Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela podivnost v rámci kinematografie Olivera Stonea. Film s plejádou nesympatických upocených postav (včetně té hlavní), který se k sobě navzájem chovají jak hovada někde v největší vidlácký díře celý Arizony. Závěr unavil sérií asi tří po sobě jdoucích vyvrcholení a celý film je i natočený zvláštním stylem, který si dovolím tvrdit že už pro dnes zastaral. Přijde mi že to, co fungovalo pár let předtím u NATURAL BORN KILLERS, tady už ten efekt nemělo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mě na U-Turn zaujalo, byla atmosféra arizonského zapadákova, geniální soundtrack ze známých a skvělých písní, ale také melodií od Ennia Morriconeho, jenž svou hudbou dodává scénám další rozměr (nejen v tomto filmu). Na výsledném - a velmi pozitivním - dojmu se však podepsaly také vynikající herecké výkony Seana Penna a Nicka Nolteho, přičemž i Jennifer Lopez příjemně potěšila. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Asi takto by vyzeralo mestečko Twin Peaks, keby ho točil Stone. I keď toto je taký Stoneov U-let. Tento film stojí za pozornosť už len skvelým obsadením (a to teraz a jediný raz myslím aj Lopezku)hrajúcim ako o život. Superior je proste mestečko s najväčšou koncentráciou pošukov na svete. Miesto, kde by nikto, ani Sean Penn dobrovoľne nezastavoval, keby sa mu nepokazila hadica na aute. Spektakulárna kamera, zaujímavý strih a hudba Enia Morriconeho sú už len čerešňou na torte. PS. Všimli ste si Liv Tyler ? ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Velice poeticky natočený drsný film v drsném prostředí pouštní Arizony, poetičnost atmosféry místy působí komicky a místy byl překročen žánr hororu. Dynamická kamera, nabitý příběh. Vrána k vráně sedá a zde to platí dvojnásob. Bezpáteřní materialisté se přitahují a lži se proplétají na horské dráze "nahoru a dolů"...a nebo možná nejsme my takový, život je takový. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé jsou dětmi štěstěny (spousta lidí mezi ně řadí mou maličkost). Takovým lidem vždy padne karta, vyjde sázka na fotbal či dobré číslo maturitní otázky. Těmto štístkům nezbývá nic jiného než obrážet kasína a přijít o všechny peníze a pak jsou také smolaři, kteří ani ty peníze nemají. Bez pochyby mezi ně patří Bobby, kterému se vysloveně lepí smůla na paty, takže tenhle chlapík v šarmantním podání Seana Penna ztratí pár prstíku, uvízne s rozbitým autě v tom nejburanovějším buranově, sem tam dostane nakládačku a potká svojí osudovou ženu. To všechno ve vizuální žranici Olivera Stonea (opět geniální práce kameramana Richardsona), která ukazuje čeho je těžce zkoušený schopen. Ve filmu se sešlo docela zajímavé obsazení, se kterým je trochu zvláštně zacházeno, třeba poznat Thorntona je trochu oříšek. Jedinou slabinou filmu je scénář, který ale sám sebe zachraňuje zajímavým závěrem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Pro roli slepého muže zvažoval Oliver Stone Marlona Branda, nakonec ji ale svěřil Jonu Voightovi. (Ai.ma)
  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)

Reklama

Reklama