Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný dokument, který vrhá zase trochu jiné světlo na aféru z britského "Chcete být Milionářem". Hlavně v třetím dílu předkládá zajímavé informace, které v souvislosti s případem vyvolávají otázky, jak mohli být Ingramovi při takovéto obhajobě vůbec odsouzeni - za předpokladu, že vše probíhalo podobně jako ve třetím díle. Obecně mám však problém s obsazením Matthewa Macfadyena, který vyvolává dost sympatií, působí nevinně a diváky si získá. Když přitom člověk koukne na pravého Ingrama, spíše by si v této roli představil Bena Millera (z Johnnyho Englishe) nebo Roryho Kinneara (bondovky a kultovní epizoda Black Mirror - National Anthem). Ti působí mnohem více vychytralým dojmem, který Charles v televizi a záznamech budí. Tím si tvůrci trochu naběhli, protože podléhají tomu, co sami kritizují. Překládají obraz situace, ve kterém se divákům snaží vnutit sympatie k slavné trojici. A to se jim i daří. Opravdu by mě zajímalo, jak to tenkrát bylo, ale jestli podobně, jak to prezentuje Quiz, pak doufám, že ti tři příští soud vyhrají. Obžaloba měla totiž podle této interpretace opravdu chabé argumenty a důkazy. Ať už to bylo jakkoliv... ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem zda se na to podívat, protože jsem před časem viděl originální záznam s pro mne velice nesympatickým Charlesem Ingramem. Podvod to imo byl, ale zajímalo by mě, jak to mělo ITV pořešené ohledně podvádění (ani v seriálu není ukázáno), zda to bylo nějak konkretizováno ve všeobecných podmínkách soutěže. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená minisérie o jednom televizním skandálu.Před dvaceti lety jsem měl trochu jiné starosti,takže jsem o něm nic nevěděl a bylo tak fajn se nechat překvapit a zjišťovat co že se to stalo a jak vše dopadne.I přes výsledek soudu jsem nakonec hlavním postavám spíš fandil a po skončení nejsem vůbec přesvědčen že opravdu podváděli.Pokud soud opravdu probíhal alespoň trochu tak jak je zde popisován,pak je zarážející že byli Ingramovi odsouzení.Pravdou je ovšem i to,že tvůrci tu s námi diváky docela slušně manipulují.Jednak tím,že vybrali (koneckonců jako vždy) sympatičtější herce než jsou jejich reálné předobrazy a druhák nám ukazují to co sami chtějí a vyvolat sympatie k hlavním postavám zas není tak složité...70% ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je vhodné prvně vidět reálný dokument Millionaire: A Major fraud a až poté tuto sérii. Po shlédnutí dokumentu asi 99 % diváků má jasno, že manželé Ingramovi podváděli, nicméně tento film asi každého donutí přemýšlet, zda tomu tak opravdu bylo. V první díle bylo skvělé pozorovat zákulisí vymýšlení této soutěže. Druhý díl nabíral tempo a v závěru nás paní obhájkyně svými argumenty zcela rozsekala, že už divák neví čemu věřit.  Zajímala by mě validita předkládaných argumentů: 1) Opravdu Whittock trpí nezvladatelnými zachvěvy kašle ? 2) Střihač soutěže opravdu sestříhal nahrávky a dal soudu až verzi G ? A-F neexistuje ? 3) Nelze odposlouchnout hovor mezi Dianou a Whittockem ? Nicméně málo, který případ má 2 tak zcela rozlišné východiska: 18 měsíců vězení pro oba rodiče mající 3 malé děti, vyhazov v práci, osobní útoky ze všech stran a navždy zničená pověst nebo výhra 1 milion liber ?  Nicméně je jasné, že když se někdo jmenuje Charles a Diana, tak je o zábavu postaráno. Jinak by mě zajímalo jaký názor mají manželé Ingramovi na tento seriál, pravděpodobně jim trochu zlepšil pověst. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle minisérie mám hrozně rád. Pro člověka, který odrostl na soutěži Chcete být milionářem? je to takřka splněný sen. Příběhů kolem ze zahraničí jsem slyšel více, ale zrovna o tomto jsem nevěděl a zpracování mě velice potěšilo. Po prvních dvaceti minutách jsem to chtěl vypnout, jelikož jsem si nějak nemohl zvyknout na herce, ale nakonec jsem rozhodně nelitoval a druhý díl je naprostá obří pecka, kterou bych všem doporučil. Hlavně Michael Sheen a Matthew Macfadyen naprosto vládnou...9/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama