Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 2
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (487)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zábavné obludárium. Hlavne v prvej polke je to luxusná prehliadka, s vyčačkaným retro soundtrackom a perfektnou Gagou. Problém nastane, keď sa dopracujú ku konfliktu, ktorý je na 165-minútový film nedostačujúci, navyše ho réžia ani nechce rozvíjať. Všetkým dôležitým zvratom je pôda budovaná skrz dve scény. A režisér to vie, že je to do kina málo. A tak strieda fotogenické lokácie s múzejnými modelmi, operu s klasikou a New Order s Tracy Chapman. A prepaluje charaktery, ale že tak  nehanebným spôsobom, že zaprvé diváka nedokáže doviesť k akýmkoľvek sympatiám s hocikým, zadruhé nevysvetlí motivácie a vzťahy (Spomínate  zvraty budované skrz dve scény? Ochladnutiu manželstva je ich venovaných presne nula, a zo zamilovanosti a Father, Son  and House of Gucci, prechádza bez jediného náznaku, k prakticky 360 stupňovému charakterovému obratu postavy Adama Drivera), a za tretie uletí. Uletí v Letovej neprerušovanej paródii buržoáznych stereotypov, za ktorú by ich mala rodina pohnať k súdu a oproti ktorej bolo aj také I Tonya dôstojnou poctou historickým postavám. A uletí si s Gagou.  A tým to vlastne zachráni, pretože z filmu bez poriadnej zápletky, spraví opulentnú exhibíciu talianskeho temperamentu, ruského prízvuku a bižutériového gold digger primitivizmu z kaderníckeho salónu a od veštice spoza plenty. A je to  guilty pleasure jak hovado, choďte nato kvôli Gage! Keď sa to udomácni s ostatnými skutočnými príbehmi v nedeľu večer v telke, nebude to už v dabingu ono. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skutočne nie som odborník na módu. Som v tejto téme natoľko mimo, že som síce možno kedysi túto informáciu zachytil, ale následne som ju úplne vymazal z hlavy, takže som vôbec netušil, ako celý „incident“ dopadol (a pre koho). O to mohutnejšie som si Scottov film užil, pretože scenár pre mňa predstavoval nezmapované, nepredvídateľné územie, na ktorom sa môže stať všeličo. A veruže sa aj počas monštruózne stopáže (ktorá mi však vonkoncom neprekážala) stane. 84-ročný pán režisér si to užíva, herci si to užívajú, kameraman si to užíva, soundtrack je skvelý, dobová atmosféra parádna. Takýmto filmom 3* nedávam. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Od sledování tohoto filmu mě trochu odrazovala jeho rozmáchlá stopáž, ale nakonec se ukázalo, že to byly jen mé zbytečné obavy, protože když vyjely závěrečné titulky, byl jsem dost překvapen, jak mi to uběhlo. Pravda, milovníci akce si určitě nepřišli na své, ale já jsem byl spokojen. Stefani Joanne Angelina Germanotta mi nikdy nebyla sympatická, její hudba jde mimo mě, ale sám sebe jsem překvapil zjištěním, že vůbec není špatná herečka. Už jsem měl ten dojem dříve, ale říkal jsem si, že šlo asi o náhodu; no, tohle už náhoda nebude. Kdyby byla sochou, napsal bych o ní, že je z toho kamene vytesána dost nahrubo, ale zahrála parádně. Ostatní hvězdoni ji v tom ovšem nenechali samotnou, scénář byl skvěle nepříjemný, nikdo se mi nepokoušel vsugerovat, že se Lamborghini čte "lambordžíni", a tak jsem se dopracoval ke slušné spokojenosti. / Poučení: Vím, že je to zbytečné, ale přesto stále platí: "Pozor na zlatokopky!" ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO TADY HRAJEŠ ZA HRU?“…   Dlouho je to příběh jedný paní, která věděla, jak využít všechny svý otvory. Skvělá Gaga, ovšem celkem nuda… Pak ale ta její Patrizia přitvrdí a atmosféra v rodině krásně houstne. A to se mi líbí, takže ta druhá půlka je celkem dramaticky zábavná, páč se pere to jejich velký rodinný prádlo. Přiznám se, že ten příběh neznám a žádnou jejich kabelku jsem nikdy nenosil. Možná kvůli tomu, Adamovi, Stefanii Joanne Angelině Germanotta, dědouškům Alovi či Jeremymu a namaskovanýmu Jaredovi, jsem nakonec celkem spokojenej.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed“, kterou v roce 2000 napsala Sara Gay Forden, neznám. 2.) Kreslím si doma šatičky a jiný píčoviny. Třeba botičky.  ///  Thx za titule „Kateřina Hámová“.    PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce dobře odvedená práce. Kvalitní herecké výkony, spousta oblíbených tváří, příběh se tváří místy zajímavě. Bohužel, žalostně zde schází cokoli, proč by jste si chtěli snímek zapamatovat. Příběh rodiny Gucci mi ani zdaleka nepřijde tak šokující, jak bylo odpromováno. Klasický krvavý svět byznysu. Mělo to opravdu žalostně malé koule. A to se nemohu odvolávat ani na své přehnaná očekávání. Žádný zázrak jsem věru nečekal. [50 %] ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • Herecký štýl bol čiastočne inšpirovaný Commedia dell'arte, talianskym divadelným štýlom populárnym v 16. až 18. storočí. Commedia dell'arte sa snaží o komediálny efekt prostredníctvom zveličenia a ostro vykreslených typov postáv. Niekedy používa farebné kostýmy a masky, podobne ako pri párty sekvencii na začiatku. Commedia dell'arte si tradične robila srandu z vyšších vrstiev, pričom súčasťou repertoáru boli karikatúry obchodníkov, lekárov a právnikov. Najnápadnejšie sa tento štýl objavuje u Jareda Leta. (Arsenal83)
  • Lady Gaga povedala, že režisér Ridley Scott často mal počas záberu spustené až 4 kamery súčasne, čo je jeho typickým štýlom, ktorý šetrí čas. (Arsenal83)
  • Dcery Patrizii Reggiani (Lady Gaga), Allegra a Alessandra, se pokusily soudně zabránit své matce získat rentu z Mauriziova majetku, ovšem Patrizia soud vyhrála a díky tomu vydělávala 1,47 milionu amerických dolarů ročně z majetku Gucci. (Quentin10)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama