Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Svěrák vás ve fantastické, žánrově těžko definovatelné podívané zve do světa za televizní obrazovkou, kde se to hemží lidskými obrazy žijícími z naší energie. Nesmělý outsider Olda je jednou z obětí. Celková ztráta energie se nedá léčit aspirinem, a tak Oldovi posílenému energií ze stromů a nečekanou první láskou nezbývá jiné východisko, než tasit ovladač, zavěšený proklatě nízko u boku. Po vzoru amerických Terminátorů, Likvidátorů a Predátorů se pouští do boje s neporazitelnou televizní hydrou. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (402)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim, proc ma tenhle film tak nizke hodnoceni, i kdyz zpracovanej neni uplne bezchybne a nektere veci by chtelo vic dotahnout, tak hlavni myslenka je velmi originalni. Skoda tech nekolika scen, ktery ubihaj od tematu filmu a pusobi krapet zbytecne. Herecky vykony sice nejsou nejak uzasny, ale unavenej Forman je v pohode a Sverak si odved svuj standart. Nejlepsi je asi Bolek Polivka. Film bych urcite neoznacil ciste za komedii, jak je to tu na csfd, i kdyz tu komicke sceny jsou, zaroven to je drama. Ja jsem se bavil slusne, ale na 5* to nebude. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ve své době nedoceněný film, přeci jen tehdá hodně vybočoval z obecné představy o českém filmu. Méně známý herci v hlavních rolích, pastiš na zatím neprofláknutý Hollywood, sexuálně uvolněný, u nás čerstvé a ještě idealistické new age... Postupem času pro mě snad nejlepší Svěrák a v rámci 90. let českého filmu jeden z nejoriginálnějších počinů. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, ale místy nedoladěný film, kterému se nedá upřít velká originalita, ale bohužel neni úplně využitej potenciál. Herecký výkony jsou průměrný, ale dostačující, přece jenom tam neni ani moc velkej prostor pro nějaký velký herectví. Za to muzika od Ondřeje Soukupa je už na vyšší úrovni a docela dobře dotváří film. Jediný co je opravdu špičkový je skvělá kamera jakoby uvnitř těla, to je opravdu výborný ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkreativnějších filmů, jaké jsem kdy viděl. Škrtnul bych všechny simulace záběrů z lidských útrob, znovu si pořádně rozmyslel pozadí (respektive popředí) některých scén (oplachování krve na pitevním stole atd), protože tenhle svěrákovsky inteligentní scénář nemá takové postranní intence zapotřebí. Přidal bych víc prostoru pro herecký koncert Zdeňka Svěráka. Nejsem úplně přesvědčen, že scény s Kodetem a později s Formanem spouštěným z Titaniku měly nějaký smysl. Výborná hudba, krásná kamera F. A. Brabce vyhýbající se zaběhlým formám. Povedený casting (Labuda, Polívka, Pergnerová, Synková - všichni jsou nejlepšími volbami pro svou roli). Jak už bylo řečeno, nepřekonatelný Zdeněk Svěrák, a (velmi mladý) Petr Forman, herec který se hercem už snad narodil, muž jehož největší životní chyba je, že moc často ve filmu nehrál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Akumulátor 1" je stále mojim najobľúbenejším filmom úspešného českého režiséra Jana Svěráka. Páči sa mi najmä neopozeraný sci-fi námet, jeho odľahčené spracovanie, výkony kľúčových hercov, práca s kamerou i celkové vizuálne prevedenie. Toto dielo má i menšie chybičky krásy, ktoré ale dokážem tolerovať. **** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (53)

  • V roku 2018 bol film digitálne remastrovaný a uvedený na festivale  Czech That Film v Los Angeles a na 53.MFF v Karlových Varoch vo vybraných kinách. Akumulátor 1 vyšiel na Blu-ray 4K Ultra HD disku. Je to vôbec prvý český film, ktorý vyšiel na 4K Ultra HD nosiči a jeho režisér to okomentoval: "Konečne vidím svojim hercom do očí, rozdiel je to oproti videu alebo uvedeniu v televízii značný a dodal, že bez podpory partnerov Českých centier a Českej televízie by nákladná digitalizácia filmu nebola možná." (Raccoon.city)
  • V závěrečné scéně, kdy se setkává Olda (Petr Forman) se svým televizním obrazem, využili tvůrci faktu, že Petr Forman má jednovaječné dvojče Matěje. (Dr. Hawkeye)
  • Režisér Jan Svěrák povedal: „Ten film sme so scenáristom Janom Slovákom vymýšľali dosť netradične. Ľahli sme si u nás doma na koberec a so zavretými očami sme si predstavovali, čo všetko by sme vo filme chceli vidieť. So zapísaných nápadov sme potom splietali príbeh. Tých nápadov je tam nakoniec toľko, že by vystačili na dva takéto filmy. A to je možno dôvod, prečo sa na Akumulátor tak rád pozriem aj po rokoch.“ (Raccoon.city)

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Reklama

Reklama