Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedinečná práce s kamerou (prostřihy na detaily chvílemi skoro přivádějí v úžas) a skutečně silný (nejen emocionálně) závěr trochu vylepšují jinak ne až tak skvělý scénář. Námět je sice zajímavý, ovšem nebýt výkonů jednotlivých protagonistů (hlavně neustále bitý Sean Penn je fakt dobrý) a zmíněné kamery, asi by tenhle film zapadl jen do šedi průměru, byť Oliver Stone svou práci odvedl na solidní úrovni. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy s tzv. totálnymi loosermi. Na čo siahnú, to sa pose*ie..... Stále tŕpnem, čo zasa nevyjde a to ma privádza do šialenstva ! V takých momentoch stačí, ak si hlavný hrdina chce pripáliť cigaretu, a už môžete očakávať buď jeho zhorené vlasy, alebo požiar budovy, kde sa nachádza, alebo .... alebo jednoducho bude mať obrovskú chuť dať si šluka, ale - tentokrát nebude mať ani jednu zápalku. O tom (ale i o inom) je tento film : viď patália s takou obyčajnou vecou, ako je len uhasenie smädu uprostred rozpálenej Arizony .... Tento film mal briskný úvod, v strednej časti pomaly dej uspával a na konci bolo už len pomenej svetlých detailov. Čo bolo treba vyzdvihnúť je herecký výkon Penna a Thorntona (!) svižnú kameru a osviežujúci strih .... Keby sa dávali polovice hviezdičiek, tak je to na 3 1/2 * ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni film Olivera Stonea, ale mezi ty nejlepsi se nezaradi. Celej film je o jednom pekne zasranym dni v zivote Bobbyho Coopera, kteryho naprosto fantasticky zahral Sean Penn. Problem je, ze podobnejch pribehu tu uz bylo dost. Nejaky smradlavy mesto kdesi v pousti, plny samejch divnejch existenci, ktery umi jen delat problemy a do toho cizi clovek, kterej ma na zacatku drobnej problem a na konci bojuje o zivot. Ale trosku slabsi pribeh je vykompenzovanej vsim ostatnim. Hudba je prijemna, kamera je uchvatna a krome jiz zminenyho Seana Penna predvadi uzasny vykony i Nick Nolte a Joaquin Phoenix. Jennifer udelala lepsi prumer, ale byla aspon sexy a docela mrcha. A pak tu je naprosto odpornej a desne krutej, k nepoznani namaskovanej Billy Bob Thornton, to byl neskutecnej naklad. Navic tu je hezky krvavej, napinavej a zajimavej konec. Celkove se jedna o slusny drama/thriller, kterymu by neskodilo misty pridat na tempu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sice místy zdlouhavé a polopatické, ale to je ten nejmenší problém. Oliver Stone si prostě natočil film po svém. Z U-Turn je cítit onen pověstný drajv, ten chtíč přinést divákovi něco, nad čím se může zamyslet. Ne jen povrchně zaujmout. Charakteristický rychlý střih zaujme již na začátku a zásadně odlišuje snímek od ostatních podobného rázu. Námět je sice jednoduchý, ale nechápu tolik výtek ohledně něj, rozhodně je k věci a naopak i místy překvapí. A famózní obsazení vše dokoná...80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je smůla a smůla. Někdo si jí zaslouží, tohle ale nepřeje nikdo nikomu. Oliver Stone tu a tam potřeboval zvolnit. Nechtěl být jen poslem špatných zpráv a plivat na „milovanou“ Ameriku a její politiku. V tomhle tripu si jednoduše zalaškoval s temnými stránkami lidského bytí. Za všechno přitom mohl jeden prasklý chladič a nevinná odbočka do jedné díry. V ní člověk aby někoho normálního pohledal. Vyšinuté panoptikum zahájí pochybný automechanik Billy Bob Thornton, slepý Indián Jon Voight, tupá nymfomanka Claire Danes, její paranoidní a agresivní přítel Joaquin Phoenix, prznič vlastní dcery Nick Nolte nebo právě krásná Jennifer Lopez, která zrovna potřebuje pověsit závěsy. Sean Penn, který dluží, kam se podívá a právě přišel o dva prsty, se mezi nimi ne úplně snadno proplétá a je ideálním mužem v tísni. Všichni okolo, stejně jako on, lžou, kradou, podvádí, souloží a doufají, že z každého výletu vytáhnou maximum pro sebe. Penn ukazuje, na jak velkém rozsahu dokáže operovat, Stone potvrzuje, že i přes slabší scénář vytáhne snímek do vyšších pater jeho nápaditá režie. Takže divák na tom jen a jen vytěží!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)
  • Pro roli slepého muže zvažoval Oliver Stone Marlona Branda, nakonec ji ale svěřil Jonu Voightovi. (Ai.ma)
  • Městečko Superior v Arizoně doopravdy existuje. Vyskytlo se i ve filmu Boží armáda z roku 1995. (Ai.ma)

Reklama

Reklama