Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

kingik 

všechny recenze uživatele

V přírodní rezervaci tropí neplechu maskovaný vrhač oštěpu a odnáší to mladé dívky. Přítrž jeho vražednému řádění chce učinit správce rezervace, jemuž je věrným druhem láhev alkoholu, kterou třímá od doby, co mu byla před lety unesena dcera, po které stále pátrá, a sympatická šerifka, která má nezdárného bratra, za něhož "žehlí" problémy. Nikolaj Coster-Waldau a Annabelle Wallis film svojí účastí tahají z průměru. Mrtvých těl není tolik, škoda, jejich posmrtné vzezření je totiž pěkně vyvedeno, což je asi to nejnákladnější v celém, finančně skromně vyhlížejícím filmu. Thriller- laici se jistě nebudou divit, že film sází na množství falešných stop, thriller-odborníci se převážně v této scenáristicky naivní fázi budou nudit, neb jim bude jasné, že vrahem rozhodně nebude ten jediný nápadně podezřelý mladík (tohle opravdu nelze považovat za spoiler), tudíž je dobré všímat si všech dalších indícií. No jo, ony se vlastně ani moc během filmu nevyskytují/nenabízí, takže se víceméně k vrahově identitě dobereme "sofistikovanou" náhodou. Dynamickými prostoji se nehýří a klišé zápletka a postavy hrají prim. Přesto lze ocenit Nikolaje Costera-Waldaue, že svým zaníceným herectvím a zdatnou orientací v kanadských hvozdech připravil spolu s celým natáčecím štábem standardní kriminalistický prožitek pro diváky, co v obehraném syžetu ještě stále dokáží objevovat novátorské prvky. Čest jejich neúnavné snaze nenechat padnout belgického režiséra Robina Pronta a dosavadního scenáristu krátkometrážních snímků Micaha Ranuma, o nichž patrně hned tak nelze prohlásit, že by se nesnažili dát svému thrilleru poutavý ráz a napínavé úseky. Rozhodně tedy nelze vyloučit, že leckterý divák u filmu ani nemukne. 7/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušná "severská" kriminálka hodně těží z krásného koloritu ontarijských lesů a ospalého maloměsta, zajímavých charakterů (jejichž linky se ke škodě skoro neprotínají) a hlavně v první polovině neurčité zápletky. Ta ovšem postupem času zfádní a také si přestane tykat s logikou: Bylo až úsměvné, jak do břicha postřelený hrdina téměř vykrvácel, doktor ho zašil, on poděkoval a šel si po svých, jako by se nechumelilo. 5/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Silencing aneb jak přestat chlastat. Otřepané téma alkoholika, který se postaví psychopatickému zabijákovi a uvědomí si, že dosavadní způsob života je třeba přehodnotit. Krásná příroda, divoká řeka, tajemný les - ale popravdě, těch záběrů nebylo tolik, což mne mrzelo. Motivace zabijáka byla mizerná, leč budiž, šlo o maniaka. Naháněčky v lese nabízely adrenalin, jenže nakonec napnuly jen částečně. Coster-Waldau je nejen sympaťák, ale i superman, jehož nic nezastaví. Můžete po něm střílet šípy i z pistole, ale on si jen hodí děvče přes rameno a běží. Šerifka za ním nijak nezaostává, a tak když se chytí do želez, jen se otřepe a za chvíli běhá zas jak laňka. Nabízelo se i výživné gore, ale s ním autoři šetřili. Místy napínavé, jako celek průměrné. Tedy lepší průměr... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pocitovo na 4, objektívne za 3. Scenár má hneď niekoľko logických dier, pre ktoré film nepôsobí natoľko uveriteľne, ako by si zaslúžil. Twisty sú celkom šokujúce, aj keď málo prepracované a pomáhajú im scenáristické barličky. Príbeh inak perfektne odsýpa a baví, takže je to škoda. Nikolaj je super a obstojne mu sekundujú aj vedľajší herci. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE JUST SAYING THAT BECAUSE YOU THINK YOU'RE DYING." ----------- Neviem, či som urobil dobre. Pozeral som nejakú zasranú verziu, ktorá v scénach, kde sa toho priveľa dialo, sekala, no a taktiež bola, mám pocit, dosť presvetlená, z čoho mám práve celkom obavy, či náhodou nezničila štylizáciu filmu, ak mal byť tmavý vďaka nejakému krásnemu kamerovému filtru. No čo už, nevedel som vydržať, eventuálne zistím, ako to malo byť. Obsadenie u mňa vyhralo na plnej čiare – McClarnona žeriem úplne a absolútne všade a do Annabellky som zabuchnutý už od čias, čo som ju prvý krát zočil ako archeologičku v špatnej Múmii. O Coster-Waldauovi sa nemusíme ani baviť, i keď popravde mi viac ako Joela z TLoU pripomínal starého, zarasteného Matthewa Foxa. Boh (alebo čokoľvek) žehnaj casting directorovi, čo toto dal dokopy. Viac než silné štyri hviezdy, maximálna možná spokojnosť. Odporúčania sú na mieste. Replay čoskoro. --- (14.10.2020) Tak teda aj ofíko verzia bola v niektorých scénach dosť presvetlená, ale aspoň mi to už nesekalo x) --- Bonusy: Creating a Weapon: The Silencing Spear, Making The Silencing --- (28.7.2021) Minulý rok som na narodeniny chcel len dve veci – popiči film a drsnú búrku. Dostal som oboje v podobe krutého hromobitia a snímky The Silencing. A tak som si hovoril, že sa veľa nezmenilo a presne to isté mi postačí aj tento rok. A tiež som dostal oboje. Opäť znova The Silencing (plus No Country for Old Men a Wrath of Man) a s príchodom polnoci prišli aj orgazmické hromy a blesky. Keď sa darí, tak sa darí. --- (28.7.2022) Tak aj tentoraz, hoc na začiatku dňa, než na jeho konci. --- (28.7.2023) Trojročná šnúra bola práve prerušená. Krista! (28.7.2020) (14.10.2020) (28.7.2021) (28.7.2022) (28.7.2023) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)
  • Všechny plakáty uvádějí, že Gwen (Brielle Robillard) je 14 let, ale v ději se píše, že od jejího zmizení uplynulo 5 let (na plakátu je uveden její věk v době zmizení). (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama