Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický film o dvou důstojnících napoleonské armády, kteří jeden na druhého útočí v nelítostných soubojích. Jejich spor začal maličkostí, ale vzrostl v posedlost, která ovládla životy obou mužů na dlouhých 30 let. Film natočený podle povídky Josepha Conrada vypráví o vášni, cti a nenávisti. Na Vás čeká úchvatně vizuálně zpracovaný příběh s nečekaným koncem. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Sympy

Sympy (hodnocení, recenze)

Vitoraz

nazdár jsem moc fanda do tadytoho období jen nevim už na jaký filmy se podívat.neměl bys nějaké doporučení co si stáhnout nebo sehnat.snažím se spousty vyčíst ale ten film to je prostě jiný kafe to vidět.

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

je milé, že si česká televize dala práci krom povedeného dabingu, přepsat i titulky lokací, i když to podlě mě nebylo vůbec nutné, když je tam uvedeno jen město a rok. nicméně omylem zduplikovala dva poslední titulky, takže se každý divák, trochu znalý historie podiví, že v tomhle filmu se napoleon do francie vrátí dvakrát nebo o rok později.

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Film byl natočen dle povídky Duel od Joesepha Conrada. Zajímavostí filmu je však ta skutečnost, že povídka byla napsána dle skutečných husarů v napoleonově armádě. Jmenovali se Dupont a Fournier. Ti spolu svedli 30 soubojů  v průběhu 19 let. Podobně jako ve filmu i zde nakonec Dupont vyhrál v posledním souboji na pistole a donutil Fourniera ke slibu, že ho už nikdy nebude obtěžovat. Film hlavně vyniká přesným ztvárněním vojenských uniforem a dobového přiblížení napoleonské éry. Scott svoji prvotinu celovečerního filmu nenatočil jako akční historickou fresku, zaměřil se na psychologii a osud hlavních postav. Postavy Feraud a d'Hubert se od začátku až téměř po celý film vyvíjejí stejně, ale na konci jdou oba zcela jinou cestou životem.

Vitoraz

Vitoraz (hodnocení, recenze)

Ahoj nazdar nejni tady nějakej fanda do podobnýho tipu filmu jako je tenhle...Napoleonské války,Koloniální Anglie nebo Anglie všeobecně moc dík za rady a tipy mějte se.

na příspěvěk reagoval Sympy

P_Soar

P_Soar (hodnocení, recenze)

Můj oblíbenec Harvey Keitel v roli vyšinutého důstojníka napoleonské armády, který je také poněkud urážlivý:-). Vlastně velmi originální a povedený psychothriller s krásnými exteriéry a skvělou režií. Hodně se tam šermuje meči, ale větší zbraní je "čest" a hrozba její ztráty.

bradacka

bradacka (hodnocení, recenze)

Videl som tento film po prvý krát už strašne dávno a teraz som ho videl opäť, Veľmi pekný a zaujímavý, Doporučujem fajnšmekrom, ostatní sa, obávam, budú čudovať o čom píšem.

Reklama

Reklama