Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to už dávno předpokládal, teď už mám ale naprostou jistotu- ano, jsem zvrhlý jedinec. Řezníci mě bavili podobně jako francouzské Delikatesy, přestože šlo o filmy z naprosto odlišného prostředí. Že by mi ke štěstí stačilo zpracovávání "jiného" masa? Snažím se hájit tím, že mi spíše vyhovoval výborný černý humor použitý v obou snímcích, ale kdož ví, ani já netuším, co se děje v mém podvědomí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Co to máš v tom pytli? Jednoho malýho Švéda z parku...." Černá komedie po seversku, kde nemá cenu hledat zjevnou nadsázku či ironii, ale jste přinuceni se smát a zároveň stydět. Jensenovy postavy totiž nejsou jen komické figurky v šaškovském obleku, z kterých čiší to pro komedii obvyklé "jen jako", ale smutné existence s lidskou tváří. A při pohledu na ně a jejich počínání s "kuřecími" nebíčky, hláškami typu: "Chutná to jako Grethe" či porcování nepovoleného masa, vám možná bude mrznout úsměv na tváři. Ona ta komedie totiž není jen černá, ale i hořká, a to nemusí být každému po chuti. Upřímně, já se prostě dokázal smát, jsem vinen, kamenujte mě, protože ... a teď jsem dostal kopačku do holeně, naštěstí. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lidské maso je prý náramná bašta a kdo ho jednou ochutná, touží v tom pokračovat. Potvrzovali to kromě jiných třeba staří Fidžijci, kteří pro člověčinu zavrhli vepřové a po dlouhá staletí kvůli svým mlsným jazýčkům intenzivně decimovali populace okolních ostrovů, dokud jim to nezatrhli upjatí běloši a jejich misionáři. A tvrdí to i tahle dánská kvazikomedie. Ona to vlastně ani není komedie, tedy ne taková, u které byste se řehtali na celé kolo jako dementi. Spíš se budete jen mírně pousmívat. A to ještě jen tehdy, máte-li aspoň trochu zvrácený smysl pro humor. Tenhle film je totiž v první řadě hodně hodně divný a teprve potom možná trochu vtipný. Seveřani opět dokonale dostáli své pověsti prazvláštních podivínů a zároveň i skvělých filmařů. Zelení řezníci sice nejsou tak románsky načančaní a vymazlení jako Jeunetovy vzdáleně příbuzné Delikatesy, ale jejich skandinávská introvertní strohost má taky něco do sebe a v záplavě komerční americké produkce je tenhle způsob filmu myslím náramně osvěžující. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po včerejších Rytířích spravedlnosti sem se rozhodl mrknout se na zoubek Jensenově filmografii a hned první kousek po kterém sem sáhl mě úplně nenadchl.Jensen se evidentně snaží míchat žánry a i tady je to mix (černé)komedie a dramatu,ale na mě to nezafungovalo tak jak sem čekal a myslím,že se z toho dalo v klidu vytřískat víc.Klidně za cenu toho že by se šlo trochu za hranu - což sem tak nějak u filmu s nádechem kanibalismu doufal,že se stane.A nepomáhá tomu ani obvykle skvělý Mads Mikkelsen...60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem neviděl Jensenův poslední film, ale řezníci jsou bez debat jeho nejhorším počinem a absolutně mi nesedli. Humor je tu spíš na setinách procent a celé to úchylné téma se bere příšerně vážně, Tohle bych viděl spíš jako ujetě mrdlou černou komedii a ne do morku kostí vážné drama. Navíc Mikkelsen tu hraje opravdu děsně nesympatického kokota. Čekal jsem něco úplně jiného, nelíbilo se :/ 45%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama