Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zcela podprůměrný snímek, který nabízí Michaela Douglase v roli neohroženého ctitele bez bázně a hany a Andy Garciu, kterému je useknuta hlava. Nemohu se zbavit dojmu, že Douglasovi tahle akční role vůbec nesedla A Ridley Scott režíruje dost mechanicky, aniž by vzbudil u diváka nějaké sympatie či emoce pro některou z postav. Prostě tohle mě nezaujalo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu neopakovatelná atmosféra přelomu 80. a 90. let v podobě ponuré krimi, které se dneska už netočí, se stylovým drsňáckým poldou a zajímavým zasazením do Japonska. Na stranu druhou tuctový scénář a ono zmiňované drsňáctví Douglasovy postavy, které vůči japonské kultuře vyznívá občas hrozně buransky. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně napínavý, dobře zahraný i natočený thriller se spolehlivým Michaelem Douglasem v roli policisty pátrajícího v Japonsku po místním velkém bosovi, který řádil v Americe a drsný policista mu to rozhodně neodpustil. Klasická stará Scottovka se všemi plus i minus, v mém případě však vše stojí na stranách kvality. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce z pozdních osmdesátých let s nezaměnitelnou atmosférou, které dodává šmrnc drsný Douglas a Zimmerova hudba. Skoro se stydím, že mi tahle věc unikala tak dlouho, protože určitě stojí za to a vybojovala si u mě místo ve zlatém fondu béček z let, kdy frčeli frajeři v černých brýlých a kožené bundě či navazelínovaní svalovci. -"Musíte být trpělivý." -"Se*u na trpělivost!" a nejlepší -"Sem zvyklej na pusu než mě začne někdo jebat." ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ukázkově xenofobický a rasistický film 80. let. Z Japonska si to bere sotva texturu, o jakémkoli pochopení nebo aspoň vykreslení tamní kultury nemůže být řeč. Douglas je zcela nesnesitelný a komický, ať už má na hlavě helmu nebo ne. Důkaz toho, že Scott se rozhodl vytřískat z vizuality Blade Runnera i poslední zrnko. Marně. Ten film je podobně hnusný jako Black Hawk Down. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama