Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

FireTight odpad!

všechny recenze uživatele

Nemyslete si, že filmu dávám odpad jenom z toho důvodu, že vznikl z Majora Zemana a že tam jsou STBáci a že jsou tam zlí imperialističtí agenti, které odhalí hodný socialistický major Hradec. Tak jednoduché mé hodnocení zase nebylo, i když možná... Rukojmí z Bella Vista totiž postrádá pro mne jednu z nejdůležitějších vlastností každého filmu - napětí a dobrý příběh, který dokáže zaujmout. Jenže tady mi všechny tyhle složky silně chyběly a tak mi bylo jedno, že Hradec zabil toho týpka na lodi, jak z toho byl pak celej zničenej nebo jak nakonec umřel, chci říct "statečně zahynul ve jménu ČSSR a ochrany socialistických zájmů" a já nevím co ještě. Zkrátka mi to celou dobu bylo úplně jedno a vlastně se divím, že jsem se díval do konce. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Seriál 30 případů majora Zemana byl jedním z nejkvalitněji vyrobených seriálů v období socialismu.Přesto mi ty dva díly, věnované výhradně práci československé kontrarozvědky do celkové kncepce díla nesedly. Proto i tento "akční" snímek považuji za spíše průměrný, ale Rudolf Jelínek se tu představuje jako velice fyzicky zdatný herec, musel jsem se trochu pousmát, jak řada herců, které psojkujeme s kladnými rolemi, zde hrála velké záporňáky, zvláště patrné u Jana Pohana, který obvykle naopak vytvářel role kriminalistů a policistů. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších dielov Zemana, kde je až príliš veľa protisocialistických konšpirácií, ako z dôb priemyselne revolúcie v 19. storočí, kedy sa úmeselne poškodzovali stroje a moc chcel prevzaiť do rúk proletariát. Tento diel si s obľubou pozerám len kvôli tomu, aby som si oprášil spomienky z pobytu na Kube , kedy som býval 3 dni v tomto hoteli (samozrejme, že sa nevolal Bella Vista) a kde som sakochal neskutočne krásným okolím hotela s planinami a zaoblenými kopčekmi...... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud se v hodnoceni odprostim od jakehokoliv politickeho vnimani, tak predevsim ocenim to, ze v te dobe natocil nekdo film z tak exotickeho prostredi. Myslim, ze v osmdesatych letech to muselo zaujmout spousty lidi... Pak me jeste potesila Hana Maciuchova, kterou povazuji za jednu z nejkrasnejsich ceskych herecek a v tomto filmu ji to fakt sekne! Jinak si ale myslim, ze film byl dejove slaby, pro me az nudny a zaver filmu, kdy mjr. Hradec utika se mi zda, skoro jako z nejake italske komedie. Divat se na to da, ja uz to ale necham jinym:-)! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hele, lhal bych si do kapsy, kdybych dal míň. Ideologie je mi tady naprosto ukradená. Sestřih dvou dílů seriálu je pokusem o český dobrodružný špionážní film, a takových vážně v naší kinematografii moc nemáme. Od první scény s Kanyzou, kupujícím si dole na Obecním dvoře ke snídani mléko a rohlíky, přes hledání Moravy ("šéfe, Morava je loď!"), lekci v šifrování, až samozřejmě po dusné záběry z Kuby, zde reprezentující Jižní Ameriku, kde uvíznou jak Kanyzova postava (jeho běh o život tou dlouhou serpentinou!), tak hrdinný major Hradec (jehož osud ve filmu není tak jasný jako v seriálu), přes v podstatě zoufalého Mestreye v podání Adaíry a sexy Maciuchovou, exotické lokace, španělské rytmy, ne, nezlobte se na mě, téhle legendě z filmařského hlediska míň dát nemůžu. Ideologii zde fakt neřeším. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Hotel Bella Vista se ve skutečnosti jmenuje Horizontes los Jazmines a leží 2 km od Vinales na Kubě. (sator)
  • Film obsahuje jednu novou scénu, která byla dotáčena při tvorbě filmu. Snímek končí odletem helikoptéry s postřeleným Hradcem (Rudolf Jelínek), v důsledku čehož vzniká tak domněnka, že Hradec nezemřel. Z toho chtěli tvůrci vycházet u dříve připravovaného filmu Major Zeman se vrací!, který měl po revoluci vzniknout jako další dobrodružství Jana Zemana (Vladimír Brabec) a Jiřího Hradce. V tomto pokračování však už měli být protivníky. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama