Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne že bych čekal, že se u filmu budu řehtat na celé kolo, ale nějakým tím zasmáním jsem počítal. Ale důvodů se tu moc nenašlo. Primárním motivem je tady znovunalézání pouta mezi otcem a synem, což je klišé samo o sobě a D´Arcy neudělal vůbec nic navíc. A totéž platí pro romantickou linku, u které znáte průběh i konec od prvního záběru. Plusem je Toskánsko, které je nádherné a nakonec mi sedělo i obsazení, ačkoliv v případě Neesona jsem neustále čekal nějaký ten flákanec. Body nad průměr tomu dávají pohoda, která z filmu čiší a momenty naplněné italským temperamentem. Škoda, že toho druhého nebylo víc. 60% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na Itálii jsou snímkem, kterým bych doslova definoval „krásný a příjemný film“. Možná s od začátku průhlednou pointou, ale velice sentimentálním nádechem, který na mě ke konci účinně dolehl. A to jsem si jen den předtím říkal, zda jsem ještě vůbec schopen projevit nějaké emoce, protože jsem u žádného filmu neřval už dlouhé roky - no, tady jsem měl co dělat. Hlavní hrdina mi sice přišel jako takový labilní blbeček, ale byla to zkrátka jeho role, které odpovídalo i herecké obsazení. Když si k tomu připíšu přítomnost charismatického Liama Neesona, mám tu dokonalý recept na večerní pohodu okořeněnou sentimentem a atmosférou Toskánska. A na Itálii obecně mám prostě slabost. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

V prvom rade sa nejedna o komediu,nechapem to zaradenie,ani raz som sa nezasmial,druhy problem je Liam Neeson,absolutne sa nehodi do tohto zanru,on je typicky herec do akcnych filmov,v nich mu to sekne,ale tu som mu neveril ani ho*no,co hral,takze po emocionalnej stranke ma to vobec neoslovilo a nechytilo za srdce,tri hviezdy budu az az...:-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna. 1)  Robertova syna Jacka hraje skutečný syn Liama Neesona 25letý přitažlivý Micheál Richardson._____ 2)  Zajímavosti od Bontonfilmu uvádějí další fakta o propojení děje filmu se skutečnými osudy obou protagonistů. Neeson rovněž ztratil svou ženu a jeho syn matku Nataschu při lyžování. Viděno touto optikou nezbývá než konstatovat, že život někdy přináší roztodivné příběhy. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Letná romantika zasadená do úchvatného Toskánska, plná záberov na nádherné exteriéry, ale aj interiéry. Obsahovo však klasické klišé v podobe obohraného príbehu predaja zabudnutého a rozpadávajúceho sa panstva, ku ktorému si však majitelia opätovne vybudujú vzťah. Liam Neeson mi tu nepasoval, no to je asi osobné, lebo on mi nepasuje snáď nikde. A to stvárnil identickú postavu vzťahového skrachovanca, na ktorú sme zvyknutí z kultovej Love Actually. Z dvojice Neeson - Richardson tak vyhráva jednoznačne druhý menovaný. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)
  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)
  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)

Reklama

Reklama