Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

lamps 

všechny recenze uživatele

Dost slabota. Představoval jsem si temnou podívanou, podpořenou mým oblíbeným druhem nadpřirozena- tedy vlkodlaky. Což o to, atmosféra není úplně špatná, opuštěné a zamlžené lesy mají své kouzlo a myšlenka zavření skupiny vojáků do domu obklopeného ze všech stran krvelačnými bestiemi volá po zábavě, jenže je tu několik ale. Tak nejprve ten menší průser, a to směšný vzhled vlkodlaků. Pak ten větší problém, a to zoufalý nedostatek akce a krve. Vždyť očekávané záporáky, jakkoli nevydařené, tři čtvrtiny filmu vůbec nevidíme! Ale ten největší handicap vidím jednoznačně v příběhu samotném, který nedokáže ničím překvapit ani ničím vtáhnout diváka do děje a po většinu času vládne na place vysloveně nuda. Světlejší a surovější závěr to trochu zachraňuje, ale i tak pro mě slabých 50%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

KRVAVÁ HOSTINA+KRUTÁ RASA Prečo je okolo tohto filmu roztiahnutý sopel kultovosti? Lebo dobrých vlkodlačích filmov je fakt málo. A Neil Marshall vie dobre pracovať s atmosférou, čo neskôr naplno ukázal v PÁDE DO TMY. Vlkodlaci pôsobia ako vypchaté obludy z múzea, ale neuberá to filmu na atmosfére. Charizmatickí herci tiež pomohli. A čo je najhlavnejšie tento film je dokonlou ukážkou, prečo vznikla stokrát prevarená schéma "skupinka vojakov sa bráni krvilačným beštiám". Pretože toporné dialógy a priamočiare konanie k zeleným mozgom pasujú a diváka toľko neznechutia. Zaujímavá je aj hra s humorom - jednotlivé scénky pre fajnšmekrov sú tam akoby náhodou, ale potešia. Vo finále je humoru trochu viac a preto aj dávam štyri hviezdy... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

A já říkám JO! Psí vojáci na mě zautočily pře pár lety naprosto nepřipraveně, a já si ten film zamiloval. MArshall ukazuje svůj talent(I když popravdě Pád do tmy se mi moc nelíbil), a ukazuje že se máme v budoucnu na co těšit. PS: Dříve se psalo o dvojce Dog soldiers: Flash meat, neví o tom někdo něco?:-) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, zle natočené, hrozný anglický prízvuk ktorý sa sem absolútne nehodí, trápne postavy vojakov, možno trochu tej nadsázky, masky vlkodlakov a záverečné minúty stoja za to. Iba pre fanúšikov lykantropov. No vrelo odporúčam ďalší Marshalov HOROR, The Descent, ktorí je režijne už na omnoho vyššej úrovni. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

K filmům o vlkodlacích jsem vždy byl shovívavý a myslím, že se tomu nevyhnu ani zde. Samozřejmě, beru všechny výčitky, že film je ryze béčkovou řežbou bez hlubšího smyslu, že dialogy jsou místy opravdu pitomé a že chvilková komediálnost může někomu připadat nepřípustná, ale když si vzpomenu na Landisova skvělého Amerického vlkodlaka v Londýně, tak proč by ne? Vlkodlaci zde mají alespoň pořádný vzhled, a i když tu pravou proměnu nevidíme, tak si můžeme vychutnat místy dost dobré gore a hlavně pár opravdu dobrých a překvapivých scén. Kráva u táboráku vede. Postavy jsou sice jak z déčkového televizního akčňáku, ale každá splňuje svůj díl a hlavně Sean Pertwee je sympaťák. Nesmí se to brát vážně, prakticky to je dost odlehčená hororová podívaná, místy sklouzávající až ke komedii. Počítám, že úmyslně. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Film měl být původně prvním dílem trilogie. Žádná další pokračování ale nikdy nevznikla. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy je vlkodlak vystřelen ven z okna z horního patra, je možné vidět boty herce a konec kostýmu. (Investman)

Reklama

Reklama