Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (367)

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci ho milujeme, ale je načase pripraviť sa na to, že ho v dohľadnej budúcnosti budeme musieť zjesť.“ Absolútne som netušil, do čoho idem. Nevidel som ani trailer. Čakal som animovaných Griswoldovcov, takže si asi viete predstaviť moje prekvapenie prameniace z toho, čo sa z filmu napokon vykľulo. Bláznivé, dojemné, ale i vtipné (mačací filter, spiaci režim) a originálne. Občas používa klišé, ku koncu už bolo toho „prasa/pes“ priveľa a miestami je to na môj vkus príliš „ľudsky teplé“. Avšak hneď v nasledujúcej scéne sa situácia napraví, keď sa stane spravidla čosi pekelne nepredvídateľné. Výsledné dojmy sú napriek pár zakopnutiam bez debaty pozitívne. Nabije vás to energiou. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Briskní, vtipné, inteligentní, našlapané, originální, výborná animace, fičelo, jako namydlené, děti naprosto nadšené, my rodiče jsme se skvěle bavili také, výbuchy smíchu se nedají sečíst, jediné minus: neviděno na velkém plátně, ale nevadí. Vynikající v každém detailu, tolik sympatického humoru se v animáku už dávno neurodilo. Plný počet, snad potřeštěná rodinka potěší mnoho vyprahlých, filmových duší! ...ten pes.. :))))) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejinovativnější animák poslední doby a po V hlavě další generační krok rp animáky. Ne s přesahem tématu jako u zmíněného Pixaru, ale v přístupnosti a moderním pojetí, kdy forma a vtípky jsou v symbióze a v mnoha případech se animák propojuje se svými předobrazy (zrovna ten Tron především Legacy tu je jasný i po stránce vazby hudby a obrazu v poslední části filmu). Navíc mě tenhle humor fakt bavil, protože téma "nepochopeného dítěte v rodině" je super univerzální a pro mě velmi sympatický. Za mě jsem se ani tak dlouho nezasmál, jako tady a třeba finální pes na kapotě je prostě super. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Senzační a vtipná rodinná komedie, jejíž největší vadou je konec. Konec, který náhle začíná být zcela neuvěřitelný a postupně popírá veškeré zákony, které si předtím sám stanoví. Další slabinou je, že když dílo srovnám například s Reya and Last Dragon, film který jsem viděl zhruba v tom stejném týdnu, tak je to poměrně zapomenutelná komedie, kterou již nepotřebuji vidět znovu. Není to tak pěkné na pohled, ale vidět se to dá a vlastně jsem se i docela pobavil. Největším kladem však zůstává šilhavý pes, který se svými výstelky postará o 80% zábavy. Zbytek šel pravděpodobně na účet lidským robotům. Hodnocení asi odpovídá. 75% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hravý, nápaditý a vtipný animák od tvůrců Gravity Falls o rodinném road tripu, který se změní v záchranu světa před povstáním robotů. Asi nejvtipnější film, jaký jsem za dlouhé roky viděl. Má to úžasnou výstavbu příběhu, postav a vtipů. Je to jediný film, kterému jsem loni napálil těch 10/10. Je to naprostá skvělost o rodinných neshodách a ideálech za kterými se nemá cenu honit o podpoře a přijetí vlastních výstředností a odlišností. O tom brát v potaz to, jací jsou vaši blízcí a o spoustě dalších tématech. To vše funguje v tomto neskutečně hravém animovaném balení kombinující 2D a 3D animaci, jasným a určitým stylem. Ikdyž možná smartphone jako hlavní zaporák působí dost trapně a očividně na první dobrou, tak nakonec film není jednoznačný v tomto kázání a ukazuje i dobré stránky moderních technologii a dostupnosti, kterou diky nim máme. Prostě po všech stránkách perfektní film, který mohl mít možná jen trošilinku lepší tempo v první hodině. Já prostě miluju Mitchells vs Machines. Moc to doporučuji všem. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Po dokončení filmu zaslali producenti štábu postavičky Monchi, ktoré hovorili: "You Guys Are My People". (megajalec)
  • Otec navrhne, že po zastavení vzbury robotov a záchrane ľudstva pôjdu ako rodina najesť sa do podniku. To odkazuje na potitulkovú scénu z Avengers: Pomstitelia (2012), kde hrdinovia po zastavení invázie mimozemšťanov urobia to isté. (ČSFD)
  • V závěrečných titulcích je i recept na „Linda's face cupcakes“. (Puxina)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama