Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Spielberg nie je typ režiséra ktorý by ma dokázal sklamať. A napriek tomu, že Always sa pokladá za jeden z jeho najslabších filmov (čo je koniec koncov pravda) stále sa jedná o nadpriemer. Filmu sa dá vyčítať pomalé tempo vyprávania, priemerné herecké výkony, a nevýrazný scenár. Napriek tomu má tento film svoje kúzlo. Posledná 30 minútovka s Holly Hunter hasiacou požiar z lietadla a jej následná havária do rieky je napínavá, dojemná a podmanivá zároveň. Okrem toho konečne viem, z akého filmu čerpal inšpiráciu Duch s Demi Moore. 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A víte co? Mně se to sakra líbilo a nebylo to jen kvůli letadlům. (No i když ta Catalina, C-119 Boxcar a hlavně ty A26 Invadery byly prostě skvostný!). Pochopitelně nešlo o B-26 (tedy Maraudery) jak se ve filmu mylně mluví... Piloti by sakra měli vědět na čem jim naskakují letové hodiny, nebo ne? :-). Film mně zaujal i tou romantikou. Někoho to mohlo až přesladit, ale ruku na srdce - kdo nezáviděl?! Já teda ano. Dreyfuss jakýsi klon Newmana, Costnera a Travolty (dle vizáže) mi do filmu dokonale sednul. A samozřejmě i Holly Hunter a Goodman, kterého mám moc rád už dlouho. Sice to tak trochu čpělo osmdesátkama, praštěnou módou té doby atd... ale obsah byl silnější. Mám rád tyhle filmy s životem po smrti, s anděli, posledním úkolem atd... Město andělů, Jak přicházejí sny... Vždy mně to velmi zajímalo. Třeba něco takového je! Třeba to, že zde zemřeme není konec a teď nemyslím křesťanské nebe. Třeba člověk dostane šanci ještě neco dokončit, rozloučit se, omluvit se... Docela by to bylo fajn. Al byl učiněnej klaďas takže chápu, že tam nahoře měl velká privilegia a měli s ním dost trpělivosti. Letecké scény byly ve filmu natočeny velice zručně a zejména všechny ty průlety nad hořícími lesy stály fakt za to. Musel jsem obdivovat ty hasiče tam dole co se k kompletní výstroji s vercajkem rvali o každý hořící strom což se děje ve skutečnosti velmi často! Tenhle film by si rozhodně zasloužil modernější zpracování, protože scénář je nádherný a dostalo mně to. A že to točil pan S jsem si všiml až ze závěrečných titulků ! :-) . Tímto končím a jdu si pustit The Platters : ,,They asked me how I knew - My true love was true, I of course replied...'' Jo a dávám za 4 přesné průlety nad požářištěm. V A26 pochopitelně! * * * * ()

Reklama

rodo 

všechny recenze uživatele

Navždy je milý a příjemný film. Mám Spielbergovu poetiku moc rád, ale bohužel musím říct, že jsem se chvílemi nudil a na to nejsem u tohoto fenomenálního režiséra zvyklý. Náznaky něčeho "víc" jsou tu znát, ale jakoby se Spielberg bál rozvinout příběh do dramatičtější podoby. Škoda :-(. Přiznám se ale k jedné věci: romantická klišé, kterými je film protkán, sežeru Spielbergovi mnohem snáze, než komukoli jinému :-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Spielberg v módu Amazing Stories. Perfektní dobovka se zasněnou poetickou optikou, dokonalým Dreyfussem, který je srdcem filmu, a jedněmi z nejnapínavějších leteckých scén, co jsem viděl. A to se v nich ani nestřílí. Sentiment my ass, v tomhle filmu je víc virtuozity než v čemkoli z letošního roku. Stačí se podívat na narozeninovou scénu, záchranu Goodmana nebo finále. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Spielbergův "odpočinkový" film se sympatickým hereckým obsazením (Richard Dreyfuss mě velmi mile překvapil), netypickým dějem a hlubším smyslem. Nemějte však pocit, že by to byl méně hodnotný film. Možná právě naopak, protože tady nejde o efekty, hudbu, skvělé herce ani kameru. Tady jde hlavně o poselství, které se snaží film ozřejmit. A myslím, že téměř každý bude mít jasno, o čem mluvím. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Film je částečně natočen podle románu "A guy named Joe", který napsal Frederick Hazlitt Brennan. (Terva)
  • Scéna, kdy Dorinda neuhodne, že Ted imituje Jamese Stewarta, nebyla ve scénáři. Herečka opravdu nevěděla, kdo to má být a Spielbergovi se to tak zalíbilo, že scénu nakonec ve filmu ponechal. (viperblade)

Reklama

Reklama