Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Temný detektívny triler z prostredia amerických lesov a mestečka, kde si určite nebudete hľadať kamarátov na celý život. Najlepšie je tu nemať ani žiadne deti, pretože sa vám môže stať, že jedného dňa vám zmizne dcéra v teenagerskom veku. Ranger Nikolaj hľadá už 5 rokov svoju dcéru a keď sa nájde mŕtvola dievčaťa, namiesto chľastania sa pustí opätovne do pátrania. Teda chľast úplne neodloží, ale on to zvládne aj s nejakým tým promile v krvi. Ale prekážok bude viac než dosť, s miestnou šerifkou a políciou majú na vec odlišný názor a vrah je skvelý lukostrelec. Atmosférou pomerne hutné, herecky veľmi obstojné, scenár je ale skôr recykláciou viackrát videného a nechýba ani zopár logických nedostatkov. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Byvaly casy, kdy tyhle filmy vychazely jako "DVD only". :))) Priblbla detektivka, ktera zrejme chtela byt podobna oblibenym severskym pocinum. Kdyz se nudite k smrti a odpustite par nelogicnosti a primhourite obe oci nad chovanim postav, lze to odkoukat. Proste takova beckova DVD zalezitost jakych jsou stovky. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Uznávám, moc jsem toho od The Silencing nečekal, ani zdejší komentáře nezahrnují tento film nějakým závratným hodnocením. Ale ve výsledku se jedná o poctivý přírůstek do žánru krimi, který toho má hodně co nabídnout! Už jen zasazení do kanadských odlehlých lesů, kde po vás pomalu neštěkne ani pes, dodává tu správnou atmosféru. Coster-Waldau opět přispěchal s dokonalým výkonem, na druhé straně Wallis v roli šerifky podala též obstojný výkon. Líbilo se mi, jak autoři naznačovali různé maličkosti v průběhu, které do sebe na konci zapadly jako jeden celek skládačky. Film nabídne dost momentů, kde se nešetří napětím (naháněčky v lese skvělé!), emocemi, ale i na detektivní žánr překvapivými zvraty, kdy vás minimálně dva překvapí. Celkově to například na Wind River nemá, ale osobně mám pocit, že snímek kvalitativně podobný The Silencing by chtěl natočit každý filmař. Poctivé řemeslo každým coulem. Za mě 7,5/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sympaticky zkrachovalý Waldau a obstojná atmosféra z toho dělají koukatelný film. Je tam ale tolik nesmyslů, až to bolí. Vždycky se mu v lesích vysere auto, ale on se nějak teleportuje domů a pak zase hned do lesů, a ještě stihne ovlivnit honičku, kterou viděl na monitoru doma. A ten vrah....to bylo tak laciný. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to skvělý film s výborným Nikolajem Costerem - Waldau v hlavni roli. Snímek, který je tady nepochopitelně podhodnocen. Na rozdíl od desitek jiných filmů, jež jsou filmovým průmyslem chrleny, je totiž napínavý až běda - několikrát jsem to musela zastavit a projít se po bytě, abych mohla pokračovat. Navíc ta krásná příroda! A konec podle mého gusta. Doufám, že se mnou bude souhlasit aspoň Bearmeedek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama