Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako top gun, aspoň že tam bol Tom Cruise a Kidman, ktorú som skoro ani nespoznal. Nepamätám si film o zavodení Nascar, niečo dobré priniesol, ale na dnešné pomery mi prišiel dosť nudný. Dni hromu ale odporúčam hlavne koho bavia závody a rýchle autá. Kam sa hrabe rýchlo a zbesilo. Berte s rezervou. 3* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě mi NASCAR nepřišel jako nejtrapnější automobilové závody na světě, a to samo o sobě není špatný výsledek. Robert Duvall jako skoro geniální konstruktér a mechanik, který má svoje "děti" rád. Cruise je taky dobrý, ale kdo je lepší? Že by Nicole Kidman? A ona to je Nicole Kidman, jako obvykle:) Ale jen s tímhle by Days Of Thunder byl filmem na jedno zkouknutí, tak proč ty čtyři hvězdy? Kvůli soundtracku od Hanse Zimmera, který je naprosto famózní. A Show Me Heaven je taky skvělá věc - kvůli textu a kvůli procítěnému projevu Marii McKee jsem ochotný přežít i ten hrozivě osmdesátkový sound. 70% ()

Reklama

Cejny 

všechny recenze uživatele

Automobilové závody mám rád, ale NASCARy a jejich nesmyslné kroužení na x-set kol jsem nikdy nebral moc vážně. Až tento film mě navnadil na to, abych alespoň jeden závod zhlédl. Jinak tato role Cruiseovi moc nešla, přeci jen si ho víc spojím s akčním hrdinou, ale je to jeden z jeho dřívějších filmů. Zábavné to moc nebylo, spíš šlo jen o výlet do zákulisí těchto amerických závodů, takže dávám tak 2,5 hvězdy. 45 % ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Další podařené dítko Jerryho a Tonyho má opět vše, co nesnášim, dull story obalená popcornem, zde navíc ještě v "atraktivním" automobilovém prostředí, opět tehdy "nejnadějnějšího" hollywoodského herce Toma C. v kombinaci s tehdy začínající Nicole K., plus jednoho hereckého veterána Roberta D., opět sázka na jistotu, která ale takovou komerční díru do světa neudělala, jak si to Jerry spočítal...no a další zbytečný spektákl byl na světě....a Jerry goes on... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejný tým, co dělal Top Gun se vrhnul opět do práce a zůstal i podobný koncept. Jasně místo stíhaček tu jsou závodní auťáky, ale oboje zní sexy ne ? Jo a ještě holka se změnila, místo Kelly je Nicole, to asi aby Tomášek netrpěl v postýlce stereotypem. Ostatně co jsem četl, tak Tomík s Nikolkou během natáčení Bouřlivých dnů, prožívaly skutečně bouřlivé dny jen místo závodního okruhu to byl postelovej okruh. Radši se vrátím ke konceptu, máme tu hrdinu - frajírka, pak druhýho soka rovněž frajírka, chlapecká přátelství, dobrej fóreček s děvkou, Toynho typickej režisérskej barevně kýčovitej rukopis, pár kvalitních závoďáckých záběrů, slovní vatičku mezi nima a nenáročnou oddechovku jak prase. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Postavy Toma Cruisa a Roberta Duvalla jsou volně založeny na bývalém řidiči Timu Richmondovi a jeho nadřízenému Harrymu Hydovi. Scéna, ve které Harry (Robert Duvall) učí Cola (Tom Cruise) je pak založena na skutečném incidentu. Richmond se premiéry filmu nedožil. Zemřel na komplikace spojené s onemocněním AIDS rok před uvedením filmu do kin. (Monco)
  • Před závodem v Darlingtonu je zpovídán jeden z jezdců, Neil Bonnett, který těsně unikl smrti při vážné nehodě. Ta si pro něj přišla při tréninku v Daytoně roku 1994. (HellFire)
  • Termín dokončenia natáčania bol mnohokrát posunutý a nakrúcanie nakoniec skončilo o tri mesiace neskôr, ako sa pôvodne plánovalo. (Arsenal83)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama