Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem v dětství viděl poprvé tento film, dost jsem si jej oblíbil. Nejen kvůli nádherné přírodě, moři a dobrodružství, ale proto, že jsem chtěl taky něco podobného zažít. Samozřejmě až na tu finální bouři. Dnešní mládež (většina) nemá už ani představu, co to je cepování odolnosti, soudružnost a odvaha – věční mamánci, kteří čumí od rána do večera do mobilů, objíždějí s rodiči obchoďáky, machrují na sociálních sítích a paří hry. Za mě nebyli počítače, mobily, konzole, tablety – děcka lítala venku bez rozdílu věku, někteří chodili do nejrůznějších sportů, kroužků, skautu nebo prostě jen do lesa za barák. Ridley Scott byl a pořád je machr mezi režiséry a neznám moc filmů, které by se mu nepovedli. A i tento kousek řadím mezi nadprůměrné záležitosti. Sice neoplýval excelentními triky, ale dobrodružný příběh se mi líbil, herecké výkony rovněž, cítil jsem z toho emoce i dobrou atmosféru, postavy se postupně rozvíjely a vždy se na tento film podívám rád znovu. Jasně bylo tu pár slabších pasáží, ale nad těmi dokážu mávnout rukou. Lehce nadprůměrná záležitost. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Rona: 1. Still Waters ,2. Departures ,3. The Journey Begins ,4. Power Of The Wind ,5. On The Water/Dolphins ,6. A Wonderful Sail ,7. Ringing Out ,8. The Cubans/New World ,9. Galapagos ,10. The Test ,11. White Squall(Lifeboats) ,12. The Return Home ,13. I Want To Walk You Home - Fats Domino ,14. The Skye Boat Song ,15. Yellow Basket - Tommy McCook & The Supersonics ,16. Be My Guest - Fats Domino ,17. The Twist - Chubby Checker ,18. Somethin' Else - Eddie Cochran ,19. Teenage Ska - Baba Brooks And The Baba Brooks Band , ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľútosť nestačí!“ Keby tie múdre reči (na ktorých niečo je, ale netreba ich hovoriť nahlas alebo aspoň nie takto naivne a pateticky) neprenášal skvelý Jeff Bridges, nedalo by sa na BIELU SMRŠŤ pozerať. Nejde len o to, že od Ridleyho Scotta divák čaká viac. Tento film je skrátka príliš prízemným rozprávaním o dospievaní a veciach s ním súvisiacich. Banda chalanov by sa takto chovala, čo o to, no pozerať sa na ich opálené hladké hrude dve hodiny nemá veľký zmysel. Už som počul lepšie historky o chlapcoch, zmenených na mužov. Na Scotta tradične dobrý obraz a pekné slová o tom, že si to musíte vyžrať a ísť ďalej. Ale "mimo toho" pekný no nudný (pod)priemer. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Krásná snová hudba provázená klasickými pohlednicemi s visačkou made in Ridley Scott. Místy film na který se pěkně dívá, místy ....... těžko říct, co mistr takového formátu chce říct snímkem s tak jednoduchým a předvídatelným dějem. V každém případě film jako večerní záplata proti nudě neuškodí ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bílá smršť a G.I. Jane. V druhé půlce devadesátek Ridley Scott točil filmy, které po něm nikdo nechtěl. Bílá smršť je koukatelná, ale povrchní, nevýrazná a rychle zapomenutelná a to mám námořní filmy hodně rád. Ale oceňuju závěrečné vodní orgie, které se ještě obešly bez jedniček a nul a jsou krásně fyzické, no, bez komicky patetické koncovky v soudní síni bych se obešel. A zamrzí, že herecký matador jako Bridges nedostal zajímavější postavu než je jeho nepřístupný kapitán. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)
  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno