Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nadpřirozeno, které se v pohádce vyskytuje, se promítá do podoby krásných zázraků, pohádka má onu pověstnou pohádkovou moudrost i hezký vizuál. Je to velmi dobře napsané, je znát, že jde hlavně o příběh, ten má hlavu a patu, je ucelený a herecké projevy oplývají vřelostí. Ani záporná postava není přehnaná, je zřejmé, o co jí jde a jedná se o touhu, která je ve společnosti běžná a je důležité umět se té touze postavit. To zde trochu skomírá, jde o život a příběh přitom příliš nespěchá a všichni se ještě skoro vesele zapovídají. Trochu více napětí v druhé části a trochu více důrazu na herecké postavy, takhle tomu chyběla ta nezbytná špetka koření. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Lehce nadrůměrná pohádka se sympatickou princeznou (Darija Pavlovičová), spravedlivým a moudrým králem (Marián Mitaš) i slizkou manipulativní představitelkou zla (Zuzana Kánocz). Toto hlavní trio však hravě strčí do kapsy dvojka z vodní říše Linda Rybová, které to zde neskutečně slušelo a Petr Vaněk. Také potěšil Marián Labuda ml. a v miniroličce i Marek Zelinka. Děj byl klasickým soubojem dobra a zla. Zamrzelo ztvárnění vodní říše. Čekal bych jí, při dnešních možnostech, určitě zajímavější a také bych čekal výraznější hudební doprovod. Z této pohádky se asi nestane klenot pohádkového nebe, ale určitě je to jedna z těch lepších. Proto 3,5 hvězdy = zaokrouhleně tedy 4. ()

Reklama

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Hezký pohádkový film. Až nezvykle vkusný, na pohádku. Diváky, kteří rádi potřeštěnosti od Trošky nebo odpornou, pištící Květulilinku to brát nebude, malinké diváky asi taky ne, ale dospěláka, který se rád podívá na hezkou pohádku s krásnou Lindou Rybovou mohu jen doporučit. Není pravda, že má špatný scénář. Většinu herců neznám, ale vůbec mi to nevadilo. ()

kpt.Johanson 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě jsem asi u pohádky fandil záporné postavě. Zuzana Kanócz je krásná žena, kterou bych si zamiloval i bez kouzelnéhi obrazu a jako jediná postava byla uvě řitelná a herecky zvládnutá. Výprava by si též zasloužila hvězdičku. Není to jinak žádný šlágr, bez kterého bych se neobešel, ale od Kouzelníka Žita už jsem shovývavější než dřív, to byl odpad odpadů. A já se jdu teď mrknout kde všude hrála Zuzana. :-D ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Linda Rybová obsazená jako Paní vod mě sice pobavila, ale to mi na hodinu a půl nevydrželo. Příběh je strašně slabý a kdykoli se nevyvíjí podle přání tvůrců, přijde Linda Rybová, foukne si do dlaně a všechno se srovná. A když je hodná a má takovou moc, proč to nezachránila rovnou? Ano, protože to mělo zabrat hodinu a půl. Nuda, nuda, šeď, šeď, a sem tam nějaká voda. Fakt nevím, jestli se mám pochválit, že jsem u této pohádky zvládl neusnout, nebo si za to vynadat... ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo také na hradě Červený Kameň a na Vodním kolovým mlýnu Tomášikovo (Slovensko). (SONY_)
  • Na Hankiných pytačkách sa objaví Jakub a ukradne fialové sako, ktoré si oblečie. Keď však s Hankou tancuje, nemá fialové ale hnedé sako. A následne, keď ho stráže začnú naháňať, znova nemá hnedé ale fialové sako. (baclajean)
  • Při natáčení pohádky bylo využito technologie virtual set. Tuto technologii využívají americké sci-fi filmy. (SONY_)

Reklama

Reklama