Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako každý rok, tak i letos jsem se těšil na již pravidelný duel mezi premiérou české a slovenské pohádky a nyní musím konstatovat, že to s přehledem vyhrála pohádka česká. Tady jsem se nějak nedokázal zakoukat. Je pravda, že Linda Rybová a Zuzana Kanócz byly to nejlepší na pohádce, ale když se příběh dostal pod vodu, tak jak kdyby se efekty zastavily před dvaceti lety. Ne-li déle. Navíc i ten příběh byl vyprávěn tak jako nemastně, neslaně, neskutečně nevýrazně. Škoda. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Je to mezi dvěma a třemi hvězdičkami, objektivně spíš na dvě, ale kvůli démonické Kanócz, sympaticky zírající Rybové a dozvuku vánoční nálady (omylem jsem na netu zakliknul tři basy plzní místo jedné) zaokrouhluju nahoru. Ale scény z vodní říše jsou až na zmíněnou Lindu křišťálově čistý odpad. Tam nedává smysl prakticky nic. ()

Reklama

kpt.Johanson 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě jsem asi u pohádky fandil záporné postavě. Zuzana Kanócz je krásná žena, kterou bych si zamiloval i bez kouzelnéhi obrazu a jako jediná postava byla uvě řitelná a herecky zvládnutá. Výprava by si též zasloužila hvězdičku. Není to jinak žádný šlágr, bez kterého bych se neobešel, ale od Kouzelníka Žita už jsem shovývavější než dřív, to byl odpad odpadů. A já se jdu teď mrknout kde všude hrála Zuzana. :-D ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nudnější pohádku jsem už dlouho neviděla. Důkazem budiž, že jsem u ní dvakrát usnula, než se mi ji podařilo dokoukat do konce. Poetický styl, který měl být zřejmě jejím základem, moc nezafungoval, natož pak těch několik rádoby humorných vsuvek. Celkově jsem byla z castingu i děje značně rozčarovaná. A zlá Henrieta tedy mnoha půvaby zrovna neoplývala, jak se nám tvůrci snažili namluvit ještě předtím, než ji celou zasypali bradavicemi. Dost možná to byl jediný pokus o vtip, který u mě zabodoval. Obávám se však, že k němu došlo asi nechtěně. (30%) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Šíleně dlouhý a poměrně nudný rozjezd (i přes tu scénu se záchranou malé princezny z vody). Trošku zajímavějšího děje se člověk dočka až s příchodem zlé Henrietty. Ale celé to dění ve vodní říši bylo nejen nudné a místy až trapné a vizuálně (zejména z hlediska triků) naprosto nezajímavé. Celkově mi tahle pohádka přišla hodně nevýrazná. Ostatně jako většina česko-slovenských počinu na tomto poli. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • První klapka padla 14. července 2020. Pohádka se natáčela na zámcích Bojnice a Smolenice (Slovensko). Zajímavostí je, že se natáčelo za plného provozu, takže na některé scény se mohli sami návštěvníci zámků podívat. (SONY_)
  • Jeden z nejpropracovanějších a nejnáročnějších kostýmů vznikl pro herečku Zuzanu Kanócz. Ta si ve filmu zahrála vévodkyni Henrietu (SONY_)
  • Do role princezny Hanky měla být původně obsazena herečka a baletka Valéria Frištik-Stašková, ta ale po čase oznámila, že je těhotná, a tak museli tvůrci najít náhradu, vlastně dvě náhrady, protože princezna Hanka se v pohádce objeví i jako malá. Podmínkou ale bylo, aby se sobě navzájem podobali. Kvůli koronaviru se casting musel udělat pouze online. Roli pak nakonec dostala Darija Pavlovičová a do role malé Hanky byla obsazena Stella Vidanová. (SONY_)

Reklama

Reklama