Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lese nedaleko jednoho z předměstí Los Angeles přistane kosmická loď. Drobní mimozemšťané se vydají z lodi na průzkum a odebírají vzorky pozemských rostlin. Brzy je však vyruší skupina lidí a mimozemšťané se v panice vrátí do kosmické lodi a odletí. Jednoho z nich, který se nestačil vrátit včas, tu však zapomenou. Trosečník najde skrýš v kůlně domu, kde bydlí desetiletý Elliott se sourozenci. Elliott si tvora všimne a tajně ho přiláká do svého pokoje a začne mu říkat E.T. Ten se z televize naučí několika pozemským slovům. Z různých hraček a věcí běžné potřeby začne podomácku vyrábět komunikační zařízení a současně se sbližuje s citlivým Elliottem. Chlapci využijí halloweenového průvodu masek a pomohou zamaskovanému mimozemšťanovi nepozorovaně proniknout do lesů za město, kde se E.T. uprostřed noci pokusí navázat spojení. Agenti, kteří po něm pátrají, se zmocní vyčerpaného mimozemšťana a v mobilní laboratoři ho podrobí sérii testů. Zatímco Elliott se jakoby zázrakem uzdraví, zdravotní stav E.T. se rychle zhoršuje. Nakonec jeho život vyhasne. Vědci se ho rozhodnou pitvat, dovolí však Elliottovi, aby se rozloučil. A tehdy chlapec zjistí, že mimozemšťan žije a jeho stav byl nutný k navázání spojení. Společně s bratrem se zmocní auta a spolu s kamarády dopraví E.T. na místo, kam si pro něj přiletí jeho druhové. (TV Nova)

(více)

Recenze (658)

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Svého času má nejtemnější noční můra. E.T. mě nepříjemně děsil a dodnes z něj mám v zádech zvláštní mrazení, ale film je krásný. Nikdy nezapomenu na to, jak jsem se rozbrečela radostí, že můj nenáviděný mimozemšťan neumřel, ale žije! ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Krýsný (ne)dětský film který mi vždy připomene Vánoce ( nevím proč to dělá ale prostě to tak na mě působí ) část filmu ve které E.T. a chlapec trpí ( umírají ) mám živě v paměti jako jednu z nejnegativnějších filmových zkušeností z mého dětství. Bohužel nová verze E.T. mimozemšťana na Blu-Ray prošla změnama ve kterých už E.T. není tak krásně gumový a to kvalitu filmu opravdu velmi drtí...no kdo neviděl ať se na to ani nekouká a nechá si v živé paměti krásného starého E.ťáka ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Byť ten film respektuji a respektuji také všechny, kteří ho zbožňují, mně to nikdy neoslovilo. Ani jako malého a ani nyní... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Prostě nejroztomilejší ufonek pro děti...ve vší úctě mě to nebavilo ani v deseti...OPRAVA ...po nedávném skouknutí v prostředí baru pod vlivem jistých nápojů a obecenstva napříč generacemi, jsem si všiml jak to všechny pohádkově uhranulo a musím docenit, protože mě to minimálně 2x upřímně dojalo až jsem se vedle kolegů zastyděl. Spílbergu jsi borec! 80% ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

Kdybych se narodil v 80. letech, zcela jistě bych tento rodinný snímek miloval. Jelikož už na něj nemohu pohlížet očima dítěte, trochu pro mne ztrácí své kouzlo. E. T. je i přes svoji „slizkost“ roztomilý a Spielberg uvádí příběh natočený dětskýma očima. Nikdy nezapomenu na scénu přeletu před měsícem/sluncem. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Legendární rodinný sci-fi s malou Drew Barrymore. Před pár lety bych dal ještě možná pět hvězdiček, ale už jsem z té naivity vyrostl, takže mé hodnocení je o jednu nižší. Děti by si ovšem měly o tu jednu hvězdičku přidat a zapsat si do deníčku, že tuhle podívanou prostě musí shlédnout. ()

MraMor 

všechny recenze uživatele

Film ma v dectve minul a popravde teraz v dospelosti, blízko 30stky mi celkom nič nehovorí. Mal som čo robiť, aby som to dopozeral. Pre mna je E.T. dlhý, nudný, nelogický, avšak kamera a hudba bola celkom v pohode, ale to bolo priliš malo na to aby som E.T.emu dal aspoň o 1* naviac. Pozitivne hodnotím jeho koniec, že sa vrátil domov tam kde sa celu druhú polovicu pýtal a už sa odtiaľ nikdy nevrátil :-) ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Vynikajici film, ktery me jako male dite uplne dostal, nevim cim... Nejspis tim, ze Spielberg zde vyjadril to prave detské pratelstvi a dokazal to tak jako malo kdo :) Jinak ,,E.T. volá domů ,, nesmrtelná hlaska =) ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Ano, E.T. je roztomilý, rodinný a příjemný film... ale to je taky všechno. Filmařsky asi není co vytknout, forma je dobrá... jen chybí obsah. Stejně jako u Blízkých setkání nemůžu jinak než být poněkud zklamán. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Brečel jsem jak malej kluk ! ještě víc než u titaniku ! Panu Spielbergovi se to velice povedlo je to tak pěkný a dojemný že si někdy říkám když to mají dávat jestli se mám zase dívat ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

E.T.ho jsem už jako malej moc nemusel. Nevím proč, ale přišlo mi to vždycky zbytečně dlouhý, smutný a sladkobolný. Sorry íťáku, ale přes 60% nejdu. ()

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

28.09.2018

Koncert filmové hudby SCI-FI se představí v Rudolfinu již 13. 10. 2018. S blížícím se datem koncertu odhaluje Filmová filharmonie novinky programu. Bude to nabitý večer! Program zahájí E. T.… (více)

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

10.03.2018

Český národní symfonický orchestr 3. dubna v pražském Obecním domě zahraje hudbu z filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Koncertem s filmovou projekcí začíná mezinárodní projekt Symphonic… (více)

Reklama

Reklama