Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

monolog 

všechny recenze uživatele

Talošský kanibalský krváky z osmdesátých let. Viděli jste jeden, viděli jste všecky. Tento je ještě ozvláštněn šíleným doktorem a jeho prapodivnými výtvory, jenže oproti třeba Cannibal Holocaustu (kterej nepovažuju za horror, ale spíš "nastavení zrcadla společnosti") je to slabota. Špatně natočený, špatně zahraný, špatně namaskovaný, špatně napsaný, špatný. Nejvíc jsem měl asi dost, když na začátku v nemocnici najdou rozsekanýho chlápka na místě, kde měl být jen uzdravující se pacient a veškerá reakce pomalu přišedšího doktora je, kdyže se to stalo (ostatně už předtím před studenty odpitval mrtvolu, které nějaký znuděný manikér uřízl ruku). Žádnej úlek, žádnej vztek, nic. Prostě pijánko, jako by to byla běžná událost :) Pak se mi taky líbily dialogy, který tedy stojí opravdu za to. To jsou humorný perly, aniž by to někdo zamýšlel jako hlášky. Bomba prča, ale jenom poprvý. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nejen Fellini nebo Visconti ale i Zombi Holocaust je italskou klasikou v tom pravem slova smyslu :-). Divák v něm najde uplně všechno. Osvědčený vypravěčský postup vzatý jako přes kopírák z kultovních Cannibal Holocaust a Zombi 2. Duc duc hudba, pomalé tempo, příšerné prkenné neherecké výkony, vesměs špatné masky a v neposlední řadě plíživé zombíky a střava požírající kanibaly. Idealní film pro pamětníky masitých 70-tých let a zároveň dokonalé studijní učivo pro nováčky, teprve objevující tento žánr, v celé své kráse. Ano Zombi Holocaust je italskou klasikou se vším všudy. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která se veze na Fulciho Zombi 2. Stejné lokace, stejné interiéry, dokonce i filmový štáb. Ovšem, jak už samotný název napovídá, Girolami byl o něco odvážnější a nezůstal jen u Fulciho. Do svého řádně krvavého koktejlu zamíchal i Deodatův Cannibal Holocaust. Pod rukama mu tak vznikla zajímavá příchuť, plná přínosných dialogů, žravých domorodců a soldního gore se skvělým soundtrackem navrch. Na druhou stranu, některé efekty ´sou opravdu odfláknuté. A nejvíce to odnesli chudáci ghúlové, kterých je tu naštěstí poskromnu. Tvůrci se totiž soustředili pouze na obličejové masky a se zbytkem těla už si nelámali hlavu. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Italské (nejen) hororové braky jsou kapitolou sami o sobě. Zombi Holocaust mi přišel svojí špatností velmi zábavný a kupodivu nebyl ani roztahaný, jak jsem před shlédnutím nabyl předsudku. A navíc sexy kombinace prvků jakou jsou zombie, ostrov plný kanibalů, bizarních věděckých pokusů a lechtivých převlíkacích scének Alexandry Delli Colli, která se svou hruškovitou postavičkou dokázala patřičně rozpálit. Bohužel snímek musím oháknout spíš trojhvězdou, ač jsem do tři čtvrtiny filmu stále uvažoval o čtyřce, ale konečný dojezd a gradace prostě působili velmi odflákle. I když v rámci "trash" žánru je tento verdikt možná zavádějící, ale i ty brakovky se prostě dají lépe zakončit. Gore scény jsou rozhodně miloučké! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte mezi fanoušky špatných filmů, budete se stoprocentně bavit. Příšerná, řekl bych "edwoodovská" režie, křečovité dialogy, příšerné "herecké výkony"(v tomhle ohledu vyniká zejména černošský herec s uměleckým jménem Dakar, ve Fulciho Zombi 2 hrál doktorova pomocníka Lucase, tady opět stejnou postavu, tentokrát se jménem Moloto). Gore efekty nejsou špatný, hlavně je jich hodně a nemusí se na ně dlouho čekat. Jinak podobnost s Fulciho Zombi 2 je do očí bijící (stejné hlavní postavy - dvě ženský a dva chlapi, blonďák a vousáč,stejný podivinský lékař a jeho černošský pomocník (Dakar :o))) juchů!), podobný scenář, točilo se na úplně stejném místě), ale není překvapivá, vzhledem k tomu, že na tom dělali stejní producenti a stejní tvůrci make-upů a speciálních efektů. Celkově vzato, bylo to tak špatný, že jsem se u toho slušně bavil. Víc, než u Fulciho "bratříčka", ačkoliv ten je samozřejmě filmařsky o dvě třídy výše. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy asistent Toran (Roberto Resta) vyskočí z okna, se při dopadu oddělí ruka z figuríny imitující jeho tělo. V následujícím záběru, kdy Toran umírá, má ovšem obě ruce v pořádku. (masekjc)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Film obsahuje minimálně dvě scény z legendárního zombie hororu Zombi 2. Objeví se zde i stejné exteriéry a herci ze jmenovaného filmu. (folklorman)

Reklama

Reklama