Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro rodinu s dvěma malými dětmi to měla být dokonalá dovolená. Luxusní hotel v tropickém ráji a hoteliérův tip na tajnou pláž coby potřebná špetka dobrodružství. Na první pohled ta pláž opravdu nemá chybu – je nádherně písčitá, obklopená skalami a blankytně modré moře láká k tomu, abyste do něj okamžitě skočili. Na druhý pohled už to tak ideální není, protože z přítomnosti dalších opalujících se turistů je jasné, že podobný „tajný“ tip dostalo mnohem víc lidí, i když pořád nejde o nic, co by mělo rekreanty znepokojovat. Trable v ráji se projeví až ve chvíli, kdy děti na pláži najdou opuštěné věci patřící jiným hostům hotelu a z moře vytáhnou mrtvolu. Než se z prvotního šoku vzpamatují, čeká je mnohem větší otřes – všichni náhle nevysvětlitelně rapidně stárnou, což je patrné zejména na dětech. Tam, kde před chvílí stáli dva prckové, jsou teď vyděšení teenageři na prahu dospělosti. Všem na pláži je záhy jasné, že pokud se chtějí dožít večera, musí okamžitě vypadnout. Jenže to nějak nejde… (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (439)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už Albert Einstein tvrdil, že čas je relativní. Potvrzuje to i tenhle film. Lidem, kteří se ve filmu dostanou na pláž utíká čas extrémně rychle a kdyby šlo o českej film tak by si klidně mohli zpívat...Můj čas je pouho pouhé prozatím. Můj čas může říct já už neplatím. Rád tak rád bych žil a mám jen zbytek sil a času míň než se mi zdálo před půl hodinou...Ale mě naopak paradoxně při sledování tohohle filmu utíkal čas extrémně pomalu. V začátcích jsem tvorbu M. Night Shyamalana považoval za hodně zajímavou. V posledních letech se ale jeho filmům spíš vyhýbám. A po filmu Old(Čas) se jeho tvorbě budu vyhýbat i nadále. Nakonec jsem rád, že jsem na tom nebyl v kině, protože by to nebyla jen škoda peněz ale i ztráta ČASU. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NA TÉTO PLÁŽI SE DĚJE NĚCO S ČASEM…“   Skupinka lidí na pláži je vystavena nevysvětlitelným situacím. Začíná to mezi nima kurevsky jiskřit, ale vzhledem k časovým možnostem je třeba se pokusit vymyslet řešení… Taková zajímavá hra. Trochu LOST, trochu Kostka (či tomu podobný kraviny), trochu… prostě pak hlavně přemejšlím, co že jako mi chce autor říct. Takový psycho drama s místy spíš pitoreskními hororovými okamžiky. Zajímavý i tím, že tentokrát (asi po druhý?) Shyamalan využil k sepsání scénáře nápad někoho jinýho. A to vyznění? Prostě pokračuje ve svý tradici… takže jo, zajímavý. Určitě jeden z jeho lepších filmů.       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „Sandcastle“, kterej v roce 2010 vytvořili Pierre Oscar Lévy a Frederik Peeters, neznám. 2.) Stará mi u moře zestárla. ///  Thx za titule „Saurix“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mám na Shyamalana slabosť a toto je navyše krásna čistučká žánrovka ako podľa nejakej hororovej/sci-fi poviedky z 50tych rokov. Jasné, občas je to kŕčovité, skvelé dialógy striedajú horšie, ale kamerové vychytávky (naháňačka na pláži, či scéna v hotelovej izbe) sú stále mimoriadne estetické a príbeh je výborne vystavaná jednohubka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan to zase dokázal. Ač každý brblá, pokaždé jeho nový projekt vzbudí nemalý zájem. Ano, pro řadu diváků je v poslední dekádě spíš sprostým slovem, ale u mě tentokrát převládá spokojenost umocněná vizuální přitažlivostí. Prostě pořád tak nějak dává vzpomenout na to, že byl kdysi sakra obletovaným a sakra respektovaným tvůrcem. Třeba takový horor The Visit byl slušným duchařským zářezem s výtečnou atmosférou, solidně uchopil i Rozpolceného. Zase je to o nápadu, o pointách, o zvratech. Tady samozřejmě nastává problém. Manželství rodičů dvou malých dětí prochází jistou krizí, kterou třeba vyřeší pomocí odpočinku, mořských vln a nabídky výletu na soukromou pláž. Odehraje se pár drobných nepříjemností a pak se začne přikládal pod kotel. Že se v místě krapet rychleji stárne, prozradil už trailer. Záhy začnou naskakovat bizarní dialogy, herec jednou předvede solidní výkon, následně stejný herec působí jak ochotník. Zvraty začínají být krkolomnější, motivy jsou hnané do extrémů, film je celkově žánrově neukotvený. Kdyby Shyamalan zvolil 80timinutovou stopáž, vyhodil pár (už úplných) úletů, byl bych vlastně moc spokojený. To jsem ostatně i tak s řemeslnou stránkou: využívání kamerových švenků nebo práce se zvukem jsou moc dobré. Samozřejmě blbůstka, ale rozhodně nijak ubíjející. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pod rúškom zdanlivo jednoduchej žánrovej historky, ktorej synopsa by sa nestratila v seriáloch typu The Twilight Zone a Outer Limits, sa skrýva prekvapivo komplexná rozprava o čase, jeho plynutí a pôsobení na nás. Napätím, emocionálne i psychologicky veľmi intenzívny divácky zážitok agresívne sa vyhýbajúci žánrovým škatuľkám. Maximálne nekonvenčný Shyamalan v radikálnej polohe, ktorá zákonite naštve mnohých divákov. Pre mňa osobne však možno i najlepší. Dokonca si trúfam tvrdiť, že (už len tým, ako je natočený) z Old bude časom absolútny kult pre filmových vedcov a študentov. Bojujem s nutkaním okamžite zaradiť do osobnej TOPky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve většině svých filmů ztvárnil režisér M. Night Shyamalan menší cameo. V tomto filmu má poprvé větší roli. (NiWi)
  • Snímek je adaptací grafického románu spisovatele Pierra Oscara Lévyho a umělce Frederika Peeterse „Sandcastle“ z roku 2010. (Kuzmik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

28.09.2020

Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Rozpolcený) si přes léto sehnal poměrně solidní obsazení pro svůj tehdy nepojmenovaný nový snímek. Nyní však slavný tvůrce konečně odhalil, o co vlastně v… (více)

Reklama

Reklama