Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách mezi 2 a 3*. Na jednu stranu je to docela povedená česká komedie, na druhou je místy neskutečně stupidní. Rudolf Hrušínský nejml. je zcela odpudivý a tu košili si ve filmu opravdu svlékat neměl. Iveta Bartošová tam toho moc nenamluvila ani nenahrála, ale furt hezky vypadala a usmívala se. Film tedy stál především na hereckých výkonech Nárožného, Preisse a Táborského, kteří se svých rolí zhostili skvěle. Celé to má i docela rychlý spád a furt se něco děje, nejsou tam hluchá místa, má to atmosféru Prahy 18. století a když to tak sepisuju, tak jo.. jsou to ty 3*. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrej film od Jaroslava Soukupa. Pak už odešel mimo koukatelnou filmařinu. Svatba upírů má skvělé herecké obsazení - Viktor Preiss jako hrabě je geniální, Iveta Bartošová jako hraběnka je okouzlující. A hlavně Petr Nárožný jako Richardův (Rudolf Hrušínský) strýček je luxusní postava. A ještě Luděk Kopřiva, jako odborník v teorii o upírech - " Jdeme je zmasakrovat!! " A do toho všeho nádherná atmosféra Prahy 18. století! Poslední filmová role Zdeňka Řehoře (mnich). ()

Reklama

magratha 

všechny recenze uživatele

Film,který jsem viděla už alespoň pětkrát a stále se u něj dobře bavím. Naprosto úděsná Ivetka, neohrabaně roztomilý Hrušínský a neodolatelný a nezapomenutelný Preiss. Myslím, že tato česká komedie se může pyšnit nejen vtipnými hláškami (které cituji s velkou oblibou v nejrůznějších situacích), ale i naprosto uvolněnou atmosférou, která se jen tak u českých parodujících filmů nevidí. ()

Elin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle teda ne. Filmy mám rád a vždy se na nich snažím najít alespoň něco dobrého. Ale ať jsem se snažil, jak jsem se snažil, tady jsem nenašel ani „fň“. Katastrofa, ze které pryští blbost a nekonečná nuda z každého záběru mě donutila sáhnout až na samé dno hodnotícího žebříčku. Vhodné snad jen k promítání v „hotelu“ Sing-Sing. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení sice nic moc, ale mě se to přesto líbilo a nic na tom nemění ani jasná vykrádačka Polanského Plesu Upírů (který se mi rovněž velmi líbil). Na naše poměry je zde myslím velice slušná hororová atmosvéra neustále prokládaná osvěžujícími vtípky, kterým jednoznačně vévodí pan Petr Nárožný. Samotnému příběhu prospívá i to, že je vyprávěn hlavním hrdinou R.Hrušínským v první osobě a jeho partnerka I.Bartošová je (stejně jako Sharon Tate) naprosto okouzlující a rozkošná (bylo velmi rozumné ji nechat předabovat). Je asi každému jasné, že to žádné veliké umění není, nicméně já mám tenhle film prostě rád a vždy se u něj dobře pobavím. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (14)

  • Film získal v roce 1994 ocenění na festivalu fantastických filmů v Burgosu ve Španělsku. (Ajka1)
  • Viktor Preiss ve filmu prohlásí: „Buďte rádi, že nežijete v Transylvánii. Hrabě Polanski mi vyprávěl, že za rok tam vysáli jediného ubohého dřevorubce.“ Jedná se o odkaz na režiséra filmu Ples upírů (1967), Romana Polańského. (mjech)

Reklama

Reklama