Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 2
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (487)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle film u mě balancuje přesně na té hranici mezi 3 a 4 hvězdami. Celých těch 164 minut milionářské šachové partie a bodání do zad mě bavilo, navíc to představilo příběh, o němž jsem předtím neměl ani ponětí, a herecký ansámbl to má naprosto úchvatný, o tom žádná. Nejvíc mě bavily scény s Ironsem, Letem a Pacinem (zvlášť poslední zmíněný si hodně scén krade pro sebe a jsem rád, že dostal tolik prostoru). Lehce mě u herců rušil rozptyl v italských akcentech (Driver, Irons, Pacino umírněný a sotva zaznamenatelný X Gaga, Leto naprosto extravagantně přehnaný). Co mě však na filmu trochu mrzí, je dějová struktura. Na ploše 2,5 hodin měl Ridley Scott tolik prostoru k rovnoměrnému vyprávění celkového příběhu, přesto si u některých méně zásadních částí dává docela na čas a závěr pak oproti tomu působí uspěchaně a napojení finální scény postrádá jakékoliv vysvětlení, jak se k ní došlo a kde aktéři udělali chybu. Škoda, mě to všechno zajímalo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Od sledování tohoto filmu mě trochu odrazovala jeho rozmáchlá stopáž, ale nakonec se ukázalo, že to byly jen mé zbytečné obavy, protože když vyjely závěrečné titulky, byl jsem dost překvapen, jak mi to uběhlo. Pravda, milovníci akce si určitě nepřišli na své, ale já jsem byl spokojen. Stefani Joanne Angelina Germanotta mi nikdy nebyla sympatická, její hudba jde mimo mě, ale sám sebe jsem překvapil zjištěním, že vůbec není špatná herečka. Už jsem měl ten dojem dříve, ale říkal jsem si, že šlo asi o náhodu; no, tohle už náhoda nebude. Kdyby byla sochou, napsal bych o ní, že je z toho kamene vytesána dost nahrubo, ale zahrála parádně. Ostatní hvězdoni ji v tom ovšem nenechali samotnou, scénář byl skvěle nepříjemný, nikdo se mi nepokoušel vsugerovat, že se Lamborghini čte "lambordžíni", a tak jsem se dopracoval ke slušné spokojenosti. / Poučení: Vím, že je to zbytečné, ale přesto stále platí: "Pozor na zlatokopky!" ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Intriky v bohatém rodinném klanu opepřené zábavnými hereckými výkony, kde jsou všichni správně přehnaní, protože jsou Italové. :) Nejdál to dovedl Jared Leto, ten už hraje vyloženou karikaturu, ale mě to přišlo vtipné. I přes úctyhodnou délku, mi film přišel zkratkovitý a mnoho konfliktů nebylo dostatečně vysvětleno. V dnešní přeseriálované době, by formát minisérie zrovna Gucciům slušel. Přesto, za mě spokojenost. Uteklo to jako voda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Perfektní retro atmosféra, výborná Lady Gaga v příběhu, který má snad i morální poučení. Byť očekávané, takový však je život. To, že je něco klišé, ještě neznamená, že se to nestává i ve skutečnosti. ____  Trochu mi vadila povaha mladého Gucciho, který byl až příliš bezelstný a dobrácký, na to, v jaké rodině žil. Příběh ho záměrně stavěl do kontrastu k postupně stále vypočítavější manželce jako její protipól, téměř obětního beránka, který vlastně žádné bohatství nechtěl a nejšťastnější byl, když si mohl kopat s kolegy řidiči na parkovišti. Čemuž teda nevěřím. ____ Délka kroniky zániku jedné chamtivé rodiny mi nevadila. SHRNUTÍ: Co myslíte, že se stane, když do klubka podrážděných zmijí hodíte jednu odhodlanou kobru? ()

Claw 

všechny recenze uživatele

„Klan Gucci“ je neuvěřitelné drama založené na faktech týkajících se rodiny Gucci. Film je stylový, melodramatický, důsledně poutavý a plný patřičně skvělých výkonů vynikajícího hereckého obsazení. Lady Gaga a Adam Driver jsou oba neuvěřitelní a mají mezi sebou silnou chemii. Al Pacino i Jeremy Irons jsou chvályhodní a k nepoznání namaskovaný Jared Leto je jednoznačným zlodějem scén (v tom dobrém i zlém). Nejvíce na srdci diváka zahřeje kromě již zmiňovaných herců snad jen skvělá kamera a brilantní design kostýmů a interiérů, které pochopitelně tvůrci vypiplali do nejmenšího detailu tak, jak se na ikonu luxusu a glamouru sluší a patří. Režie Ridleyho Scotta je fantastická a energická s efektně ponurou barevnou paletou. Zase jednou byl jeho dotek patrný v celém filmu a udělal rozdíl. Ridley Scott si ve svých 84 letech už nemusí nic dokazovat a nyní točí filmy pro čisté potěšení, aniž by se staral o to, co si o něm budou myslet ostatní. Tón, v němž se mísí komedie a drama, možná není pro gangsterku nejkonvenčnější, ale když už mluvíme o bláznivé rodině, není nic lepšího než bláznivý film. Jen škoda, že je film tak dlouhý, roztěkaný, místy utahaný a postrádá svižné tempo. Závěrem musím říct, že „Klan Gucci“ je pěkný a zajímavý film. Všem doporučuji se na něj podívat. /80%/ ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • Rodolfo (Jeremy Irons), ktorý vo svojom dome vystavuje "Zlatá Adele" (nazývaný aj "Portrét Adele Bloch-Bauerovej I" či "Dáma v zlatom") od Gustava Klimta, slúži ako odkaz režiséra Ridleyho Scotta na priame historické spojenie rodiny Gucci s nacistickým režimom, ktorý kradol Klimtove maľby (spolu s tisíckami ďalších umeleckých diel počas ich drancovania Európy) a zdôrazňuje tým tézu filmu o morálnych pochybeniach "veľkých moderných podnikateľských rodín" v dejinách. (Arsenal83)
  • Originálny názov filmu House of Gucci pripomína názov kreatívneho tímu Lady Gaga – Haus of Gaga. (marek.stone)
  • Podľa generálneho riaditeľa Gucci, Marca Bizzarriho, módny dom spolupracoval s produkciou a umožnil im úplný prístup k ich archívom pre šatník a rekvizity. (Arsenal83)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama