Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

VanTom 

všechny recenze uživatele

S moderními klipovými stroboskopy Tonyho Scotta nesouměřitelná záležitost, pomalá, neakční, s rajcovně zachyceným vášnivým milostným vzplanutím (Madeleine Stowe vypadá úchvatně), bohužel pro zápletku jen těžko chápatelným jako "osudová láska". Chtělo by více propracovat psychologii a vztahy, takhle si na hloubku jenom hrajeme. Hodnotím ale přes 20 minut KRATŠÍ režisérský sestřih, kde prý právě tyto scény zmizely a k dějovým zvratům se směřuje mnohem příměji. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Skvělé a silné. Střihnuté romantikou, která neurazí a klišovitě nerozbrečí. "Grázl" Quinn a "frajer" Costner fungují opravdu na jedničku. Nádherné mexické exteriéry, skvělé zakončení a neúnavná hudba. Na pátou hvězdu trochu opomíjená propracovanost samotné POMSTY, která, je pravda, mohla být více propracovanější.... ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství dvou mužů, které skončí - pozor, veliké překvapení - kvůli ženě a pokračuje to asi stejně překvapující cestou pomsty a zkázy. Jistěže je to ohrané jako elpíčko s největšími hity Beatles po mamince, ale ruku na srdce, dívali byste se na film o přátelství, které skončí kvůli rozdílným postojům ke koprové omáčce? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to fajn dievča... ale možno som si mal radšej zobrať jej matku.“ Mám rád filmy o pomste. Zrejme aj Tony Scott, veď o 14 rokov neskôr nakrútil ešte jeden (podstatne vydarenejšieho MUŽA V OHNI s Denzelom Washingtonom). POMSTA sa snaží. O to pokoj. Mužný Costner, krásne pláže, atmosféry dusných nocí a ešte horúcejších dní... vyložene bez debaty je aj charizmatický Anthony Quinn ako žoviálny ústredný zlosyn, ktorý nie je tak úplne zlosynom, čo je v trileroch vždy fajn, ak sú postavy zaujímavé a nie iba dobré/zlé. Bohužiaľ, 124 minút je na takýto jednoduchý príbeh až smrteľných; keď som si po hodine uvedomil, že sa to vlastne ešte ani poriadne nerozbehlo a nič mimoriadne sa, okrem jedného priestrelu hlavy, nestalo, zhrozil som sa. Napriek nematnej kamere matný film. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film netáhne nikdo z trojlístku Scott, Costner, Quinn. Hlavním trademarkem je Madeleine Stowe, která je zkrátka neodolatelná. Bohužel má prostor jen v první polovině filmu, druhou polovinu si uzme Costnerovo zmrtvýchvstání a "pomsta" (v podstatě ani nejde o pomstu, ale o nalezení Madeleine), která ale není příliš věrohodně ani poutavě natočená, její rozuzlení je navíc dost mizerný. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • John Leguizamo údajně po jedné proflámované noci pozvracel režiséra Tonyho Scotta. (-bad-mad-wolf-)
  • V 56 minutě filmu, ve fotbalovém utkání, které běží v televizi, je možné zahlédnout reklamu na obuvnickou značku Baťa. (Pavlátko)

Reklama

Reklama