Reklama

Reklama

Rok 1969 byl plný zlomů. Člověk poprvé stanul na Měsíci. Proti všemu očekávání New York Mets vyhráli Světovou sérii a ve městě Bethel, ve státě New York, prožilo půl milionu lidí z různých vrstev společnosti tři neobyčejné dny, které změnily jednu generaci. Obrovský koncert měl jediný cíl: Mír a Hudbu. Lidé mu začali říkat Woodstock. (Magic Box)

(více)

Recenze (147)

monikka87 

všechny recenze uživatele

Koncentrát troch dní Woodstocku, ideálne pre človeka, ktorý v tej dobe nežil (ako napr. ja). Split screeny boli celkom dobrý nápad, privítala by som viac záberov na celý ten obludný dav. Zato atmosféra je neprekonateľná, klobúk dolu. Videné v rámci prípravy na Taking Woodstock a takisto preto, že ma hippies tak trochu fascinujú :) ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Jedinečný dokument.Není sice v lidských silách vžít se či přivonět k atmosféře květiny zvané Woodstock.Tento dokumentární skvost umožní aspon nadzvednout roh tohoto vesmíru a slabě pod něj nahlédnout.Zúčastnit se osobně by znamenalo začít na tři dny skutečně žít a zbavit se pouhé domněnky svobody.Myslím halucinace ,která si říká svoboda.Jestli někdy svoboda,svět bez konvencí,solidarita....jestli tyto POJMY měli vlastní tvář a nebyly na moment jen pojmem,tak to byla tvář Woodstocku!Díky všem,kteří to cítí stejně!!!! ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k dlouhé stopáži filmu je čas na vše, čili se dokumentární části střídají s těmi hudebními. Je neuvěřitelné co se vše se tam stalo a tento film to skvěle ukazuje. Jsou zde rozhovory s návštěvníky festivalu a stejně tak i s lidmi žijícími v okolí. Stejně by mě zajímalo, kolik tam vlastně těch lidí bylo, ale to už se asi nikdy nedozníme. Hodnocení: 78/100. ()

pavliCZECH 

všechny recenze uživatele

Legendárnější hudební festival by asi člověk těžko našel. Ačkoli si o hippies dnes můžeme myslet cokoli, je jasné, že názory tehdejších mladých lidí formovaly určité faktory, které zkrátka k tomu "volnomyšlenkářství" přispěly. Tento dokument jsem viděl poprvé jako malý kluk, v té době jsem neměl páru, co je to hippies, ale vím, že z vystoupení Jimmyho Hendrixe jsem byl naprosto konsternován. Jeho variace na americkou hymnu musí slyšet opravdu každý a vřele doporučuji si to někde obstarat těm, kteří to neznají. ()

Florentyna 

všechny recenze uživatele

"...Reportér: Tak na kolik vás přišlo tento festival uspořádat? Pořadatel: Dva milióny dolarů. Ale nejsem si jistý, zda se nám tolik podaří vydělat zpět. ... o nějakou dobu později uvaděč z tlampače halasí na publikum: Vyhlašuji, že od této chvíle je festival zadarmo. Kdokoli si tedy může poslechnout hudbu zdarma! To mimojiné znamená, že si vážíme peněz, kterými někteří festival podpořili, ale že z nich už neuvidí nic. To je smutný fakt, ale oni vědí, že naše bohatství se skládá z něčeho sakra důležitějšího než je dolar, z hudby. " :) Krásný dokumentární snímek, který bez komentáře sleduje dění v zákulisí, na podiu, mezi diváky, ale i rozhovory s kolemjdoucími a domorodci ze vsi. Jsem moc ráda, že tehdy snímek vznikl a je možnost tak festivalovou legendu zažít v její autentické podobě takřka "na vlastní kůži". Směle do toho. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Skvelé zmapovanie svetovo presláveného Woodstocku. Oceňujem najmä mimopódiové prestihy, ktoré ukazujú, čo a ako sa dialo priamo medzi divákmi, no taktiež ako bol festival zorganizovaný, čo všetko divákom dal a ponúkol, ako sa organizátori zachovali jednak v prípade zlého počasia, kedy kvôli silnému vetru a búrke hrozili nebezpečné situácie najmä pri pódiu, jednak z hľadiska zabezpečenia zdravotných a stravovacích služieb. Sonda priamo medzi obyvateľov mesta, kde sa festival konal, poodkrýva ich názory na celé podujatie a vtedajšiu mládež, čo tiež pôsobí ako zaujímavá súčasť tohto takmer štvorhodinového hudobného dokumentu. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Dokument značně nesourodý, oscilující mezi skvělou atmosférou, kdy ji můžeme doslova nasávat, a roztahanými záběry, kdy divák studuje zbývající čas a hledá něco ojedinělého. A hodnotím samotný film, bo mnozí zde sklouzávají k hodnocení doby, volného sexu a drog, atmosféry přátelství a sounáležitosti, jogínovi přisuzují herecký part apod. Kdo by to nechtěl zažít, alespoň jednou? Film je názorné přiblížení, ale přál jsem si víc. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Santany, Henrixe. J Joplin skvělý zážitek. Pro ostatní zajímavý dokument. Už z důvodu záznamu výkonů některých vystupujících koukatelné pořád dokola - výběrem. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je to film o neuvěřitelné akci, to bezesporu. Také o neuvěřitelných lidech, pořád souhlasím. Jenže sledovat něco, kde vám najednou běží 2 obrazovky je pěkně na hovno ! Navíc tam zas tolik dechberoucích záběru není, což je také rozhodně škoda! I když mi tihle "pošahanci" nikdy nic neříkali, tak mi jich v tom dešti bylo docela líto. Ve světě, kde od Vás, jako od mladého člověka, každý očekává pokoru a konzervativní chování musel být Woodstock neuvěřitelným místem. Jenže tenhle dokument je podle mě doprasenej. Nemá nadhled. ()

Mydlivoj 

všechny recenze uživatele

Dokument naprosto syrový.Prostřihy mezi lidi jak si to užívají. A mezi obyvatele města. A pak ta úžasná husba...fenomenálně fenomenální!A moje Janis...miluju ji! ()

epsyn5 

všechny recenze uživatele

Tohle není o hudbě,,je to o zvláštních názorech zhypnotizovane americke mladeze zacatku 70s....Jejich prostoduche myslenky s dobrym umyslem, jsou v dnesni dobre spis k smíchu (tedy az na tu jedinou, diky ktere cele tohle masove hnuti vlastne vzniklo)....3 hodiny prostrihanych amaterských zaberu vazne asi nejsou moji zalezitosti. ()

Reklama

Reklama