Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Rona: 1. Still Waters ,2. Departures ,3. The Journey Begins ,4. Power Of The Wind ,5. On The Water/Dolphins ,6. A Wonderful Sail ,7. Ringing Out ,8. The Cubans/New World ,9. Galapagos ,10. The Test ,11. White Squall(Lifeboats) ,12. The Return Home ,13. I Want To Walk You Home - Fats Domino ,14. The Skye Boat Song ,15. Yellow Basket - Tommy McCook & The Supersonics ,16. Be My Guest - Fats Domino ,17. The Twist - Chubby Checker ,18. Somethin' Else - Eddie Cochran ,19. Teenage Ska - Baba Brooks And The Baba Brooks Band , ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To hodnocení zde se mi moc nezdá. Jeff Bridges jako vždy charismatický, parta kluků, kteří se dokáží semknout a tragédie na moři, ke které celý film nemilosrdně směřuje. Konec mírně připomíná Společnost mrtvých básníků, ale to bych Ridleymu odpustil, protože jsem fanouškem plavení, pokud nejsem tedy přímým účastníkem. Škoda jen že jsem film viděl v dabingu, takže jsem přišel o Bridgesův chraplák. PS: Ty scény s bouří, kdy se loď zmítá proti přesile je natočená neskutečně. Stejně tak jako západy slunce. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dať režisérovi takýchto kvalít, do rúk tak prostý scenár s potenciálom, avšak bez možnosti na realizáciu - no - neviem či to malo nejaký iný význam, okrem nálepky v podobe jeho mena. “Biela smršť” určite nie je zlým filmom podľa skutočnosti, to rozhodne nie. No chcelo to ubrať z natiahnutého, unudeného jadra plného zbytočných scén, pričom v závere sa zas rozhodne viac zamerať na proces s emocionálnym vyvrcholením. Čo už .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott už dlhé roky patrí ku špičke hollywoodskych režisérov. Stačí si spomenúť na filmy ako napríklad "Votrelec", Thelma a Louise", "Gladiator", "Čierny jastrab zostrelený", "Prometheus", "Marťan"... a každému musí byť jasné, čo je to za borca. V roku 1996 natočil dobrodružnú drámu "Biela smršť". Je to príbeh o skupine dospievajúcich, mladých mužov, ktorý sa pri plavbe po Karibiku dostanú do silnej tropickej búrky. Zasiahne ich na otvorenom mori nebezpečná, smrtiaca "Biela smršť". Snímok je inšpirovaný skutočnou udalosťou, ktorá sa stala v roku 1961. *** ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Rok pred Titanicom sa potopil i Albatross, kde taktiež došlo k tragédii” ... ! I napriek tomu, že som sa pozeral na „výtvor” od tvorcu Votrelca a Blade Runnera, t.j. od renomovaného režiséra Ridleyho Scotta, nemôžem čestne prehlásiť, že by som NADmieru sršal blahom, ba naopak, pravdepodobne som zhliadol, hádam jeden z najhorších a najnudnejších filmov jeho bohatej kariéry, keď maximálne tak, jedine, takmer, záverečná sekvencia s „Bielou smršťou” , ma totálne vyviedla z častého zívania, ktorá je naprosto strhujúca a vyčerpávajúca, „ale mával som ten dojem a pocit, akoby sa nakrúcala v bazéne” ... Všetci herci sú totálne o ničom a o nikde, i ten, ktorého by si všetci poplietli s Michaelom J. Foxom. Legendárny Jeff Bridges sa môže snažiť, koľko chce, ak tu prakticky vôbec nič poriadne nefunguje ! PS : Najideálnejšie je film pretočiť tam, kde líčim, lebo inak budete mať sakramenské problémy vydržať až do koca. Je to filmové utrpenie, keď na všetkom je najhoršie to, že je pod tým podpísaný práve RIDLEY. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)
  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)
  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)

Reklama

Reklama