Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Výpravou, triky a těmahle věcma to bylo vyladěné na seriálové poměry. Horší bylo spojení příběhu s postavami. Katherine Langford jako Nimue špatně uvěřitelná, hodí se mi do jiných žánrů, a to jsem se na ní těšil. Zbytek postav z Artušových příběhů nechybí, jen působí trochu jako verze pro teen publikum. Artuš castingem vysloveně neseděl. Každopádně další řada nebude, ukončení je takové nijaké, takže zřejmě zbytečné. (hodnocení za 1. sérii - konec)  ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné, jak by hodnocení mohlo napovídat. Vyloženě špatné jsou efekty, na kterých se očividně šetřilo. Naštěstí ale, na úkor lokací a kostýmů, které jsou parádní. Vůbec jsem nevěděl, o čem seriál je a do čeho tedy jdu. Možná i proto, mě to celé mile překvapilo. Mám rád, když se k tématu přistupuje originálně. Dva hlavní sokové Katherine Langford a Peter Mullan na výbornou. Zejména druhý jmenovaný si svou roli vyloženě užíval. Ostatní herci zkrátka zodpovědně sekundovali. A že je Artuš černoch, Lancelot víla a jedna z hlavních hrdinek lesba? Není problém. 21 století. Kdo má rád Fantasy, určitě mrkněte. Mnohem větší zábava, než např. nudný Hobit. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto strašlivé. Předlohu (tu komiksovou od Millera) neznám, ale věřím, že je to stokrát lepší, než tenhle paskvil od Netflixu, který vzniknul jenom proto, aby se tam mohlo dát co nejvíc menšin. Je to dlouhé, nudné, horší, než Dopis pro krále (který byl aspoň zábavný a dobře vypadal, tohle není zábavné ani z daleka a hezky to taky nevypadá), v původní legendě to překopalo, co se dalo a vznikl tak zcela nový a nezajímavý příběh. A sorry, ale černej Artuš a ještě černější Morgana. To už je fakt hodně špatnej nepovedenej vtip. Aspoň na Katherine Langford se dá dívat, ale sama to neutáhne a navíc tu nemá absolutně co hrát a zatímco Artušovu obnaženou hruď jsem viděl nespočetněkrát, Nimue samozřejmě neukázala vůbec nic. U druhé série asi budu chybět, ale pevně doufám, že nebude, protože už věky nespatřil světlo světa zybtečnější a stupidnější seriál (nebo možná ano, jen nebyl tak lákavý). Na druhou stranu jsem čekal, že to přesně takhle dopadne a zhruba první dva díly to vypadalo i zajímavě, ale tahle iluze byla hnedka pryč. Není to ani fantasy, ani akční, ani legenda o Artušovi - a Merlina taky zprasili, mimochodem. Vážně, pusťte si místo toho radši Merlina nebo Merlina, to jsou vynikající kousky. Debilní slátanina. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Multietnický binec neočekával asi jen ten největší naiva, ale upřímně řečeno jeho míra je i tak překvapivá. Vypadá to tu jak na sjezdu OSN. Nicméně záhy se ukáže, že to není jen proto, aby se naplnily kvóty. Cursed je totiž angažovaný blábol ženoucí se přesně v intencích hysterické současnosti. Máme tu jakési jiné, kteří se liší od lidí vzhledem i schopnostmi a ty pochopitelně pronásleduje zlá církev reprezentovaná krvelačnými rudými mnichy. Je celkem nabíledni, že utiskovaným se do čela postaví silná žena. A to je vlastně všechno. Artušovský motiv tu slouží jen jako zástěrka, která má k seriálu nalákat idioty jako jsem třeba já. Mytologii tvůrci nerespektují ani v těch nejmenších základech a zůstaly z ní akorát jména. Nejhorší ale je, že to je prostě blbé. Nemá to atmosféru, ani nijak zajímavé postavy, pokud nepočítám Plačícího mnicha. Scénář je zmatený, děravý i nudný. Špatně zvládnutá je i choreografie soubojů a laciná CGI krev to fakt nezachrání. A nakonec nepřesvědčili ani herci. Katherine Langford působila značně nejistě a Gustaf Skarsgård byl jen stínem Flokiho. No a zbytek nestojí za řeč. Bohužel se v tomto případě nedá doufat, že by šel seriál s druhou sezonou nahoru. 15% ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu seriálu jsem si v duchu říkal: "moment, takhle to bylo? Nepamatuji si tyhle legendy jinak?". Bohužel si tvůrci tento příběh převzali po svém. Možná to kostýmově a kulisami docela klape, ale scénář je bídný a samoúčelné sex scény nebo "eRko" výslednému obrazu vůbec dospělý nádech nedává. Spíše je to naopak trapné. K Netflix politice ohledně LGBTQ+ už snad ani nemá cenu se vyjadřovat. Třešničkou na dortu jsou cool vypadající vikingové vypadlí ze 20. let 21. století. Nevěřím tomu, co teď napíšu, ale nakonec byl nejlepší herec v poli ten náš snědý Artuš. Dávám 3*, protože jsem to vlastně sjel během 2 dnů. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama