Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (159)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Netflix trefil jackpot. Freak show táhnou a zatím žádná nedosahuje úrovně Tiger Kinga. Původně se mělo těžit ožehavé téma chovu velkých koček v jejich nepřirozeném prostředí, ale ukázalo se, že lidé, kteří tam působí, jsou ještě zajímavější. Homo redneck s hetero manželem, sektářský bigamista, skutečný Tony Montana a vysmátá black widow. To je sestava, která dokáže rozjet peklo, ve kterém jde o krk lidem i zvířatům. Ve vedlejších rolích ještě září alkoholici, feťáci, podvodníci a trestanci. Všemu v závěru nasadí korunu Joel McHale, který s humorem jemu vlastním odmoderuje setkání přátel Tiger Kinga přímo z obýváku. Druhá série je bohužel o poznání slabší. Hodně se tam zdůrazňuje, že Netflix natočil bombu, ale zajímavé je to pořád. S1: 90% S2: 70% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Ujetá, bizarní, adrenalinová jízda. Taková, jak po hodně divokém večírku, kdy se ráno probudíte a jen si říkáte wtf? Zdálo se mi to, nebo ne? Je to vážně všechno pravda? O tom nechť si udělá obrázek každý sám, každopádně Tiger King je rozhodně nejšílenější dokument, co jsem kdy viděl. Na jedné straně Joe Exotic, výstřední homosexuální (nic proti) excentrický chovatel divokých koček, na straně druhé Carole Baskin, jeho úhlavní nepřítel, nejen v byznysu, která (možná) ví něco o zmizení svého druhého manžela, který se ztratil a zatím nikdy nenašel. To jsem vyjmenoval jen ty hlavní dva, abych to trošku zkrátil. Dále jsou zde dva Joeovi manželé, obchodní partneři, další chovatelé z jiných koutů USA, další zaměstnanci a také lidé co se podíleli na natočení celého seriálu. Když se to pak celé natočí a sestříhá má z toho člověk až hrůzu jak se vůbec něco takového mohlo stát. Jenom spousta keců, jak rádi chováme zvířata, ve finále pak jen touha po penězích, slávě a zisku, což platí skoro pro všechny chovatele, co se tady mihli. Soudní pře, následné vyšetřování FBI, to už jen taková třešnička na dortu, který možná někomu po snědení malinko zhořkne. Vždycky jsem si myslel, že (někteří) obyvatelé USA jsou tak trošku podivíni a po zhlédnutí tohoto výborného dokumentu už mi to asi nikdo do konce života nevymluví. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hustej bizár s povětšinou zápornými hrdiny. Je zajímavé, že pokud někdo působí aspoň trochu kladně, je to vždy člověk na nižší pozici, zaměstnanec, ošetřovatel, dobrovolník…. Ve finále vycházejí Joe a Carol naprosto stejně – lační peněz, schopní všeho, zneužívající lidi i zvířata. Otázkou je, nakolik tvůrci tento „dokument“ přizpůsobili až podezřele příběhovému vyznění. Zajímalo by mě, jak se natáčelo, jaké byly všechny zdroje videí, jestli byly některé scény inscenované (myslím, že jo). Každopádně, stojí za vidění, kvůli tomu, jak různí lidé můžou žít, jak můžou mít zvrácené cíle a obhajovat je jako nejčestnější úmysly, jak sami věří vlastním lžím, jak zlí a sobečtí jsou – což platí v exoticky odtažitém farmovém chovu kočkovitých šelem, ale stejné zákonitosti fungují i v „konvenčnějším“ prostředí. Tady jen výrazněji vynikne směšnost, hloupost a krutost. A taky nepřemýšlivost návštěvníků, kteří se baví týráním kočkovitých. SHRNUTÍ: Freek show s pruhy, zbraněmi a muletem..... 2. řada ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Seriál Tiger King není žádným neopakovatelným zjevením, za které je pokládán, jde jen o ukázkový případ toho, jak se má dělat dokument. Vybrání nosného tématu, získání důvěry všech zúčastněných a schopnost stát se součástí jejich prostoru, aby postupně zapomněli na všudypřítomnost dokumentujícího štábu. S trochou štěstí se pak ta dramaturgie udělá sama. Což se zde podařilo na jedničku. Ani náhodou se nejedná ale o čistou observaci, jsou zde klasické narativní zkratky, cross-cuty a celkem zjevně vyjevené nesympatie vůči protagonistově nemesis Carole Baskin a to i přesto, že autor dokumentu Eric Goode jakožto celoživotní ochránce zvířat, stojí fundamentálně na její straně. Scény, kde kamera pomalu sleduje její studené oči, zatímco něčí overvoice vyjmenovává důkazy pro to, že před lety zamordovala svého milionářského manžela či zpomalené záběry na to, jak se futruje s manželem krevetami poté, co Joe Exotic vyhrál v podstatě doživotí, budují nevybíravě monument všeobecného nepřítele vkusu a lidstva obecně. Samotný cirkus kolem Joe Exotica pak úžasně přispívá do mytologie "nejsvobodnější země na světě", odvrácené tváře amerického snu i do katalogu strašidelných tajemných rančů a k nim přiřazených postaviček, kde se může postavit někam vedle Wacco, Neverlandu či Spahn Ranche a zpětně dokazuje, nakolik přesně vykreslila podhoubí amerického venkova první série True Detective. PS: Osmý díl s nejtrapnějším člověkem na světě v roli moderátora je každopádně na odstřel. PPS: Jako nápovědu do začátku vám řeknu, že jediné více méně kladné postavy v seriálu poznáte dle toho, že jim chybí nadpoloviční část zubů nebo alespoň jedna končetina (do toho se nepočítá John Finlay, který nemá mentální kapacity na to stát se ani kladnou ani zápornou postavou) PPPS: setkáme se zde jednoznačně s nejhorším nájemným vrahem od časů našeho Citróna ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument, ktorý som doslova hltal. Ja som ho občas ani nebral ako dokument, zrežírovaný to bolo tak pútavo, že som mal občas pocit, že sledujem normálny film plný postáv, ktoré len tak nenájdete. Asi tu budem za magora, ale ja som tomu zvláštnemu človeku držal palce viac ako tej úplne jeblej ochránkyni zvierat. Neviem, či všade takto operujú, ale čo je to za ochrana keď zoberiem tygra z lepších podmienok do horších??? Joe Exotic je skutočný exot, ktorý možno zašiel priďaleko, ale pokiaľ má byť tiger vo voľnej prírode rarita, tak nech ho radšej chovajú takto. Dokument o tomto filme naznačuje , že hollywood má záujem zfilmovať tento príbeh. Teším sa, dúfam, že to vyjde. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti se v žádném videoklipu nejedná o vlastní hudbu od Joe Exotic. Jedná se o předělávky písní vancouverské kapely The Clinton Johnson Band. (Kuzmik)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama