Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 3
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (487)

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní rodinné drama i pro lidi kterým svět módy nic neříká - pro ně je House of Car...ehm, Gucci možná vlastně i lepší, protože nejspíš netuší jak dopadne. Ridley dokáže budovat dramatickou scénu jako málokdo na světě a má k tomu i herce, kteří svými výkony vyloženě žadoní o oscary (je to zvláštní, ale ona ta Lady Gaga vážně umí hrát). Až si říkám že bych od něj vážně rád viděl ještě nějakou epickou gangsterku. U ní by ani nevadila ta přestřelená stopáž - skoro tři hodiny na historku o jednom partnerském vztahu jsou trochu moc, zvlášť když se tahle story ani nesnaží o žádný přesah a prostě "jen baví". 7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ani skvostné herecké obdadenie, nedokáže tento mimoriadny príbeh, dotiahnuť na vyššiu ako ľahko nadpriemernú úroveň. To spracovanie nie je nijak prevratné, akoby šlo o nejakú “smiešnu” rodinu od Ozety Dukla Trenčín. Neviem no, Ja osobne som teda čakal ďaleko viac, i keď napriek stopáži som sa nenudil (zrejme zo zvedavosti). Dalo sa, no Ridley v tomto prípade nijak mimoriadne neohúril. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to zároveň šíleně přesnažený a přitom laciný a roztříštěný, že to připomíná trucpodnik, ve kterém přišel tvůrčí tým o financování projektu, ale přesto se ho stůj co stůj rozhodl dokončit za pomoci dvousetpadesáti španělských investorů, co se skládali do slamáku. I díky tomu mám k filmu nějaké neovládnutelné sympatie, protože (patrně neprávem) působí tak nějak navzdory. Kdyby nebylo svěžího Last Duelu, tak by se i nabízelo zmínit, že režiséři po osmdesátce prostě ztrácejí v rámci pohodlí určitý vizuální cit (viz Wajda, Polanski, Bellochio či Končalovskij), takže filmu, který se jmenuje fakin House of Gucci nejvíce schází styl a elegance. A přitom za ním stojí režisér, který když v American Gangster během jedné soudní scény věnoval dvousekundový záběr na sedící emeritní mafiány, tak jenom z jejich pozice těla, oblečení a rozložení v záběru řvalo, že tihle pánové to myslej fest. Tady jakoby každou chvíli nikdo moc nevěděl co dělat, tak se s tím vyrovnává po svém. Jared Leto, kterému nikdo neřekl, že nehraje ve filmu Bruno Dumonta, Lady Gaga usilující o cenu Hrdonožků z Pytlíkova (předává se na Bilbových 111. narozeninách) a scénáristé, kteří odškrtávají potřebné scény v životopisném snímku vyšší společnosti (pláč o jedné slze, opilá manželka terorizuje manžela, manžel s ní udeří o zeď). Ve výsledku je ten film zvláštně umělý (samosebou i díky ošklivé digitální kameře) a téměř vše v něm působí, že se děje na tlesknutí.  Nicméně je v tom vidět fakt nějaká snaha, zanícení i režijní nápady, ale působí to všechno zvláštně útržkovitě a inscenovaně. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Skvěle Rydlym porežírované, retrovyňuňané do posledního osmdesátkového záhybu na fiží, všeobecně fantasticky zahrané výkvětem staroškolského herectva, dokonce i ta slizká neherečka s čurákem Lejdy KvokKvok s povislýma kozama, zoufale maskovanýma pušapkama, jede bomby, přičemž vypadá jako z reklamy na Martini, a žužu Žared si střihnul snad nejdokonalejší kreaci své kariéry, skoro na Osrala, jenže není negr, tak asi utře. Ale! Limitace ne zas až tolik dramatickými skutečnými událostmi o excentrické famílii labilních polobuzen, enormně tyjících z prodeje brutálně předražených a docela hnusných homohader cigánské šlechtě a snobským pičusům s kompulzivní potřebou prezentovat mezi ostatními degeneráty svůj majetkový statut, měla za následek vcelku nezáživný a enormně dlouhý scénář bez možnosti procpat do něj jakéhokoliv lidožravého mimozemského pamrda či šermujícího Démona, tudíž to nezheterogenizoval a nezesvižnil ani sám velký Rydly a uplácal v podstatě jen nudnou rutinérskou telenovelu o popkulturně vyhajpovaných pošahancích. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Stylově oblečená gangsterka s duší telenovely. Melodrama je díky House of Gucci opět v módě. Má to svoje neduhy. Postava Jareda Leto je z celé partičky nejvíc mimo až to někdy ruší. Lady Gaga ke konci celkem otravná. Adam Driver pro jistotu asi ani nedostal brief. Hudební pecky podivně nastříhané úplně do všech scén. A závěrečný akt by si zasloužil více prostoru. Ale i tak Ridley celou dobu baví. Paradoxně to celé působí spíš jako projekt Ryana Murphyho, než Ridley Scotta. Takže kdo miluje American Crime Story, Pose nebo Feud si tady přijde určitě na své. ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • Vo filme Patrizia (Lady Gaga) na záver do denníka napíše "Paradiso", teda raj po taliansky. V skutočnosti tak ale urobila grécky a zápis znel: "Paradeisos". (Arsenal83)
  • Lady Gaga během natáčení i mimo záběry nevystupovala z role Patrizie, čímž oklamala i samotného režiséra, který si myslel, že má silný italský přízvuk a impulzivní manýry i v normálním životě. (raininface)
  • Předlohou pro film je kniha „Klan Gucci: Senzační příběh vraždy, šílenství, krásy a chamtivosti“ od Sary Gay Forden. (hrumsrt)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama