Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Spojení dvou epizod seriálu Majora Zemana. O nic lepší nebo horší než ty dva díly ze seriálu. Jen sestříhané, ale i tak moc dlouhé. Pro fandy dodávám, že film Rukojmí v Bella Vista obsahuje i jednu scénu novou, která se v oněch dvou epizodách neobjevila a byla natočena pro film dodatečně. Je to scéna se Zemanem, Hradcem a Žitným někde v garážích, snad pro větší dějový spád, nevím. Tento "kubovský" příběh mi nikdy nepřišel moc zajímavý. Nevím, proč byl v seriálu rozdělen do dvou dílů. Ani zkrácená filmová verze nepomohla. Je to nuda. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů Majora Zemana, toto je verze sestříhaná ze dvou dílů pro kina. Obsahuje vše, co je na Zemanovi dobré. Je patřičně dobrodružný. Hlavní postavou je ale Hradec, nikoliv Zeman(koneckonců, favorit žen byl vždy spíš on). Točilo se to na Kubě. Závěrečná akční sekvence je opravdu povedená. A scéna se šéfem šifrantů /kapitánem Hejdukem, kterého hraje Jiří Lír/, je opravdu nezapomenutelná. ("Kompjůtry nelžou. S tím se smiřte, soudruzi.") ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hele, lhal bych si do kapsy, kdybych dal míň. Ideologie je mi tady naprosto ukradená. Sestřih dvou dílů seriálu je pokusem o český dobrodružný špionážní film, a takových vážně v naší kinematografii moc nemáme. Od první scény s Kanyzou, kupujícím si dole na Obecním dvoře ke snídani mléko a rohlíky, přes hledání Moravy ("šéfe, Morava je loď!"), lekci v šifrování, až samozřejmě po dusné záběry z Kuby, zde reprezentující Jižní Ameriku, kde uvíznou jak Kanyzova postava (jeho běh o život tou dlouhou serpentinou!), tak hrdinný major Hradec (jehož osud ve filmu není tak jasný jako v seriálu), přes v podstatě zoufalého Mestreye v podání Adaíry a sexy Maciuchovou, exotické lokace, španělské rytmy, ne, nezlobte se na mě, téhle legendě z filmařského hlediska míň dát nemůžu. Ideologii zde fakt neřeším. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud se v hodnoceni odprostim od jakehokoliv politickeho vnimani, tak predevsim ocenim to, ze v te dobe natocil nekdo film z tak exotickeho prostredi. Myslim, ze v osmdesatych letech to muselo zaujmout spousty lidi... Pak me jeste potesila Hana Maciuchova, kterou povazuji za jednu z nejkrasnejsich ceskych herecek a v tomto filmu ji to fakt sekne! Jinak si ale myslim, ze film byl dejove slaby, pro me az nudny a zaver filmu, kdy mjr. Hradec utika se mi zda, skoro jako z nejake italske komedie. Divat se na to da, ja uz to ale necham jinym:-)! ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Seriál 30 případů majora Zemana byl jedním z nejkvalitněji vyrobených seriálů v období socialismu.Přesto mi ty dva díly, věnované výhradně práci československé kontrarozvědky do celkové kncepce díla nesedly. Proto i tento "akční" snímek považuji za spíše průměrný, ale Rudolf Jelínek se tu představuje jako velice fyzicky zdatný herec, musel jsem se trochu pousmát, jak řada herců, které psojkujeme s kladnými rolemi, zde hrála velké záporňáky, zvláště patrné u Jana Pohana, který obvykle naopak vytvářel role kriminalistů a policistů. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Most, ze kterého chtěla skočit Sachlová (Helga Čočková), se nachází v Praze na Císařském ostrově. Bar v hotelu Bella Vista je hotel Los Jazmines v údolí Viňales na Kubě. Natáčelo se také ve městě Rostock v severním Německu. (Cucina_Rc)
  • V čase cca 15:22 Zeman (Vladimír Brabec) říká Jirkovi Hradcovi (Rudolf Jelínek): „A co jsi vlastně dělal? Naposledy jsme se viděli ve čtyřiašedesátým, to už je osm let.“ Avšak tento díl se odehrává v roce 1970, tedy je to 6 let. (budivoj)
  • V dodatečně dotočené scéně, která se má odehrávat někde v policejních garážích, je jasně vidět žlutobílé vozidlo Veřejné Bezpečnosti. Takto označená vozidla se však začala používat až o pět let později. Koneckonců na začátku filmu vidíme správné dobové vozidlo, modré s bílým pruhem. Taktéž na hercích v této scéně je zřetelně poznat, že jsou o nějaký ten pátek starší. (Scott67)

Reklama

Reklama