Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Odvážné, otevřené a provokativní drama od scénáristky Michaely Coelové, která je zároveň představitelkou hlavní role, pojednává o principu dobrovolnosti sexu v dnešní době. Seriál odehrávající se v Londýně, kde lze dosáhnout kýženého uspokojení prostřednictvím pouhé aplikace, vypráví příběh Arabelly (Coelová), bezstarostné a sebejisté Londýňanky, která má partu skvělých kamarádů, nového přítele z Itálie a vzkvétající spisovatelskou kariéru. Když jí však sexuální napadení v nočním klubu převrátí život vzhůru nohama, mladá žena je nucena všechno přehodnotit – svou kariéru, vztah s přáteli a dokonce i s rodinou. Zatímco se Arabella snaží vyrovnat s tím, co se jí přihodilo, vydává se na bolestnou a místy i zábavnou cestu sebepoznání. Ta ji zavede na překvapivá místa – a ke kontroverzním závěrům. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele lialia k tomuto seriálu (2)

Můžu tě zničit (2020) 

Nelíbilo se, ani trochu. Byť úvahy o tom, co je a co není znásilnění, zda se může týkat i mužů a bez penetrace, že znásilnění je i sex sice dobrovolný, ale tajně a oproti dohodě bez kondomu, jakou odpovědnost mají za zfetovaného kamaráda ostatní kamarádi ... to je všechno sice zajímavé, ale ... Nechápu, jak dnes může vzniknout tak rasistické dílo. Vlastně hořce chápu, obrácený rasismus je in. Dyskrymynáce, žejo. Myslím, že to problematice ale moc nepomůže. Takové truc dílo ukřivděné černošky. Hysterická reakce na "afro-karibský původ" to dokládá jasně - to už se černochům nesmí (v lékařském kontextu) říct ani to, že jsou černí? To mě hodně znechutilo. Divím se, že Kwame byl vůbec znásilněn černochem a ne bělochem. A zjistila jsem, že pro dnešní mileniály jsem už opravdu hodně stará. Nelíbila se mi vůbec hudba, nelíbil se mi přístup k sexu jako k něčemu tak obyčejnému jako si koupit rohlíky nebo si s někým přiťuknout, nelíbilo se mi ani trochu oblečení hlavní hrdinky - sice jsem měla možnost na vlastní oči vidět, co tato generace považuje za "módu" a "být in" - ale přesto, tohle fakt ne. Takhle bych se styděla i vynést odpadky do popelnice. Mimochodem, trošku nelogičnost - proč by měl nějaký násilník zfetovávat holky na baru, aby je znásilnil, když podle celkového vyznění by mu stejně čtyři z pěti daly tak či tak? Nevadilo mi, že hlavní hrdinka pořád visela na mobilu, zapadalo to do příběhu. Ale pardon, dělat si podcast např. v ordinaci u lékaře a přerušit ho kvůli tomu? Jako fakt?? A jako třešnička na dortu - okázalé zdravení se zpěvnými ječáky ... (mimochodem, kdo zná "jéčivky" z Jak jsem poznal vaši matku...?) Prostě otřesný. ()

The Alliance (2020) (E06) 

Asi jsem to pochopila špatně, ale nevnímám Theo moc jako zlošku. Prostě se chtěla pomstít za to, že si ji ten blbeček fotil jako trofej. Jako je to celé špatně, už to, jak se nabízela, bylo to celé nedůstojné. Ale upřímně, přála jsem mu to ... teda kdyby plán Theo vyšel, což nevyšel. ()

Reklama

Reklama