Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to vypadá, když na Seana Penna i hajzl spadne. Oliver Stone rozpoutává uprostřed vyprahlé Arizony hotové režisérské orgie a jeden skvělý záběr či povedený kamerový nápad střídá druhý. Kdyby byl snímek o půlhodinu kratší a vyhnul se tomu strašně natahovanému a ke konci i dosti překombinovanému závěru plnému zvratů - hodnocení by bylo maximální. Superior, je městečko k pohledání, plné zajímavých postav. Je zde Sean Penn se svými morálními dilematy, Nick Nolte, jako slizoun obcující se svou dcerou, namaskovaný Billy Bob Thornton, zde jako křupanský opravář aut, žárlivec Joaquin Phoenix, který se neumí prát a tehdy ještě neskutečně sexy Jennifer Lopez, coby proradná děvka s pohnutým osudem. Jak říkám - ten závěr to je takový menší malér, kterému šlo zabránit, ale i tak tady máme originální film se skvělým hereckým obsazením a Morriconeho hudbou, který nemá čas nudit a při jehož sledování se chtě nechtě dostaví smích, údiv, vztek, žízeň či chuť na sex. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia jako vyšitá. Jedného rána vstanete a zrazu sa to rozbehne. Zničujúci kolotoč udalostí, ktoré jednoducho nedokážete zastaviť. Príslovie o najlepšom druhu radosti nevzniklo len tak pre nič za nič a tak pohľad na další a ďalší malér Seana Penna bol len ďalšou kvapkou odkvicnutou z pokazeného vodovodu zvaného Superior. Dokonca som prežila aj Jennifer - jednoducho som ju brala iba jako jednu z mnohých katastrof - napriek tomu, že to bola asi jej životná rola. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Svět U-Turn je další z precizních ujetin páně Stona, nepochybně. Brutální střihy, násilné přechody barevného a černobílého materiálu, geniálně divné úhly záběru. Tahle to sice zní jak videoklip, ale to by U-Turn nemohl mít tak zábavně ironický děj. Městečko v poušti, které tak (ne)trochu připomíná Creeky z dob Divokého západu, až na to, že v téhle díře nenajdete jediného normálního člověka a ani ten frája, co kolem jen projížděl a zařvalo mu auto, tomu rozhodně nepřidá. Atmosféra je tu dusnější než vzduch, co hlavní pošuci a hajzlíci ztěžka vtahují do nozder. Totálně úletové figury, rádoby idylický hudební doprovod, nepředvídatelný děj a zvraty, to je jen pár pozitiv, které dělají z U-turn něco víc než jen krásný klip. No a od krutě satirické až černohumorně absurdní grotesky je jen krůček ke krvavé lázni... 80%. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Našeho nesympatického hrdinu postihne neštěstí a rozbije se mu uprostřed pouště auto. Poštěstí se mu ale dojet do městečka, které je plné ještě víc nesympatických lidí a krásné JLO.. Její zadek je stále velký jako stát, ve kterém se film odehrává, tedy jako Arizona.. Vlasy krásně dlouhé vyvolávající chuť vyzkoušet právě nabroušené nůžky. Šaty natolik těsňoučké, že by je každý muž chtěl strhnout, páč byly ohavné.. A v hlavě to stále nemá v pořádku, jenže to bohužel nemělo celé obyvatelstvo již zmiňovaného městečka.. Penn prožívá nejhorší den svého života a každý divák s ním.. Už jen záleží, jak se divák užije bláznivé střihy a záběry.. Já si z velké části modlila, ať už to vedro skončí, což je zvláštní, páč jsem v tu chvíli měla teplé ponožky, teplý rolák a čaj, neboť v místě kde jsem se nacházela já, právě probíhala sněhová kalamita.. Zima jednou skončí, teplo sa ešte môže vrátiť, film už raději ne.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Oliver Stone původně zamýšlel do role Grace Sharon Stone, ta ale měla přemrštěné požadavky na honorář. (Ai.ma)
  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Ve filmu se objevuje druh supa, který v Americe vůbec nežije. (Cheeker)

Reklama

Reklama