Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Figu 

všechny recenze uživatele

Nenápadnej a celkem neznámej filmek, kterej ovšem nabízí spousty kvality! Kvality hlavně od hlavního hrdiny! Clint nám dokazuje, že v top formě nemusí jen stát tváří v tvář s koltem na prdeli a hvězdou na koze proti špinavcům v kovbojkách, ale klidně se povalovat v baráku mezi křepelkama jako charismatickej vojáček z války. A že mu to šlo! Mě jako jeho nikdo neoklamal a dávám v klidu čtyři hvězdy. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný komorní konverzační film z období Americké občanské války. Clint Eastwood tady hraje postavu, která není úplně černobílá. Jako zraněného vojáka Unie ho najdou poblíž dívčí školy na území Konfederace. Rozhodnou se mu pomoci a nevydat ho místím vojákům. Časem se k sobě sblíží a zvyknou si na sebe. Jeden chlap ale domě plném dívek nikdy nedělá dobrotu a dojde i na násilí. Konec je celkem drsný. Trailer toho bohužel prozrazuje zbytečně moc. Remake je slabší. "Nech ty houby kolovat." ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +silný filmový zážitek -nic zásadního mě nenapadá/// Téměř neviděný film, který teď uvedli v telce a mě se ho podařilo nepřehlédnout. Nebudu prozrazovat děj, to by byla škoda, tím bych vám jen zkazil ceklový dobrý zážitek. Navíc uživatelka StarsFan to vystihla za mě zcela přesně. Je to prostě film, který dokáže šokovat, dokáže si udržet vaši pozornost po celou dobu a pokud máte silný žaludek, budete ohromeni./// Celkem 79%/// ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsňák Clint Eastwood, který už byl v té době známý jako bezejmenný hrdina spagetti westernů a vyřešil svůj první případ jako Drsný Harry se v tomto snímku předvádí jako chorý a prakticky bezmocný voják, který skončí v dívčí internátní škole. To co se zdá být nejdříve jako krásný sen se brzy změní v noční můru a dokáže, že žárlivé a pomstychtivé ženy jsou daleko nebezpečnější než ostřílení kovbojové nebo san francisští zabijáci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oklamaný je dobrý názov, ale možno ešte lepší je ten poľský - Oszukany. Lebo Clint sa veru nezdá, ale aj bez cigary je to riadny neřád. Najmä v spoločnosti sedem nie všetko vábivých žien, ale stále žien, no a v čase vojny, keď ostatní čakajú, kedy ich prepichne bajonet, radšej použiješ ten svoj na niečo príjemnejšie. Avšak film prináša aj varovanie pre mužov: So ženami sa nezahrávajte. Najmä vtedy, keď ste im vydaný na milosť či nemilosť... Škoda, že film sa vďaka zlej propagácii stal prepadákom, pretože je to zabudnutý unikát v Eastwoodovej tvorbe. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Film sa podľa Siegela zaoberá témami sexu, násilia a pomsty a bol založený na "základnej túžbe žien kastrovať mužov", hoci ústrednou témou je muž, ktorý má pomer s viacerými ženami. (Arsenal83)
  • Producent/režisér Don Siegel vo svojom životopise uvádza, že zakázal herečkám na pľaci používať mejkap, no niektoré ignorovali príkaz a dali si maskaru, rúž a lak na nechty. (Arsenal83)
  • Film sa mal pôvodne natáčať v štúdiách, ale režisér Siegel uprednostňoval, aby sa natáčal priamo na reálnom panstve. Film sa potom natáčal v Baton Rouge a Geismare (Louisiana, USA), hlavne v historickom dome postavenom v roku 1841. (Arsenal83)

Reklama

Reklama