, aby jeho prihody dokazali upoutat po celou dobu filmu, takze film nudi jen vyjimecne, hlavne uz v trochu roztahany treti hodine. Sice je videt, ze finance byly omezeny, nicmene se tvurci fakt snazily a diky slusny kamere a skvely hudbe film skutecne velkolepe vypada. Vyber hercu se docela poved. Jeremy Sisto je naprosto presnej Caesar, jehoz jedina slabina je, kdyz musi zahrat nejakou dojemnou scenu, jakmile ma brecet nebo tak neco, tak mu to moc nejde, ale jinak je skvelej. Richard Harris uz je sice krapet prestarlej, ale porad na to ma. A pak tu je Christopher Walken, od keryho jsem cekal nejvic a nejvic me zklamal. Vetsinu casu ma naprosto dementni uces, tvari se divne a nema nic moc co hrat a kdyz uz konecne vypada trochu k svetu, tak je po nem. Nejvic me na filmu potesilo, ze se tvurci snazily zachytit fakt vsechny podstatny udalosti v Caesarovo zivote, i kdyz treba takova Kleopatra tu je nakonec dost zbytecna a nejvic me nastvalo, ze tu neni zadna z hlasek, ktery Caesar pronesl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Julius Caesar (Jeremy Sisto) bol ženatý trikrát, nie dvakrát. Jeho druhá manželka (s ktorou sa rozviedol pre jej údajnú účasť na náboženskom škandále) nebola v tejto minisérii nikdy spomenutá. Zobrazená je Cornelia (prvá manželka, Daniela Piazza) a Calpurnia (tretia manželka, Valeria Golino). Chýba Pompeia, s ktorou bol ženatý 67-61 pnl. (Arsenal83)
  • Mesto Rím na Malte meralo asi desaťtisíc štvorcových metrov. (Arsenal83)
  • Poslední role Richarda Harrise. (Karlos80)

Reklama

Reklama