Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

higuain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film netáhne nikdo z trojlístku Scott, Costner, Quinn. Hlavním trademarkem je Madeleine Stowe, která je zkrátka neodolatelná. Bohužel má prostor jen v první polovině filmu, druhou polovinu si uzme Costnerovo zmrtvýchvstání a "pomsta" (v podstatě ani nejde o pomstu, ale o nalezení Madeleine), která ale není příliš věrohodně ani poutavě natočená, její rozuzlení je navíc dost mizerný. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jay Cochran je elitním pilotem americké armády a po letech strávených ve službě oslavuje s kolegy odchod do civilu. Dostane pozvání od mocného mexického bosse Tiburona Mendeze na jeho sídlo. Kdysi mu dělal pilota na Aljašce a při lovu mu zachránil život. Jay naloží pár věcí a svého psa Rockyho a vydá se na cestu. Nedaleko od Mendezovy usedlosti potká krásnou ženu, která mu ukáže cestu a také prozradí, že je paní Mendezová. Tiburon Jaye přivítá velmi vřele a dokonce mu odpustí i to, když ho Jay porazí v tenise. Plánují spolu loveckou výpravu, kterou však naruší naléhavé večerní setkání Mendeze s jeho politickými odpůrci. Jay se, ač nerad, večeře zúčastní a znovu se setká s Mireyou, mladou ženou svého přítele. Mireya není v manželství šťastná, chtěla by na Tiburonovi alespoň dítě, aby se jí osud lépe snášel. Ten se však cítí již starý, má již dospělé děti, a proto další odmítne. Na večeři dojde mezi Tiburonem a jeho protivníky ke konfliktu a jeden z nich je bez milosti zastřelen. Mireya tuší, jak si její muž vyřizuje účty a je ještě smutnější. Brzy na to navštíví Mireya Cochrana na chatě blízko pláže, kterou má pronajatou. Dojde mezi nimi k velkému citovému vzplanutí, kterému se Jay všemožně snaží bránit. Na pozdější večerní slavnosti, které se účastní mnoho významných osobností, Jay své city neovládne a s Mireyou se fyzicky sblíží. Ví ale, co by znamenalo jejich prozrazení. Brzy na to se Mendez Jaye zeptá: „Je moje žena nádherná? Protože kvůli takové ženě udělá člověk skoro cokoliv.“ Jayovi je jasné, že Mendez něco tuší a varuje Mireyu před dalším pokračováním jejich vztahu. Svěří se i svému příteli, že se zamiloval. Ten ho varuje ještě důrazněji a radí mu, aby okamžitě odjel. Poslechne ho, nicméně nedokáže přestat dále se scházet s Mireyou. Mireya si zajišťuje alibi na následující víkend, který chce strávit na Jayově chatě, u přítelkyně v Miami. Jejich rozhovor však Mendez odposlouchává. Chce si ověřit i Cochranovu loajalitu, proto ho žádá o službu na víkend. Cochran odmítá. Mendez odváží manželku na letiště a loučí se s ní jako by se měli vidět naposledy. Cochran s Mireyou prožijí nádhernou cestu na vzdálenou chatu a i tam se zdá, že jejich víkend bude plný lásky a souznění. V noci jsou však přepadeni Mendezem a jeho muži. Jeho pomsta na obou je strašná. ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele

Jedno zlomené přátelství a láska vykoupená bolestí. Jako malý jsem film viděl a navždy u mě bude mít status vyjímečného postavení. Tenhle snímek má nádech osudovosti. Anthony, jako chladnokrevný Boss, kterému nijak nedělá dobře to, co "musí" udělat. Madeleine, jako femme-fatale, která je naproto božská. Costner, jako nezávislý, dobrodružný sympaťák, který už nemůže být víc "cool" (v tom dobrém slova smyslu). A Tonny Scott, který tomu všemu dodává mistrnou vizualizaci. Osobní slabůstka. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

No jo, k...a hýbe světem. Tady se to bohužel pro aktéry kapku vymklo. Hergot chlapy, projde tím dětská hlavička, tak ti naši šašci na tom nemůžou zanechat větší škody. Film se mi přesto (nebo právě proto) líbil. Myslím, že je dosti nedoceňen a hlavně nepochopen. Dávám čtyři za atmosféru, Antonyho, Madelain i Kevina a za nehappyendovský závěr. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Doháním svoje starý resty, především filmy Kevina Costnera. Ten chlapík se mi začal setsakramentsky zamlouvat a jeho filmy vyloženě v poslední době vyhledávám. Pro mě thrillery "devadesátek" patřily vždy jednoznačně Michaelu Douglasovi, o tom nepochybuji ani dnes, jenže postupem času zjišťuji, že měl velice tvrdou konkurenci právě v podání Kevina! Pomsta patří do kolonky těch filmů, které mě o tom přesvědčují. Navíc pro mě bonbonek v podání režije Tonyho Scotta! Často vzpomínám na tohoto velikána! Příběh je drsný, krutý, zamilovaný, obalený temnou atmoškou s v té době excelentním obsazením... Hrubě nedoceněný filmek!!! 75% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Jméno postavy, kterou hraje Madeleine Stowe, Miyrea, je přesmyčka jména Mireya, což je kostarické jméno matky Stoweové. (helloween93)

Reklama

Reklama