Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 1

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (234)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Opravdu podivně namíchaný koktejl velké dávky romance, špetky Lynche a vydatné porce brutálního mučení. Všechno je to skvostně natočeno i zahráno. Pět hvězdiček nedám proto, že osobně bych byl radši, kdyby celý film byl jen o seznamování a sbližování se postaršího ovdovělého Japonce s mladou dívkou... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Každý se alespoň jednou zamiloval. K lásce patří spousta nádherných chvil, ale také nejistoty, zdali je daný člověk ten pravý, jaké má úmysly, jakou má minulost, či jak moc odpovídá naším představám. Přesně tak romanci podává jeden z nejslavnějších a nejkontroverznějších titulů všestranného a stále osobitého japonského režiséra Takašiho Miikeho. Stejně jako ve většině jeho filmů se i zde výrazně projevuje pro něho typické ovládání diváka. S mistrovskou precizností kontroluje náladu jednotlivých pasáží a důmyslně stírá hranice mezi realitou a zlým snem. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film se poměrně dlouhou dobu tváří jako naprosto nevinná romance, mezi jedním stárnoucím mužem a mladou dívkou postupně vzniká milostný vztah. Jen občas se objeví malá indicie toho, že vše není úplně tak, jak by mělo být. Pomalu houstnoucí atmosféra je umocněna kontrastní romantickou hudbou, světlými barvami a poetizující kamerou. Jen občas probleskne paralelní svět, možná sen, možná myšlenka, možná realita. Čím častěji a hlouběji se noříme do druhého světa, tím méně si jsme jisti tím, co je vlastně zač. Surrealistické scény se obtáčí jako liány kolem života hlavního hrdiny. Divák je nucen zpracovat nepřeberné množství informací. Mnohdy jsou natolik protichůdné, že je složité infiltrovat Miikeho způsob myšlení, ale pokud se to podaří, budete odměněni poznáním, že horor nemusí mít zákonitě hloupý scénář. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamani, ale aspon ze sem se nenudil. Nakejch 75 minut se nic moc nedeje, jen drama o hledani manzelky trosku netradicnim zpusobem, pricemz je tu par nepatrnejch naznaku, ze s ni nebude neco uplne v poradku. Hlavni hrdina je sympatak, coz se uz ovsem neda rict o hlavni zensky, ktera je divna, ne moc hezka a anorekticka a prisla mi desne krecovita. No a na zaver to Miike rozjede. Sice ne nak extremne, vse je postaveny na jedny mucici scene, ktera je ale hodne drsna, jenze bohuzel to je spis nez horor natoceny dost psychedelicky, kdy clovek nevi, co je dalsi halucinace a co ne. No a do toho neco malo slusne fungujicich lekacek. Takze celkove tu mame par fakt dost nechutnejch scen, slusny herce a zajimavej pribeh, bohuzel dve hodiny jsou zbytecny, 90 minut by stacilo, takle jen lepsi 3*. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

posledná polhodina ma vystrela jak nikdy nič v živote. hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Na švýcarské premiéře se jednomu divákovi udělalo ze závěrečné scény tak špatně, že vyšel ze sálu a potřeboval pomoc zdravotníků. (HappySmile)
  • Když byl film promítán na filmovém festivalu v Rotterdamu v roce 2000, tak zaznamenal rekord v návštěvnosti. (HappySmile)

Reklama

Reklama