Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Spielberg nie je typ režiséra ktorý by ma dokázal sklamať. A napriek tomu, že Always sa pokladá za jeden z jeho najslabších filmov (čo je koniec koncov pravda) stále sa jedná o nadpriemer. Filmu sa dá vyčítať pomalé tempo vyprávania, priemerné herecké výkony, a nevýrazný scenár. Napriek tomu má tento film svoje kúzlo. Posledná 30 minútovka s Holly Hunter hasiacou požiar z lietadla a jej následná havária do rieky je napínavá, dojemná a podmanivá zároveň. Okrem toho konečne viem, z akého filmu čerpal inšpiráciu Duch s Demi Moore. 60% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Spielbergův "odpočinkový" film se sympatickým hereckým obsazením (Richard Dreyfuss mě velmi mile překvapil), netypickým dějem a hlubším smyslem. Nemějte však pocit, že by to byl méně hodnotný film. Možná právě naopak, protože tady nejde o efekty, hudbu, skvělé herce ani kameru. Tady jde hlavně o poselství, které se snaží film ozřejmit. A myslím, že téměř každý bude mít jasno, o čem mluvím. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tenhle film mě navedli rodiče. Ti z něj byli úplně unešeni. No, já jejich nadšení zcela nesdílím, ale přiznávám, že něco má do sebe. Spielberg natočil spoustu skvělých filmů a je jasné, že všechna jeho díla nebudou vystavena ve filmové síni slávy. No a tohle tam tedy určitě vystaveno nebude. Ale přesto je to roztomilý, trochu smutný, trochu veselý snímek pro všechny, kdo mají rádi romantiku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem chtěl vidět Navždy primárně proto, že v něm hraje Audrey Hepburn, která se však ve výsledku ve filmu moc neohřála. Škoda! Příběhově nejde o nic nového, hlavní charaktery mi přišly jistým způsobem otravné, avšak herci ve vedlejších rolích tyto nedostatky nahrazovali - John Goodman a již zmíněná Audrey. Docela mě zarazil fakt, že režisérem filmu byl Steven Spielberg, od něhož bych očekával něco lepšího. Ve výsledku jde totiž o veskrz průměrný film, který mohl být natočen lépe - najde se tam pár emotivně silných scén a pěkných nápadů, ale velká část je zahalena v šedi všednosti. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborné drama od Spielberga s naprosto dokonalou hudbou Johna Williamse a nádhernou Spielbergovou vyizualizací. Nemám filmu moc co vytknout. Jistě není to S. S. nejlepší dílo, ale rozhodně dokáže diváka přikovat k židly a pak se na film kouká až do konce. Herci byly též výborný, Dreyfuss nádherně stvárnil ducha, a jeho scény byly na pomezí dramatu a grotesky. Výborný herecký výkon. To samé Holly Hunter či John Goodman. A nesmím opomenout Audrey Hepburn v roli "Dámy v bílém". Always není rozhodně pro každého, ale Spielberg dokázal z obyčejného námětu, udělat něco víc než jen obyčejný film. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Scéna, kdy Dorinda neuhodne, že Ted imituje Jamese Stewarta, nebyla ve scénáři. Herečka opravdu nevěděla, kdo to má být a Spielbergovi se to tak zalíbilo, že scénu nakonec ve filmu ponechal. (viperblade)
  • Píseň, kterou si Pete (Richard Dreyfuss) píská, když je nervózní, je popěvek zvaný "Garry Owen". Jedná se o oficiální píseň Sedmé kavalerie Americké armády – kavalérie generála Custera. (HellFire)
  • Audrey Hepburn za svou roli obdržela honorář ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Celý jej darovala fondu UNICEF. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno