Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Rona: 1. Still Waters ,2. Departures ,3. The Journey Begins ,4. Power Of The Wind ,5. On The Water/Dolphins ,6. A Wonderful Sail ,7. Ringing Out ,8. The Cubans/New World ,9. Galapagos ,10. The Test ,11. White Squall(Lifeboats) ,12. The Return Home ,13. I Want To Walk You Home - Fats Domino ,14. The Skye Boat Song ,15. Yellow Basket - Tommy McCook & The Supersonics ,16. Be My Guest - Fats Domino ,17. The Twist - Chubby Checker ,18. Somethin' Else - Eddie Cochran ,19. Teenage Ska - Baba Brooks And The Baba Brooks Band , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľútosť nestačí!“ Keby tie múdre reči (na ktorých niečo je, ale netreba ich hovoriť nahlas alebo aspoň nie takto naivne a pateticky) neprenášal skvelý Jeff Bridges, nedalo by sa na BIELU SMRŠŤ pozerať. Nejde len o to, že od Ridleyho Scotta divák čaká viac. Tento film je skrátka príliš prízemným rozprávaním o dospievaní a veciach s ním súvisiacich. Banda chalanov by sa takto chovala, čo o to, no pozerať sa na ich opálené hladké hrude dve hodiny nemá veľký zmysel. Už som počul lepšie historky o chlapcoch, zmenených na mužov. Na Scotta tradične dobrý obraz a pekné slová o tom, že si to musíte vyžrať a ísť ďalej. Ale "mimo toho" pekný no nudný (pod)priemer. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dať režisérovi takýchto kvalít, do rúk tak prostý scenár s potenciálom, avšak bez možnosti na realizáciu - no - neviem či to malo nejaký iný význam, okrem nálepky v podobe jeho mena. “Biela smršť” určite nie je zlým filmom podľa skutočnosti, to rozhodne nie. No chcelo to ubrať z natiahnutého, unudeného jadra plného zbytočných scén, pričom v závere sa zas rozhodne viac zamerať na proces s emocionálnym vyvrcholením. Čo už .. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o vylíčení skutečné události, jejímuž natočení asistovali opravdoví účastníci, jako výsledek to z hlediska autentičnosti vypadá velice, ale velice podivně, nepravděpodobně a rozpačitě. Vypadá to, jako kdyby byl film natočen tak, jak se to mělo stát - tedy jak by se to bylo líbilo těm, co to všechno skutečně prožili. Právě proto celý film působí dost lacině a chlapácký Jeff Bridges ani soudní finále jak z Jagu to zachránit nemůže. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úplně ze všeho nejdřív musím napsat, že je tento snímek krásně natočený, některé scény jsou nádherné, jiné dech beroucí a k tomu i několik dost mrazivých.. Příběh plavby lodi Albatros je odvyprávěn sice v pomalejším tempu, ale já se nenudila ani minutu, sledovat ty kluky, kapitána, vzájemné vztahy a jejich vývoj mě upřímně bavilo.. Střet s přírodním živlem byl pro mě velice tísnivý a Jeff Bridges jedním slovem fantastický.. Zbytečně patetické tlachání v závěru odpouštím a rychle zapomenu, vytěsním.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)
  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno