Reklama

Reklama

Vietnamka Le Li je znásilněna vojáky Vietkongu, kteří ji podezírají ze špionáže. Dívka prchá do Saigonu, kde se seznamuje se seržantem Dantem Butlerem. Zamilují se. Jejich manželství je krátké, plné nedorozumění a traumat z minulosti. Le Li se stále cítí bytostně spjatá se svou rodnou zemí... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Předchozí dva Vietnamy byly od Stonea lepší. Přesto musím ocenit že jsem dostal pozoruhodnou lekci z dějepisu, kdy jsem se dozvěděl, jaké útrapy musel vietnamský lid prožít. Příchodem Američanů to nezačalo a bohužel ani neskončilo. Nebe a země je určitě filmem k zamyšlení. V hlavě mě stále zní jeden velice nepříjemný hudební tón. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, díky kterému si uvědomíte, že odpustit znamená, že se přestane trápit ten nevinný. Odpuštěnín nepomáháte tomu, kdo spáchal křivdu, ale sami sobě. Krásně zpracovaný životopisný film jedné vietnamské dívky, která tuhle věc pochopila dávno přede mnou. Jen mi není jasné, proč je Jones uváděn v titulcích první, hlavní roli skutečně nemá. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Z vietnamské trilogie Olivera Stone mě tento film oslovil nejméně. Bylo velmi těžké zpracovat tak silný příběh do dvouhodinového filmu. Emocí bylo tak moc a tak rychle po sobě, že jsem je po celou dobu filmu nedokázala zpracovat - prožít. Navíc se mi pořád vkrádaly myšlenky, zda podobné tragédie zanechávají američtí vojáci i v jiných zemích, kde "šíří demokracii". Afghánistán, Irák či v okolí některé z 823 amerických základen rozmístěných ve více než 130 (ze 194) zemích světa. Snad o tom někdo podá svědectví jako Stone v tomto filmu. Průměrem hodnotím zpracování, nikoli příběh. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z polozapomenutých filmů Olivera Stonea, který ovšem své nesporné kvality má...především pro své silné protiválečné vyznění... I když jde jednoznačně o nejslabší kus ze Stoneovy vietnamské trilogie (přemíra patosu, melodramatičnost atd.), stále je to v kontextu žánru válečných filmů velice nadstandarní snímek... Podobné filmy: Četa, Lovec jelenů, Apokalypsa, Olověná vesta, Oběti války, Tábor tygrů, Narozen 4. července ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film, na ktery jsem byl hodne zvedavy me nijak ze zidle nezvedal, zklamany jsem ale taky nebyl. Krasne zabery na vietnamskou vesnici byly tak uchvatne, ze az byly na hranici kyce. Nadherna hudba a zajimavy dej na zaklade skutecneho pribehu. Ten se ale nekolikrat zadrel v nejake te logicnosti. I kdyz vnimam Stona jako nadprumerneho rezisera, tak "jeho" moudra a filozofie z ust asijskych hercu... Ja tomu uplne neveril. Krasne zde ale byla znazornena smelina a prostituce behem valky a famozni prichod hlavni hrdinky do USA ( jasne, ta lednice, sestra, hypermarket, balena ryze... ). Urcite nadprumerny, nikoliv vsak spickovy film. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Oliver Stone věrně zachycuje ve filmu tzv. betelové zuby u matky hlavní hrdinky. Černo-červené zbarvení skloviny zubů a dásní je známkou intenzivní užívání drogy betel neboli pinang. Alkaloid uvolňující se do slin a krevního oběhu má dezinfekční a stimulující účinky. (Paserak)
  • Hlavní hrdiny dělil značný výškový rozdíl, který lze v mnoha scénách filmu zpozorovat. Tommy Lee Jones měří 1,83 m a drobounká Hiep Thi Le 1,52 m. (Posheidon)
  • Obchodnici ve zlatnictví, kde si Le Ly nechává ohodnotit své šperky, hraje skutečná Le Ly Hayslip. (D3VIL)

Reklama

Reklama