Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý kovář Mikeš se vydává do světa na zkušenou ve společnosti mlynářského pomocníka Matěje a pacholka Ondry. Na cestě za třemi zakletými princeznami se mladíci utkají s potměšilou babiznou, s kouzly a nástrahami Černého krále a především s vlastním pokušením. (Magic Box)

Recenze (345)

Dont 

všechny recenze uživatele

Temnější a strašidelnější než většina ostatních pohádek s výborným padouchem Petrem Čepkem, neméně zdatným jedlíkem Jiřím Knotem - celý film do sebe něco cpe, nedá se na něj koukat :-)) a statečným kovářem Pavlem Křížem, který je symbolem ctnosti a odvahy, ale do role mi úplně neseděl. Nemůžu si pomoct, ale když ho vidím, vzpomenu si na Štěpána Šafránka… ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu všichni máte, vždyť je to moc krásná pohádka. Romantická, jemně strašidelná s celkem vydařenou hudbou, skoro jak od Petra Hapky. No ale už jsem ji pěkných pár let neviděl, měl bych trochu oživit zaprášené vzpomínky. Takhle si jen pamatuju, že zakletá princezna se mi moc moc líbila (jako zakletá pochopitelně, nikoliv ve své normální podobě). ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Další z vánoční porce pohádek ;o) Pohádka vcelku ucházející, záporáci záporní a klaďasové kladní, v podstatě nekomplikovaná a proto pro děti dobře pochopitelná, ovšem závěr s princeznou v chalupě a králem, který už všechny zákony vydal, to je, s prominutím, totální hovadnost a zcela zbytečná úlitba komunistické moci... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Poněkud depresivní, přesto pěkná pohádka. SPOILER---- Když mají být Matěj a Ondra o hlavu kratší a Mikeš řekne: "Věděl bych o lepším trestu," tak jsem si vždycky jako malý pomyslel: to vůbec není lepší trest! Teď, po dvanáctihodinových směnách přes víkendy se vždycky u této scény pousměju: ano! To JE větší trest:) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu trochu slabší pohádka, které dominuje především Pavel Kříž a tajemná, místy až děsivá atmosféra. Ostatní postavy nějak extra nezaujmou a hlavní záporák pan Čepek vyloženě svým výkonem zklamal. V podstatě neměl ani moc prostoru se projevit. Pohádka i tak patří k těm lepším českým pohádkám, kterou zná každý a každým rokem nám obohacuje vánoční program v TV. Pro mě to rozhodně není nějaký top, ale dívat se na to dá. 7/10. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (14)

  • Ve chvíli, kdy oba kumpáni nechají kováře ve studni, aby jako zachránili princezny, nemají vůbec nic. Přesto je v další scéně vezou ke králi kočárem taženým koňmi, aniž by ho měli kde vzít. (honajz)
  • Tajemný hrádek, ve kterém měla být loupežnická chasa se jmenuje Sirotčí hrádek a najdeme ho nad obcí Klentnice u Mikulova. (Stocki)

Reklama

Reklama