Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svěrákův příběh (na scénáři se podílel s Martinem Dostálem) je takřka průzračný a vychází z velmi obehraných premis. Jedná se o českou road movie, aneb jak praví popisek: Svobodný film o dvou chlapcích, jedné dívce, zeleném kabrioletu a horkých letních hrách. Radek (Radek Pastrňák) a Franta (Jakub Špalek) si na začátku zakoupí zmíněný automobil, trochu svérázným způsobem ho upraví a rozjedou se vstříc volání dálek a dobrodružství. Cestou přiberou trochu vyplašenou a trochu provokující dívku Annu (Anna Geislerová), kterou zpovzdálí sleduje její žárlivý přítel v černém opelu. A pak už jen jedou, užívají si bezstarostné pohody, aniž by tušili, že v souladu s pravidly žánru bude mít jejich uvolněná jízda dost dramatický konec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (399)

predseda 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle film opravdu kultovní. Vzpomínám na konec devadesátych let, kdy jsem ho shlédl na roztřepané VHS z videopůjčovny a ikdyž jsem ho tak plně nepochopil jako dnes, byl jsem jím unešen. Děj, který se proste děje sám a letní pohoda spolu se sluncem z tohoto snímku prostě jen sálá. Pro mě bezkonkurenční! ()

giacobbe odpad!

všechny recenze uživatele

reklama na Buty, ke kterým trpím averzí, Pastrňáka přesto ocením spíš jako zpěváka, muzikanta než herce, civilním a syrovým herectvím bych to nenazval. Objektivně ** ,ale nemůžu zapomenout, že jsem rok dva, díky vypalovačce :,,Mám jednu ruku...", nemohl poslouchat rádio. ()

blackperseus 

všechny recenze uživatele

Celkom ma tento filmík potešil. Kedysi v mojich mladých rokoch mal pre mňa punc dačoho zakázaného, dospeláckeho, lebo čo si pamätám, tak to vždy dávali neskoro večer. Neviem, či som tam mal hľadať nejaký hlbší filozofický zmysel, ale asi nie. Alebo bol len riadne dobre ukrytý. ;-) Príjemná road movie, pri ktorej sa teším na druhú projekciu (cez leto, s vyloženými nohami a otvorenou fľašou piva).Špeciálna hviezda za muziku. Do Tramtáry, do Tramtáry, do Tramtáryje..... ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Jedná se možná o pohodový filmeček, který toho ovšem nemá moc co nabídnout. Je to prakticky o ničem. Jízda autem, nějaké ty smysl postrádající dialogy, pár pokusů o vtip a to je všechno. Nic co by mělo extra hlavu a patu, v podstatě nuda. Těch několik menších vtípků a dobrá hudba to nemůže zachránit. 40% ()

Kevin-R odpad!

všechny recenze uživatele

Když pominu, že hudba Buty, která provází film, není dle mého gusta, je Jízda totálně mimo..Žádná jízda...Road Movie? To snad ne...Pastrňák je jako herec nepoužitelný (pro mou osobu i jako zpěvák) a slušný výkon AG to prostě zachránit nemůže. ()

2sistem 

všechny recenze uživatele

Snad první české road movie a hned jsem si film oblíbil. Ta volnost, klídeček a letní radovánky. Sice chlapy mají převahu ale Aňa si poradí :-) ()

pesbara 

všechny recenze uživatele

vzpomínám si, že když jsem to viděl poprvé, byl jsem meganadšenej. Prostě v devadesátým čtvrtým to bylo něco co naplňovalo mojí představu jízdy a jako bonus tam byl Pastrňák a úúúúchvatnáááá hudba!!! Nedávno jsem se podíval znovu a skoro to nedokoukal jak to vyčpělo, takže dvojku dávám jen za hezkou vzpomínku:o) ()

pogoman77 

všechny recenze uživatele

Nelze popsat jinak, než neeeehooooráááááznnnááááá pohodička, léto, auto bez střechy, Aňa Geislerová. Tyto čtyři věci dávají divákovi víc duševního klidu, než roční pobyt v budhistickém klášteře. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Pohodovka ke každé situaci. Víc než to se ani dodávat nemusí, vždyť film vlastně o ničem jiném ani není. Pohoda sem, pohoda tam, pohoda všude kam se podívám... 4* ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Pro mě film o tom, že každá svoboda má svoje hranice, ať už jsou jakékoli; žádný nebe není bez mráčku a ne každej sen se plní dobrým koncem. A proto je tak úžasný a nepřekonatelný snít o svobodě a nebi bez mráčků. Ve svobodě a pod čistým modrým nebem. Dokud obojí máme… aspoň zdánlivě. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

No dobre, tak tu máme jednu vyšinutú dievčinu-drsňáčku (možno jej zostáva len rok života) a jedného sexuchtivého mladíka, ktorý viac kecá než koná. Scény, ktoré sa behom Jazdy odohrajú sú pomerne bizarné (akoby tvorcovia chceli natočiť alternatívnu roadmovie), občas trochu znepokojujúce, no zaujímavé. A je tam dobrá muzika na ničnerobenie. Ale to je všetko.↵  Celkovo film vyznieva do stratena, postavy občas jednajú nekonzistentne, a dokonca mám dojem, že na pár miestach boli vystrihnuté také pasáže rozhovoru, bez ktorých konverzácia nedávala zmysel. Je to experiment, na ktorý sa síce dá pozerať, ale vzbudzuje dojem, že je nedorobený, a že ani nemá potenciál vyvolať zaujímavé pocity. Osobne mám dojem, akoby to malo slúžiť primárne na zviditeľnenie Ani Geislerovej, aby mohla posunúť svoju kariéru. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Atmosféra Jízdy se nedá popsat, ta se musí prožít. Silná a zároveň prchavá chuť léta, bezstarostnosti a života. Poetika na entou. Víc slov netřeba, lepší být stručný a přímý jako Svěrák, Brabec, Buty a spol. (Snad jen technická - jak se tak koukám, viděl jsem tři filmy s Jakubem Špalkem a všem dal plný počet. Solidní bilance.) ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Jízda mi unikala přesně 27 let, ale jsem rád, že mi neunikla. Možná že teď s tím odstupem má ten film ještě větší kouzlo. Kromě letní pohody, malebných jižních krajů, dobrých lidí, rozpálených silnic, rozkošné Aňi a na míru ušité muziky se tam totiž za těch 27 let zvládla nasáčkovat i pořádná dávka nostalgie. Prostě Feel Good s velkým F i G. Všechno dobře ... až na ten závěr. Bez něj bych se opravdu obešel a nerozumím tomu, proč byl nutný. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem objevil až teď. No, některé filmy jsem viděl už i 30x i vícekrát. U tohoto zůstanu u jednoho shlédnutí. Dojem - jako u Cimrmanovy teorie očekávání na zklamání. Očekával jsem, zda slečnu některý z těch dvou pře..kne?, ale nakonec  jsem byl zklamán... ()

Související novinky

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

19.08.2021

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná již zítra. Odstartuje světovou premiérou nového českého filmu režiséra Davida Ondříčka Zátopek, který je věnován legendárnímu atletovi… (více)

Reklama

Reklama