Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi věřit hodnocení, tak jsem to shlédl pro vlastní názor. Úvodní znělka skvělá, kostýmy, kulisy, efekty, to všechno se mi líbí. Bohužel ani to všechno dohromady nezachrání beznohý scénář a nelogické dialogy. Z artušovských legend si vzali tak málo, že už nemuseli brát nic a začít od nuly. Zjednodušeně řečeno je to na pohled pěkné, ale o ničem. Potenciál zůstal nevyužit. I ty dvě hvězdy dávám s mírným sebezapřením jen za tu pěknou přírodu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Multietnický binec neočekával asi jen ten největší naiva, ale upřímně řečeno jeho míra je i tak překvapivá. Vypadá to tu jak na sjezdu OSN. Nicméně záhy se ukáže, že to není jen proto, aby se naplnily kvóty. Cursed je totiž angažovaný blábol ženoucí se přesně v intencích hysterické současnosti. Máme tu jakési jiné, kteří se liší od lidí vzhledem i schopnostmi a ty pochopitelně pronásleduje zlá církev reprezentovaná krvelačnými rudými mnichy. Je celkem nabíledni, že utiskovaným se do čela postaví silná žena. A to je vlastně všechno. Artušovský motiv tu slouží jen jako zástěrka, která má k seriálu nalákat idioty jako jsem třeba já. Mytologii tvůrci nerespektují ani v těch nejmenších základech a zůstaly z ní akorát jména. Nejhorší ale je, že to je prostě blbé. Nemá to atmosféru, ani nijak zajímavé postavy, pokud nepočítám Plačícího mnicha. Scénář je zmatený, děravý i nudný. Špatně zvládnutá je i choreografie soubojů a laciná CGI krev to fakt nezachrání. A nakonec nepřesvědčili ani herci. Katherine Langford působila značně nejistě a Gustaf Skarsgård byl jen stínem Flokiho. No a zbytek nestojí za řeč. Bohužel se v tomto případě nedá doufat, že by šel seriál s druhou sezonou nahoru. 15% ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Start byl poněkud rozpačitý a skoro to vypadalo, že půjde o neškodnou rodinnou podívanou, ale pak se (skoro) naplno projevilo, že jde o Millerův komiks, nebyla tak nouze o násilí, zajímavé postavy a svérázně pojatou mytologii. Je mi jasné, že někomu tohle bude připadat příliš "multikulti", ale Cursed je netradiční a svým způsobem provokativní variací na tisíckrát adaptovaný příběh, který pobaví, pokud nebude zarytě odmítat nový pohled na klasickou látku. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Příběh, kde černoch Artuš balí Langfordku, to je opravdu unikát. Sám jsem odpůrcem přehnané korektnosti. Když se Artuš poprvé představil, sice jsem protočil oči, ale dál mě to vůbec nijak neobtěžovalo. A že někdo seriál ani nedokouká a dá odpad jen proto, že je Artuš černoch, to mi fakt hlava nebere. Seriál si vypůjčuje prvky z legend, rozhodně nemá být jejich věrnou adaptací. Další mohutně kritizovanou věcí jsou klišé. Vážně někdo vyčítá fantasy žánru postavu "vyvolené" a nějaký kouzelný meč?! To je asi jako vyčítat akčnímu filmu, že se tam moc střílí. Především bych chtěl poděkovat autorům, že po dlouhé době máme čistokrevnou fantasy bez příměsi čehokoliv (snad jen toho pigmentu). Těm, kteří se na to chtějí podívat, doporučuji, aby to nebrali příliš vážně, jelikož je to prostě pohádka, kde občas teče krev. Co utkví v paměti jsou hlavně krásné lokace a přechody mezi scénami v podobě kreseb, které lehce rozvíjí děj. Dále herecký výkon Gustafa Skarsgårda jako čaroděje Merlina. Bohužel příběh je místy dost zkratkovitý a možná až nekonzistentní. To považuji za jediný skutečný nedostatek. Zkrátka úplně v pohodě seroš. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Výpravou, triky a těmahle věcma to bylo vyladěné na seriálové poměry. Horší bylo spojení příběhu s postavami. Katherine Langford jako Nimue špatně uvěřitelná, hodí se mi do jiných žánrů, a to jsem se na ní těšil. Zbytek postav z Artušových příběhů nechybí, jen působí trochu jako verze pro teen publikum. Artuš castingem vysloveně neseděl. Každopádně další řada nebude, ukončení je takové nijaké, takže zřejmě zbytečné. (hodnocení za 1. sérii - konec)  ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama