foto

Markéta Děrgelová

  • nar. 2.7.1987 (32 let)
    Praha, Československo

Biografie

Markéta se narodila 2.7. 1987. Maminka je lékařka, otec asistent střihu. Díky tatínkovi se dostala k filmovému řemeslu, již jako malá si zahrála ve filmu AKUMULÁTOR 1 Jana Svěráka (1994). Pan Frössl se mmj. podílel na již zmíněném Akumulátoru dále pak na filmech KOLJA, TMAVOMODRÝ SVĚT a televizním seriálu REDAKCE (2004). Zde si Markéta zahrála pubertální dceru šéfredaktora přilohy fiktivního deníku, v podání Davida Matáska.

Drobnou roličku (beze slov) si zahrála v úspěšném filmu ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU (2006). Svůdná dívka, která motá mužům hlavu jí neminula ani v seriálu PROČ BYCHOM SE NETOPILI (2007) tady již mohla prokázat herecký talent a předcházela zatím největší roli v nováckém seriálu POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ (2008). V něm jí byl hereckým partnerem spolužák Vojta Kotek.

Od šesti let Markéta zpívala ve světoznámém pěveckém sboru Bambini di Praga, na základní škole navštěvovala dramatický kroužek a od 11 let hrála v Divadle Radar. Po absolutoriu šestiletého španělského Gymnázia nastoupila na DAMU, kde studuje činohru.

Mezi její záliby patří sport - lyže, tenis, jízda na kole a v neposlední řadě tanec.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

Filmy

2019 Případ dvou sester (TV film)
2016 Slíbená princezna (TV film)
2012 O pokladech (TV film)
Ve stínu
2011 Ponurá neděle (studentský film)
2010 Prokletá vesnice (TV film)
Rodinka
2009 Hrobník (TV film)
2008 Bez tváře (TV film)
2006 Účastníci zájezdu
2001 Archa pro Vojtu
1994 Akumulátor 1

TV seriály

2019 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Návštěva z Ameriky (S15E30)
Nemám co ztratit (S15E29)
2016 Mordparta (TV seriál)
Láska (S01E04)
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Smrt v rybníku (E02)
Policie Modrava (TV seriál)
Kovbojův návrat (S01E06)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Letiště (S04E13)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Nanečisto (E16)
Zločin a trest (E13)
Havaj (E12)
další epizody (8)
Rodinka (TV seriál)
Štědrovečerní překvapení (E06)
Cappuccino se šlehačkou (E05)
Miláček Daisy (E04)
další epizody (5)
2011 Rodinka (TV seriál)
Slavíme (E01)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Tajná mise docentky Rybkové (E03)
Hřích profesora Sodomky (E02)
Cesty domů (TV seriál)
Přešlapy (TV seriál)
Šťastné a veselé (S03E13)
Dámská jízda (S03E12)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Poslední plavba (E10)
Vodácký ráj (E06)
Vzpoura háčků (E05)
další epizody (7)
2007 Trapasy (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Redakce (TV seriál)
Cesta ke slávě (S01E03)
Děti na prodej (S01E02)
Návrat (S01E01)

Dokumentární

2019 Vinohradská sto desátá (TV film)

Hudební videoklipy

2018 Barbora Poláková - 2-8-5 (hudební videoklip)
2016 Barbora Poláková - Generace (hudební videoklip)
2015 Barbora Poláková - Nafrněná (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce