Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční kamarádi Ondřej a Cyril, přezdívaný Cinda, prožívají první rok po úspěšné maturitě na průmyslové škole. Ondřej touží po práci na lodi, Cinda chce navštívit Paříž, kam jej pozvala teta. Oba se však musí vypořádat nejen s praxí, tolik odlišnou od školních představ, ale zejména s řadou soukromých problémů. To první zvládnou snadno a brzy po nástupu do velkého závodu se naučí využívat velkou část pracovní doby k rošťárnám, ulejvání a řešení soukromých problémů. To další už však tak snadné není. Ať už jde o Ondřejův citový vztah k prodavačce Heleně nebo Cindovy problémy s modrou knížkou. Teprve tragická smrt jednoho z nich znamená pro druhého definitivní konec mladické bezstarostnosti a lehkomyslného přístupu k životu. (TV Nova)

(více)

Recenze (192)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

moc nechápu odpor vůči tomuhle snímku,...čekal jsem mládežnickou rozjuchanost, ale ta se nekonala...jediná věc, se kterou se člověk musí poprat, je Davidův vlezlý song, který ale s poetikou filmu moc nesouzní, v jedné scéně je dokonce použitý poměrně tvrdě ironicky ( Vaculík se jde po smrti kamaráda ožrat do parku a do toho zní "Já chci žít nonstop:))...film je to docela prostý a civilní, místy má až bezútěšnou náladu, oba hrdinové moc neví, co se sebou, nudí se, mají své sny, ale ty se ve finále nesplní ani jednomu - Tofi se zabije na motorce, Vaculíka odchází na vojnu a pravděpodobně se mu i rozpadne vztah......důležitou roli tu hraje i samotná fabrika, prorezlý moloch, kde se většina lidí jenom tak poflakuje a všude visí vyčpělá padesátková hesla...konec je pak až smyczkovsky apelativní...slušný film, i bez nostalgie... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jak se dospívá v Americe, ví dneska už díky teenegerským filmům kdekdo. Jak se dospívalo za socíku ukazuje na jedné straně "....a bude hůř" a na straně druhé Vítr v kapse. Záleží jen na vás, kterou stranu jedné mince si vyberete. Já si vybrala Petra Nikolaeva, i když musím přiznat, že mezi teen žánrem se Vítr a kapse určitě neztratí. 50% ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

S odstupem se divím ,že "soudruh" tento film pustil do distribuce.Pracovní morálka socialistického dělníka?Ano,takto se u nás pracovalo.Vyrábělo se pouze na sklad,o naše výrobky se svět opravdu nepral.A přestože byly sklady plné,v obchodech zboží nebylo....Televize,šicí stroje,jízdní kola sehnat bez úplatku prostě nešlo. Dávám pět hvězdíček,zvláště za ty Olympiky v angličtině.Na takovou "dýzu" by nepřišla asi ani noha,ale což. Ten film tu strašnou dobu vykreslil docela dobře.Odpad tomu asi dávají jen lidé,kterým je dnes 20 a nevěří,že jsem byli takoví tupci:) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ať už se jim film líbil nebo ne, když kterémukoli mému vrstevníkovi řeknu Vítr v kapse, bez jakéhokoli přemýšlení vypálí: Vaculík a Sagvan Tofi. A značná část pamětníků přidá i Andrlovou a hlavně „bonžóórno...“ Karla Augusty. Takže ta komedie musela mít něco do sebe. Včetně hudby, však víme: Non stop, já chci žít nonstop... Kdo by taky nechtěl, že. Tenkrát i dnes. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Nevím, jak by ses tvářil ty, kdyby vo tobě ryli do betónu, že seš vůl.“ Co vůbec nechápu, je název tohoto filmu, který nemá s dějem nic společného. Jinak je to docela normální příběh o dvou výrostcích, kteří chtě nechtě musejí pracovat ve fabrice. Vaculík s Tofim jsou sympaťáci, ale jejich počínání vede odnikud nikam a já měl po zhlédnutí dojem, že se vlastně skoro nic nestalo. Film také působí delší, než ve skutečnosti je. Asi je tomu proto, že se často opakují podobné scény, které však většinou vyzní do ztracena. Líbila se mi však dokumentární stránka filmu, hlavně práce ve fabrice a vůbec jak to tenkrát vypadalo. Soundtrack však nebyl dle mého gusta, písničky Michala Davida mi příliš nevoní. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Film i bez reklam postupně nabíral počty diváky až na něj přišlo 1 900 000 díváků. (cariada)
  • Sagvan Tofi (Cyril) sa počas natáčania ako 17-ročný prvýkrát zamiloval do mladej slečny z Plzne, s ktorou zažil prvé milovanie. Často za ňou cestoval a nejaký čas spolu dokonca chodili. (Zdroj: pluska.sk) (Raccoon.city)
  • Sagvan Tofi si za honorář 3 500 Kčs pořídil brusle z Německa. (Fenk)

Reklama

Reklama