Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ani Škandinávcom to vždy nevyjde... a niekedy sa ten ich zmysel pre podivný, absurdný a čiernočierny humor dostane tak ďaleko, že už zrejme definitívne prestáva byť humorom. Alebo to nebola komédia ? ___ Je pozoruhodné, že Jensen, ktorý napísal celý kopec dánskych filmov všetkých žánrov, si pre svoje autorské projekty vyhradzuje len tie ďaleko najbizarnejšie a najúchylnejšie námety. Akoby mu iné ani nestálo za réžiu. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

" Poslyšte, nevyhrožujte mi tou žirafou!" "Co to je? Malý Švéd z parku". Tolik hlášek jsem ve filmu už dlouho neviděl. Nevybíravá černá komedie s magorem Madsem v hlavní roli. Postava Svenda mu skvěle sedla a jeho obří čelo se lesklo na celou obrazovku. Celý film utekl dost rychle a konec je naprostlo luxusní. Když zjistí to co zjistí. Přesto, že Mads to hrál skvěle, nejoblíbenější postavou byl Eigil. Postiženej chlápek, kterej na všechny řval. Poslední scéna v moři nemá chybu. 85% ()

Reklama

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Dánský smysl pro humor mi dokonale sedí. Zabalit hledání vlastního úspěchu a sebevědomí do několika zcela zbytečných úmrtí, je natolik černočerný humor, že se opravdu nelze nezašklebit. Adamova jablka mi sedla přeci jen možná trochu více, ale Mads Mikkelsen v roli upoceného řezníčka film vynáší na skvělou úroveň. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Dva lůzři a ne moc dobří řezníci se chtějí osamostatnit a otevřít si vlastní džob.. Zákazníci se však vůbec nehrnou, šéf a iniciátor celého toho propadáku Svend je nesnesitelný a zdá se, že všecko půjde do kytek... Náhoda však přivedla oběma těžkým neurotikům velmi chutné masíčko, které si lidé zamilovali, Svendovi přihrálo popularitu a Bjarnemu našponovalo nervy ještě víc než obvykle. Tak se zrodilo "Kuřecí nebíčko".... Vtip film rozhodně nepostrádá a hýří jím především celou první půlku. Ba i salv smíchu jsem se v některých momentech dočkal, a to jsem se ještě nezmínil o fascinujícím Svendově účesu, který je směšný sám o sobě :-) Škoda, že v druhé půlce film ztrácí tempo, ztrácí dech a rozuzlení celého příběhu je tak trochu tápáním.. Zklamalo mě.. Jinak jde o slušnou černou komedii a za ochutnání tahle skandinávská jednohubka určitě stojí! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* po prvním zkouknutí jsem dal 4 hvězdičky, protože jsem chvilku před Řezníky viděl Adamova jablka a ty mě dostali hodně. Teď když jsem je viděl po 5 letech, tak mě bavili o dost víc a můžu tuhle řeznickou černou komedii povýšit mezi srdcovky. Příběh je napsaný dobře (pokud tedy nejste odborník a nemáte výhrady k nesmyslnému zpracování čerstvého masa) a Jensenova oblíbená partička hraje na výbornou. Takže doporučuji a nebojte se, i pro romantika se tam něco najde. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama