Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdesi v ontarijské rezervaci pobíhá maskovaný vrah a loví hlasivek zbavené oběti. V patách má místního správce, který, kromě toho že chlastá, pohřešuje už pět let dcerku a místní šerifku, jejíž bratr je místní grázlík. Jedinou pořádnou stopu je specifická zbraň, kterou zabiják používá. Tématicky nic nového pod sluncem a totéž se dá říct i o zpracování. Na nějakou kulervoucí akci rovnou zapomeňte a napětí, které by se dalo krájet, tu také nečeká, ale herci jsou fajn a docela to odsýpá. Samotná zápletka je rozehraná tak, že sice nevíte, kdo je vrah, ale zaručeně víte, kdo jím není. Samotné odhalení mi pak přišlo trochu překotné a je škoda, že Pront se místo některých zbytečností nevěnoval samotnému vyšetřování. Solidní jednohubka, ale od režiséra D'Ardennen jsem čekal víc. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau je seveřan každým coulem. S ránou od šípu těsně nad srdcem a čerstvým střelným zraněním břicha v klidu vydrhne od krve podlahu, na které skoro zemřela dívka, kterou v lesích honil maskovaný sériový vrah. V jeho lesích, dalo by se napsat, protože žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, na kterou dohlíží od pytláků a dalších nezvaných hostů. V téhle naháněné je navíc osobně namočený, protože zabiják možná před lety unesl (a kdoví, co následovalo) jeho dospívající dceru. Ostatně právě po dcerce Gwen je tohle útočiště pro divoká zvířata pojmenováno. Dozvuky minulosti zapříčinily, že má po chatě rozmístěné flašky s ostřejším obsahem. Místní (čerstvou) šerifku mezitím trápí zvyšující se kriminalita v okolí bývalé papírenské továrny, klid jí nedopřává ani problematický mladší bráška, navíc se zrovna ztratila další dívka. Temnou detektivku si představuju jinak, ale nějaké to napětí a dějové (ne úplně špatné) kotrmelce se dostavily, body navíc pak přináší divoká příroda i solidní herci. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tieto námety sú pre mňa rovnako vzácne, ako pre farára omšové víno. Akurát dosť naserie, keď jeden z miništrantov po "ulízaní" ofiny z pokľaku, nezavrie poklop na bandaske. Potom to dopadne tak isto, ako tento film, ktorý miesto kompletného zážitku, ponúka lacný hlavy bôl, ako Hradná svieca po rannom prebudení. Škoda, pritom "Serial Killer", je vždy vďačnou myšlienkou na kruté prebudenie do reality. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Sakra, mě to vůbec nebavilo. Jediným kladem mi zde přišel jen ten ústřední herec Nikolaj Coster-Waldau, který má charisma a mám ho rád především ze seriálu Hra o trůny. Ještě tak ze začátku to vypadá na dobrou tíživou atmosféru, ale ani ne od druhé půli filmu se to začne vléct jak smrad. Nějakými těmi nudnými zvraty to značně být dost překombinované, že jsem odzíval i to finále. Jen 1* dávat nechci, tentokrát budu hodný, jen nechápu, proč to někdo jakoby trochu přiřazuje ke skvělému Wind River … ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Život v mestečku Echo Falls v blízkosti národného parku v americko-kanadskom pohraničí sa zmení potom ako je v lese objavené telo iba 14 ročného dievčaťa, ktoré evidentne niekto lovil. To otvorí staré rany správcovi parku Rayburnovi Swansonovi pretože pred piatimi rokmi zmizla ich dcéra Gwen ktorá v čase zmiznutia bola v rovnakom veku. Vyšetrovaním prípadu je poverená šerifka Alex Gustafson, ktorej pre zmenu robí starosti jej mladší brat Brooks, ktorý bol v detstve týraný pestúnskou rodinou...Ponurú atmosféra ktorá sa vznáša nad osudmi jednotlivých postáv vystihuje aj počasie v meste. Dej filmu má pomerne rýchly spád a aj keď tento thriller nie je ničím výnimočný v mori slabých príbehov či seriálov produkovaných v poslednom období milovníka krimi príbehov príjemne pohladí na duši. Pre m§a osobne je to jeden z filmov, ktorý by si zaslúžil vyššie percentuálne ohodnotenie aj vzhľadom k dobrému hereckému výkonu Jamieho Lannistra... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)
  • To, co má vrah na sobě, se nazývá oblek ghilie, což je druh maskování. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama