Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 2

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

anais 

všechny recenze uživatele

Vším co mohu napsat bych opakoval ostatními hodnotícími řečené. Tenhle film je strašný, ale současně neuvěřitelně zábavný. Vrcholem filmu je fantastická scéna souboje zombiho a žraloka, při jejímž sledování jsem si připadal jak pod vlivem nějaké drogy. Rozhodně doporučuji, a nemíním to nijak ironicky. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 6/72 ☠ Lucio Fulci je síce béčkar ako remeň a Video nasty revolta mu zakázala niekoľko filmov, no on sa očividne nevzdal a nakrúcal ďalej a niekedy (hlavne sedemdesiatych rokoch) sa z jeho filmov vykľulo niečo celkom zaujímavé. . Zombie Flesh Eaters je presne ten prípad. Je to síce lacné, hudba otrasná, no masky a celá tá pochmúrna atmosféra je tak vydarená, že sa mi to nechcelo veriť (mnho filmov a počítačových hier si z tohoto snímku vypožičalo nápady). Verte mi, videl som veľa podobných kravín (je to také moje hobby, pozerať kraviny, hehehe) ale toto je fakt podarené, jediný problém je ten, že je tu celkom málo zombíkov ( no vydarených), scénky sú skôr fragmenty, než ucelený dej a príbeh sa tak celkom neuzatvára. No "Giallovský" zmysel pre detail, a ultimátne gore to celkom zachraňujú. 3,5. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Fulciho filmy mě nikdy nebavili, Lucio měl absolutní nevkus co se výběru herců týče a každý jeho film zachraňovalo jen extra brutální gore. U tohohle snímku tomu není jinak. Pitomost od hlavy až k patě, gumoví herci, to vše, versus ultra krvavý a žádné servítky si beroucí řezničina. Za gore 5 *, za ostatní odpad. S přihlédnutím na datum vzniku dávám 3*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já se rovněž přidávám ke kritikům tohohle filmu. Já zombie žánr moc nemusím a jediné filmy které uznávám jsou ty od Romera a [REC]. Tohle mi přišlo spíš jako nějaká parodie. Ty zombie byly k smíchu a i když v době natočení to musela být bomba, tak dnes to můžou klidně pustit i odpoledne, protože nic strašidelného k vidění není. Ta scénka se žralokem nic moc- nevím co se vám na tom líbí. Ač mám Fulciho rád, tak tenhle film je z kategorie průměrných. Jediné co bych pochválil víc je docela zajímavý konec. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V moři plave žralok sežere ho zombie co se tejden nemyje... Ne teď vážně, ze začátku je to docela dobrý ale zombií je po čertech málo. Když už se nějaké objeví jsou jak se patří nechutné a fungují skvěle. Scénář a herci dost shit a tenhle film by si zasloužil spíš míň hvězdiček ale to co mě dostalo byly hrátky s roztřískanejma dveřma a okem. Nesmím zapomenout na hypershitovou hudbu, něco tak odpornýho jste ve filmu ještě neslyšeli. Ale pro příznivce zombií docela doporučuju. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)

Reklama

Reklama