Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (367)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

U animáků obecně mám problém s jejich druhou půlkou, kde trochu pomine euforie a nadšení z nové pohádky a spíš se to už jenom nějak "doklepe" ke konci a tady tomu bylo podobně, nicméně z posledních pohádek je to rozhodně jedna z nejlepších, které vyšly. Už od začátku film chytne a dobře navnadí, protože nápad rodiny proti mimozemšťanům tady dlouho nebyl, v průběhu se tasí jedna hláška za druhou ("není to pes, je to chleba"...), hezky se prokládají memes a dnešní moderní technologické vtípky a potěší i vizuál, který je tak napůl komiksový. Postavy jsou zábavné, často jsem se fakt od srdce smál a ačkoliv je to v jádru pořád "jen pohádka", tak mě to jako dospělého diváka vlastně celkem bavilo a smál jsem se víc než dost. Highlightem je pro mě scéna v obchďáku, kde souboj rodina vs ledničky, automaty na pití, toustovače, robotické vysavače a oživlí tamagoči plyšáci pěkně graduje a konečně se naplno projevil charakter otce rodiny a.k.a skautíka/zálesáka/bojového taktika :D. Výsledek je slušná nadstandartní zábava jak pro děti, tak pro dospělé, u které potěší i cz dabing a dostupnost na netflixu. Spokojenost. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že nejvíc se budu za pár let těšit na to, až si s dcerkou pustím - já nevím - třeba Indiana Jonese, marvelovky, Harryho Pottera, Vetřelce... a ono prdlačky. Ve zdaleka největším očekávání je teď totiž právě ta budoucí událost, kdy za několik let společně usedneme k Rodině na baterky. I s mámou. A králíkem. A pokud možno i s tím mladším bráškou, no. [Netflix] ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejinovativnější animák poslední doby a po V hlavě další generační krok rp animáky. Ne s přesahem tématu jako u zmíněného Pixaru, ale v přístupnosti a moderním pojetí, kdy forma a vtípky jsou v symbióze a v mnoha případech se animák propojuje se svými předobrazy (zrovna ten Tron především Legacy tu je jasný i po stránce vazby hudby a obrazu v poslední části filmu). Navíc mě tenhle humor fakt bavil, protože téma "nepochopeného dítěte v rodině" je super univerzální a pro mě velmi sympatický. Za mě jsem se ani tak dlouho nezasmál, jako tady a třeba finální pes na kapotě je prostě super. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kila tvůrčí kreativity (prasopes a hlavně duo defektních robotů jsou geniální) využitá pro miliontou variaci příběhu o rozklížené rodině, jejíž členové se k sobě snaží znovu najít cestu. Vůbec mi nevadí archetypální příběhy, pokud jsou nějak zajímavě ozvláštněné - proto nemám problém užít si naplno i opakovaně např. Avatara, protože jeho tradiční a snadno předvídatelnou dějovou kostru ozvláštňuje provokativní myšlenka o oprávněnosti zrady vlastní rasy. Rodina na baterky (btw obdivuhodně nesmyslný český název) nic takového bohužel nemá (tedy za předpokladu, že si - tak jako já - nevystačíte s faktem, že homosexualita hlavní postavy je zde prezentována jako něco naprosto běžného a přirozeného). Klíčová linie vztahu otce a dcery je od začátku až do konce natolik banální a nepřekvapivá, že to v kontrastu s tou všudypřítomnou (a chvilkami až přehnanou) invencí bije do očí o to víc. Podvědomě jsem doufal, že natolik chytří, nápadití a odvázaní tvůrci očekávaný emocionální vrchol snímku podají nějak neotřele (a o to dojemněji), ale je to nudně obyčejné jako v těch nejlínějších a nejgeneričtějších disneyovkách. 70 % ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný animák o generačních rozdílech mezi rodiči a dětmi dneška, které vyrůstaji v uplně jiném světě v porovnání s tím před 30ti lety. Slušná zábáva jak pro starší tak i pro mladší publikum - synovcovi se to moc líbilo. Škoda jen pár několika hluchých míst, jinak velká spokojenost a více takových animáku prosím - 80%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Po dokončení filmu zaslali producenti štábu postavičky Monchi, ktoré hovorili: "You Guys Are My People". (megajalec)
  • Ponožky, které nosí Katie, mají stejný vzor jako ikonický koberec z filmu Osvícení (1980). (Schyzartis)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno