Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

k212 

všechny recenze uživatele

Svět U-Turn je další z precizních ujetin páně Stona, nepochybně. Brutální střihy, násilné přechody barevného a černobílého materiálu, geniálně divné úhly záběru. Tahle to sice zní jak videoklip, ale to by U-Turn nemohl mít tak zábavně ironický děj. Městečko v poušti, které tak (ne)trochu připomíná Creeky z dob Divokého západu, až na to, že v téhle díře nenajdete jediného normálního člověka a ani ten frája, co kolem jen projížděl a zařvalo mu auto, tomu rozhodně nepřidá. Atmosféra je tu dusnější než vzduch, co hlavní pošuci a hajzlíci ztěžka vtahují do nozder. Totálně úletové figury, rádoby idylický hudební doprovod, nepředvídatelný děj a zvraty, to je jen pár pozitiv, které dělají z U-turn něco víc než jen krásný klip. No a od krutě satirické až černohumorně absurdní grotesky je jen krůček ke krvavé lázni... 80%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sice místy zdlouhavé a polopatické, ale to je ten nejmenší problém. Oliver Stone si prostě natočil film po svém. Z U-Turn je cítit onen pověstný drajv, ten chtíč přinést divákovi něco, nad čím se může zamyslet. Ne jen povrchně zaujmout. Charakteristický rychlý střih zaujme již na začátku a zásadně odlišuje snímek od ostatních podobného rázu. Námět je sice jednoduchý, ale nechápu tolik výtek ohledně něj, rozhodně je k věci a naopak i místy překvapí. A famózní obsazení vše dokoná...80% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Velice poeticky natočený drsný film v drsném prostředí pouštní Arizony, poetičnost atmosféry místy působí komicky a místy byl překročen žánr hororu. Dynamická kamera, nabitý příběh. Vrána k vráně sedá a zde to platí dvojnásob. Bezpáteřní materialisté se přitahují a lži se proplétají na horské dráze "nahoru a dolů"...a nebo možná nejsme my takový, život je takový. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zatracenej cizinec Sean Penn v dusném, prašném, špinavém zapadákově kdesi v Arizoně potká hříšně lačnou Jennifer Lopez. Jenže ta má žárlivého starouše, ale ten má zase balík peněz ... V ospalém městečku můžete narazit jedině na hromadu všelijakých figurek, z nichž nikdo zaručeně není normální :-) A supi se můžou slétnout k vydatné večeři :-)) Olivere! Já tě miluju! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Billy Bob Thornton pro svoji roli přibral skoro 25 kilogramů. (Ai.ma)
  • Když se jeden novinář zeptal režiséra Stona, proč natočil takový film, stone odpověděl, že chtěl natočit malý film, který by si užil jako teenager. (Cheeker)
  • Bobby Cooper (Sean Penn) nosí hodinky značky Movado Museum. (dyfur)

Reklama

Reklama